Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia z poznania

Czy sa jakies mamusie z Poznania i okolic?zapraszam:)

Polecane posty

Gość mamusia z poznania

Witam serdecznie wszystkie przyszłe i juz obecne mamusie:) zakładam ten topik zeby porozmawiac o wszystkim o problemach z jakimi borykaja sie mamusie z poznania a takze o radosciach:)ja jestem obecnie w 22 tygodniu ciąży i chetenie posłucham opini na temat porodówek,przedszkoli itd

Gość mamusia z poznania
nie ma zadnej mamusi?

Ja jestem "mamusią z Poznania" :-) Urodziłam 4 miesiące temu na Lutyckiej. Nie szczególnei polecam ten szpital, chociaż nie mam porównania, więc może we wszystkich jest podobnie. Nie miałam umówionej położnej, ale akurat trafiła mi się bardzo fajna + rewelacyjny mlody pan doktor, który mnei zszywał i to jest jedyna dobra rzecz jaką moge powiedzieć o pobycie tam. Pozostały personel - robił łaskę, że coś robił. A ja rodziłam po raz pierwszy, byłam przerażona, nie wiedziałam co robic z dzieckiem, jak trzymać, przewijać - zero chęci pomocy, a jak człowiek o coś poprosił, to słyszał "a jak sobei Pani w domu sama poradzi, skoro teraz Pani nie potrafi i nas woła?" Jeśli miałabym jeszcze kiedyś rodzić, to na pewno nie tam. I przed porodem - jeden kibelek na korytarzu, wiec chodzenie w bólach porodowych na korytarz do toalety, czy do natrysku - koszmar. Takze w celu "rozchodzenia" skurczów trzeba było chodzić po korytarzu, przy wszystkich, zero prywatności. Beznadzieja.