Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mama mama

Koślawe stopy u dwulatka

Polecane posty

Gość mama mama mama

a właściwie dziecka 21miesięcznego. Lekarz zalecił buty typu "lakierki" i żeby chodził na zewnętrznych częściach stóp (nie wiem jak to opisać). Tak chodzić nie będzie bo jest za mały. Macie jakieś rady jak mam ćwiczyć jego stópki??

Gość mama mama mama
up

Gość mammaW.
możesz jakoś dokładniej opisać to jak stawia nogi?

Gość uodzianka
Czizas, wpisz w googla ''koślawe stopy'', kilka pierwszych linków to zestawy ćwiczeń dla dzieci, myśl :o 🖐️

Gość mama mama mama
nogi stawia prawidłowo, dobrze chodzi nie kuleje. Chciałam napisać to co lekarz w rozpoznaniu wypisał ale nie mogę się doczytać :o Syn powinien jeździć na rowerze ale za mały jest.

Gość mama mama mama
Tak ale tam są ćwiczenia dla starszych dzieci, mój tego nie zrobi.

Gość mammaW.
a może buty ortopedyczne? koszt duży ale może by pomogło? moja córa (też 21msc) chodzi na palcach, myśle nad kupnem butów ww. dla niej... a 21msc to wiek gdzie trudno dziecku coś wytłumaczyć lub ćwiczyć... hmmmm.... ale może w formie zabawy?

Gość mama mama mama
mammaW. hmm ortopeda o specjalnych (w sensie ortopedycznych) butach nie mówił. W formie zabawy? Ok. Tylko jakie ćwiczenia wykonywać? Co Mu robić z tymi stopami?

to moze pobaw sie z dzieckiem?np kto dluzej umie tak chodzic-dziecko czy mama? albo wymysl jakies nagrody za cwiczenia(np zabawa w piasku z mama itd)?? mysle ze ten pierwszy pomysl bardziej wypali.

to moze pobaw sie z dzieckiem?np kto dluzej umie tak chodzic-dziecko czy mama? albo wymysl jakies nagrody za cwiczenia(np zabawa w piasku z mama itd)?? mysle ze ten pierwszy pomysl bardziej wypali.

Gość mama mama mama
Pierwszy pomysł ciekawy :)

Gość mammaW.
a chodzi żeby jakoś specjalnie je układał? czy masaże? co do pierwszego próbuje z moją córa taką zabawe że z kartonu powycinałam odrysowane stopy, rozkładam je na długość pokoju i pokazuje jak iść po nich żeby nie wypaść na dywan... w sensie nogi stawiać prosto całą stópką...