Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaa

Kaszka zbożowa a gluten????????????????

Polecane posty

Witam! Jestem mama 6 msc malca. Powoli zaczynam wprowadzać do diety gluten. Czy jeśli będę podawać dziennie po pół porcji kaszki zbożowej z HIPPA na dobranoc nie przekroczę zalecane dawki ?? Na 70 ml wody daję dwie łyżki.

??????????????????????

Gość mamamam26
myśle że za dużo - niewiem jak jest z hippem ale ja podawałam przez pierwszy miesiąc a powinno się nawet przez dwa podawać pół łyżeczki do deserku lub obiadku - ja podawałam pół łyżeczki kaszki manny z bobovity do deserku - a po 1,5 miesiąca dopiero pełny posiłek z glutenem czyli kaszkę nestle zdrowy brzuszek ze zbożami

Gość ejjjjj noo coo
kup jabłuszka z kaszką manna gerbera w słoiczku i z głowy nie mówie cały czas ale na początek. ja tak zaczęłam i nie trzeba się martwić czy nie za dużo czy nie za mało kaszki

gluten u dziecka karmionego piersią wprowadza się w 5 msc a u karmionego mm w 6 msc. Powinno się podawać 2-3g kaszki na dzień.

Ano właśnie. Ja gotuje płaską łyżeczkę kaszy manny na wodzie. Jak się rozgotuje wlewam do miseczki - oczywiście część mi zostaje w garnku, dlatego daje całą nie pół. Dodaje trochę deserku i podaje - oczywiście wszystkiego nie udaje się zjeść, więc pewnie w sumie zjada te pół łyżeczki.