Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekna okularnica

soczewki

Polecane posty

Gość piekna okularnica

Uświadomcie mnie, jakie najlepsze dla początkującej (trochę sie boję ale dam radę :D), jaki koszt itd jeżeli kupujecie przez internet mozecie zapodac linki

Gość cacsd
idz do optyka, zmierzy parametry oka i dobierze odpowiedznie, ja kupuję 2tyg J&J , za 3pary place 99zł

Gość piekna okularnica
jakie parametry oka? u optyków mam wrażenei sa kosmiczne przebitki cen?

Gość sharlinnn
u optyka możesz dokonać pomiarów, niech Ci doradzi jakie będą najlepsze, a zamówić możesz przez internet ;) ja także polecam johnson&johnson, jak dla mnie są najlepsze.. używałam kiedyś baush&lomb (nie wiem czy dobrze napisałam) drażniły mnie, były źle nawilżone, po 2-3 dniach używania skleiły się i podarły jak chciałam je "odkleić", z j&j nigdy nie miałam takich problemów, a soczewki noszę 2lata

Gość piekna okularnica
sharlinnn one są na miesiac?

Gość a ja mam te
Ja je daje radę nosić ale chyba więcej ich nie kupię. Po założeniu przez jakieś 30 min czuję właśnie potworne podrażnienie,później to mija. Jednak nie powinno tak być.

Gość piekna okularnica
dzięki za radę, na początek chce cos pewnego, żeby mnei nie drazniły:)

Gość sharlinnn
Optyk powiedział, że mogę je nosić spokojnie przez miesiąc. Robie tak jak powiedział i na szczęście przez ten cały miesiąc nie drażnią mnie, ani nic takiego ;) przejrzystość po miesiącu jest nadal taka sama jak od razu po kupieniu. Jednak ja zdejmuje soczewki na noc. Kilka razy zdarzyło mi się zasnąć w soczewkach, jednak nie polecam.

Gość sharlinnn
Chce Cię uprzedzić, że przez pierwsze kilka (?) dni możesz się dziwnie czuć w soczewkach, ponieważ oko musi się przyzwyczaić. Ja na szczęście już od pierwszego dnia nie czułam, że mam soczewki na oczach, jednak mnie przez pierwsze 2-3 dni bolała głowa, ponieważ nigdy wcześniej nie nosiłam okularów, soczewek i oczy/głowa :) musiały się przyzwyczaić do zmiany widzenia :)

Gość piekna okularnica
to jeszcze jedno pytanie, jakbym jeschałą nad jeziorko, to mogę sie kapać w soczewkach?

Gość sharlinnn
w jednodniowych, które wyrzucasz po kąpieli - tak. zwykła woda uszkadza soczewki. chociaż moja koleżanka twierdzi, że ma soczewki miesięczne, w których może się kąpać. nie sprawdzałam, więc na 100% pewności do tego co ona mówi nie mam. jednak nie polecałabym kąpać się w soczewkach. kiedyś wzięłam prysznic w soczewkach (zapomniałam o nich) i później nadawały się do kosza.