Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ducruet

plomba w jedynce

Polecane posty

Witam, otóż mam pewien problem. Dwa dni temu byłam u dentysty, który założył mi plombę w górnej jedynce, z tyłu zęba. Niby nic wielkiego z tym, że plomba jest w takim miejscu, iż odruchowo czasem przejeżdżam po niej językiem. I jest to takie nieprzyjemne uczucie. Po pierwsze mam wrażenie, że tej plomby za dużo, no i jest strasznie szorstka, nierówna, przyzwyczaiła się do gładkiej powierzchni zęba, więc bardzo mi to przeszkadza. Powinnam pójść do dentysty na poprawkę? Czy może plomba sama się zetrze, a uczucie szorstkości przejdzie?

Gość dfhdshhsdh
mam identyczną sytuacje :D tez 1 tez plomba i tez dziwnie sie czuje ale nie ide bo to chyba normalne 🖐️

Gość jestes_coll
idz do dentysty spoleruje

Gość flamencja
nie , prawidlowo powinien gumeczka wypolerowac dlatego ze i komfort jest inny to raz a dwa tak szybko sie nie psuja... bo w te zakamarki szorstkie zbieraja sie bakterie

Gość dsfgshsdfh
plomba ci sie zacznie psuć? :D

Gość dfdffgghgh
tez mam plombe w jedynce, przyzwyczailam sie. mi sie nawet keidys wydawalo ze ta plomba sie rusza :D ale jednak nie. nie mecz juz tego zeba

Gość flamencja
zab

Gość z polski niestety
myslę, ze to przejdzie;) poczekaj trochę;)

Gość Piotrekkz
Wiesz co, to chyba nie jest dobrze zrobione wypełnienie. Ja ostatnio robiłem sobie jedynki w Omnidencie i jest ładnie, nic takiego się nie dzieje. W razie czego zostawię Ci ich nr do konsultacji, upewnij się że idziesz do dr. Szczombrowskiej jest naprawdę dobra. Łap nr: 795 560 222

Gość gość
Plomba w jedynce to pikuś. Też miałam – 10 minut na fotelu w lubelskim new-dencie i po krzyku. I koszt jest maly, to przecież nei trzonowiec.

Gość gość
tez taka mam ale ladnie wyglada :)

Gość gość
Ja tez miałam. Najgorsze prawdopodobnie przez wami. Ząb będzie zmieniał odcień, tak było u mnie, kilka razy siedziałam na fotelu żeby zakamuflowac ta wadę Koniec końców zrobiłam porcelanowa koronę i wygląda jak prawdziwy ząb. Miałam obawy ale na szczęście wszystko jest ok. Nawet inny stomatolog był pod wrażeniem wykonania , polecam - jeżeli będziecie przez to przechodzić.

Gość gość
Również myślę że jeśli będzie dobrze zrobiona i dobrana pod kolor zęba to nie będzie widać. Tylko idź do dobrego specjalisty, jeśli jesteś z Olsztyna mogę polecić Ci www.rojekdental.pl.

Gość gość
Mój kolega miał taką plombę robioną, nie widać wcale jeśli jest dobrze zrobiona światłem utwardzanym. Wiem że robił ją w http://www.hercka.pl/ w Gliwicach.