Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Exeeee0001

Problem z laptopem.

Polecane posty

Gość Exeeee0001

Pisze, bo może najdzie się ktoś, kto się na tym zna. Posiadam laptopa firmy Dell. Windows 7. Laptop kupiony pół roku temu. Wszystko zaczęło się wczoraj. Wyskoczyło mi przypomnienie o aktualizacji systemu, więc pobrałam aktualizację, ale stwierdziłam, że komputer zresetuję później. Po jakimś czasie, komputer się zawiesił, więc zresetowałam no i jak wiadomo.. przy ponownym uruchomieniu zaczęła mi się instalować aktualizacja, ale.. jakoś na początku aktualizacji wszystko się zawiesiło. Czekałam, czekałam i nic. Zrobiłam restart ponownie i już od tamtej pory nie mogę włączyć laptopa. Mam dostęp do BIOSu. Gdy próbuję uruchomić system dostaję informacje o jakiś błędzie krytycznym C0000034 (z tego co pamiętam) no i dalej jest, że tak powiem, zawieszka i nic. Mojej płyty z Windowsem 7 nie wczytuje w ogóle. (Zmieniałam już ustawienia w BIOSie), próbowałam też zainstalować XP, ale tam znowu wyskakuje mi: "Pojawił się problem i system Windows zostanie zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Jeżeli po raz pierwszy widzisz ekran błędu Stop, uruchom komputer ponownie. Jeżeli ten ekran pojawił się ponownie, wykonaj następujące kroki: Sprawdź czy na komputerze nie ma nowych wirusów. Usuń wszelkie nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dysków twardych. Sprawdź dysk twardy aby upewnić się że jest on poprawnie zainstalowany i skonfigurowany. Uruchom program CHKDSK /F, aby sprawdzić, czy dysk twardy nie jest uszkodzony, a następnie ponownie uruchom komputer. Informacje techniczne: *** STOP: 0x0000007B (0xF78DA523, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)" W żaden sposób nie mogę włączyć tego komputera... Już nie wiem co mam z nim zrobić. Może dysk jest zepsuty, albo ja jestem jakoś mało ogarnięta. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuję.

Gość próbowałas uruchomić opcję
naprawy z płytki win7 ?