Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilona-Mama razy dwaa

Jak urzadzic pokoik dla 3 latka i 5 mies dziewczynki? Jak to u Was wygląda?

Polecane posty

Dotąd spimy wszyscy razem w jednej sypialni a druga jest pusta. Chcemy niedlugo dzieci tam przeniesc, jest to pokój ok.12m2 w miej wiecej kwadratowowy z oknem na przeciwko drzwi. Jak wygladaja pokoje Waszych dzieci.. licze sie z tym ze w saloniku dalej bedzie graciarnia mojego synka, bo tam w ciagu dnia jestemy a w sypialni tylko na spanie. Jak zabiezpieczyliscie meble w pokoju dzieciecym? sa przymocowane do sciany na zaczepy by czasem nie przewrócilo sie na dziecko jak zaczie sie wspinac po jakas zabawke?

Jak wygladaja pokoiki Waszych maluchów?

ja mam jednego malucha-2lata już dobre pół roku ma swój pokój. meble nie są przymocowane bo ma tam łóżko, szafę na ubrania dużą, swoje pojemniki na zabawki wysuwane które stoją na ziemi i nie musi po nic sięgać no i jedną półkę wiszącą na książki i zdjęcia, nie ma żadnych witrynek ani nic. może zrób tak że jednemu dasz prawą stronę a drugiemu przeciwną i ściany mogą być w innych kolorach a na środku fajny kolorowy dywan

Dzieki zeba, fajny pomysl z kolorami ale narazie nie bedziemy sie paprać w malowanie. Kupie jakies wielkie naklejki Tomka by bylo przytulniej... moze jakies pomysly jeszcze od mam ktore ulokowaly dwoje dzieci w pokoiku?

Zebaa a jak Twoj synek idzie spac? kladziesz sie na krawedzi jego lozeczka i razem niby zasypiacie czy jak? Z córka nie ma problemu, klade ja, odwraca sie na bok i spi, a synek musi mnie lub meza miec przy sobie.. nie jest to żaden problem dla mnie bo lubimy sie tulić w siebie, cos tam pożartowac przed spaniem, tylko chcialabym wiedziec jak to u Ciebie wyglada..

nauczyłam go zasypiaćsamemu:D też lubi się przytulać na okrągło ale stwierdziłam że tak będzie lepiej. kładę go ściskam całuję i mówię no to teraz idę umyję twoją szczoteczkę i coś tam jeszcze zrobię to dobranoc i gaszę światło i idę i on zasypia i już:D

O to zuch chłopak, rok mlodszy od mojego a tak ladnie usypia.

ja tez mysle ze moze po polowie, jedna polowe zrob bardziej chlopieca , druga dziewczeca. ale tez bez przesady ze jedna strona to ciemny granat z autkami a druga duzo rozu i kwiatkow. albo normalnie neutralny pokoj z kolorowymi dodatkami. nie wiem jak planujesz w przyszlosci, czy dzieci beda mialy jednej pokoj czy jakies inne rozwiazanie. ale jesli jeden to mozesz potrzebowac pietrowego lozka jesli pokoj nie jest za duzy. mozesz juz teraz kupic pietrowe. polozyc synka na dole a za jakies 2 lata przeniesc synka na gore a corcie na dol. ja mam jedno dziecko. pokoj zrobilismy w lekkim zielonym kolorku. ma lozko takie troche wyzsze bo ma szuflady i szafke pod spodem, ale nie jest tak wysokie by synek nie mogl na nie wejsc. oprocz tego ma szafe wbudowana w sciane, szafke z szufladami, mala szafke na ktorej stoi akwarium, szafke na ksiazki (przymocowana do sciany) i szafke z wsuwanymi pojemnikami na zabawki, oprocz tego malutki stolik i dwa krzeselka i polka powieszona na scianie na jego bajki itp.

kluska_serowa a jaki ma synek stolik i krzesełka? jekiej firmy? a może linka możesz wkleić? bo właśnie planujemy kupić i szukam czegoś fajnego