Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbinka29

Który to tydzień?

Polecane posty

Gość Balbinka29

Witajcie, jestem w 34 tygodniu ciąży, kiedy byłam w szpitalu miesiąc temu na usg wyszło, że źle wyliczyłam ostatnią miesiączkę bo dziecko jest o 3 tygodnie do przodu. Mój gin stwierdził że to pomyłka. Dzisiaj miałam usg genetyczne i tam lekarz stwierdził, że to nie 34 a 36 tydzień a w opisie usg jest 37 tydzień, dziecko waży 3 kg. Zgłupiałam, który to tydzień bo w 36 tygodniu miałam mieć robione GBS i przygotowania do porodu, czy któraś z Was też tak miała? A jeśli tak to w którym tygodniu urodziła? Którego tygodnia się trzymać?

Gość trzymać to się można
tylko i wyłącznie pierwszego usg pomiędzy 10 a 14 tc tylko termin z tego usg jest wiarygodny i według niego powinno się liczyć wiek ciąży

mi dziecko w po 30 tygodniu to wychodziło już prawie 3 tyg starsze niż z miesiączki ;) jak ktoś wyżej napisał,należy trzymać się tylko terminu z usg robionego do 14 tygodnia. Chociaż mi wychdziło dziecko w 11 tyg o 3 dni starsze niż z miesiączki a urodziłam wg tego teminu z @ ;)

dokładnie - tylko termin z 1 usg (do 12 tygodnia ciąży) mówi coś o terminie porodu. później dzieci róznie rosną.