Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łożysko na przedniej ścianie

łożysko na przedniej ścianie - zagrożenie?

Polecane posty

Gość łożysko na przedniej ścianie

czy to oznacza to samo co 'łożysko przodujące"?? Bardzo się boję. Do tego moja siostra lubi dotykać sobie mój brzuszek i trochę go pomiętoliła. Czy mogła tym zaszkodzić dziecku?? Czy to grozi odklejeniem łożyska?? Pilne

Gość sdsdkbfsdkfbjsdfsfg
Nie to nie to samo.

Gość kobi3tka
Moja znajoma miała łożysko przodujące i kilka miesięcy leżała w szpitalu. Urodziła córkę przez cc w 7dmym miesiącu, ale wszystko dobrze się skończyło, mimo że maleńka ważyła 1450g. Jest całkiem zdrowa. Więc znajdź dobrego lekarza, który będzie dokładnie kontorlował ciążę. Dotykanie brzucha nie zaszkodzi dziecku.

Gość dotykanie, glaskanie brzucha
moze spowodowac skurcze porodowe, odklejenie lozyska w 30% powoduje smierc dziecka, ktory tydzien?

łożysko na przedniej ścianie oznacza tylko tyle że jest ono umiejscowione z przodu brzuszka. absolutnie nie oznacza to tego samego co przodujące! nie jest żadnym zagrożeniem dla dziecka! ja w pierwszej ciąży takowe miałam (tzn na przedniej ścianie). lekarz mówił że jedynym "problemem" jaki może to powodować może być późniejsze i delikatniejsze odczuwanie ruchów dziecka. oj jakże się pomylił :P ruchy czułam w 18 tygodniu, a pod koniec ciąży dokładnie można było zobaczyć kolana, łokcie czy stopy syna przez mój brzuch :P także nic się nie martw! a co do dotykania brzuszka to nie jest ono niebezpieczne, pod warunkiem że nie masz skurczy. masowanie brzucha często prowadzi do wzmożonej akcji skurczowej macicy, więc jeśli cierpisz na przedwczesne skurcze, grozi ci poród przedwczesny to lepiej nie dotykaj brzucha i nie pozwalaj żeby ktokolwiek go dotykał.

Gość Jakowaowa
Łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące. Łożysko na przedniej ścianie to zwyczajnie ułożenie łożyska, tyle że zamiast na tylnej , to na przedniej ścianie macicy, a łożysko przodujące jest umiejscowione bodajże na dole macicy, zakrywając jakby wyjście do szyjki macicy i wtedy jest to wskazanie do cesarki. Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i normalnie rodziłam naturalnie,wszystko było ok. To nie jest żadna nieprawidłowość, tyle tylko że większość ciężarnych ma łożysko na tylnej ścianie, a na przedniej zdarza się rzadziej. I fakt, można gorzej odczuwać ruchy. Ja ruchy czułam dość późno i odczuwałam je przez całą ciążę dość delikatnie i rzadko.

Gość Jakowaowa
Niby łożysko zaczyna się tworzyć tam, gdzie zagnieździ i "przyklei" się zapłodniona komórka jajowa i w tym miejscu wtedy zaczyna się tworzyć łożysko.Tak mi lekarz tłumaczył kiedyś.I widocznie u Ciebie zechciała się zagnieździć akurat z przodu.

Gość Nie martw się, to nie to samo
Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na tylnej ścianie, teraz mam na przedniej i wszystko jest ok. Pozdrawiam

Gość fifka15
Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i wszystko było ok.Tylko poczułam ruchy synka troszkę później.