Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika991

TRUDNY WYBÓR ZAKONU

Polecane posty

Gość monika991

Mam nietypowy problem ,bardzo chciałabym wstąpić do zakonu ale moze was to zdzwiwić : nie wszystkie zgromadzenia preferują styl ubierania się taki jak mi sie podoba ,siostry przeważnie noszą szary lub czarny habit ale z wąskim kołnierzykiem a ja bym chciała mieć wielki biały kołnierz i długi czarny welon http://strojepiaseczno.pl/index.php?m=1&k=0&id=36 -podalam przykład .Najgorsze ,że kazde zgromadzenie ma swoje zasady co do ubioru . Jeśli ktoś zna zgomadzenie,które taki styl preferuje serdecznie proszę o kontakt :) Przeszukałam juz wszystkie galerie witryn zakonnych w internecie, pytałam nawet zaprzyjazniona siostrę lecz u niej w zakonie nie mają takich szat .Czy mozna samej zdecydować w jakim habicie mozna chodzić po klasztorze i w ogóle??

Gość załamka totalna..
a ile masz lat?

Gość Dżemdżemdżem....
Standart pytanie. Niech ktoś powie, że jest wieczny. W końcu: That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die

Gość monika991
Mam 21 lat jestem religijna dziewczyną ,cnotliwą ,czytam Pismo święte,dużo się modlę i chciałabym wstąpić do zakonu ale takiego gdzie strój zakonnicy będzie mi idealnie pasował ,żebym nie czuła sie zakompleksiona .;)

Gość ks remigiusz...
pokaz tzyccki to ocenimy czy na zmarnowanie nie idziesz

Gość tylko jaskółka
a co ma piernik do wiatraka? sprawy materialne powinny cię mało zajmować i tak będziesz jak pasztet wyglądać, jeszcze sandały ubierzesz i heja straszyć dzieci

Gość załamka totalna..
Twoja wola :) Sama kiedys chciałam isć do zakonu juz jako nastolatka, ale potem jakoś mi sie odwidziało

Gość monika991
Ja się pytam poważnie. Bardzo zalezy mi na tym zeby mieć spokój ,bezpieczenstwo a zakon w zupełności mi tyle ofiaruje, jeszcze zeby strój sie zgadzał taki jak mi sie podoba to już by było super.Proszę poradzcie mi jakie zgromadzenie preferuje taki wlasnie habit jak zaprezentowałam w tym linku do strony..Prosze to dla mnie wazne;( Nie robcie sobie żartów ,to nie jest śmieszne !

Gość ks proboszcz
ja już na ciebie czekam w zakonie moje dziecko.

Gość ks proboszcz
zaproaszm do zakonu maślanych napletków z Lilchenia.

dziewczyno, co ty pieprzysz. chyba stroj nie jest najwazniejszy przy takich decyzjach. kompleksy? o czym ty gadasz. w zakonie siostry sie modla a nie mysla o wygladzie. ba one nie moga sie malowac, czasem golic albo regulowac brwi. ty nie musisz sie podobac sobie, wazne jest piekno duszy. wez przemysl swoja decyzje, bo jak na razie czarno widze ten twoj caly zakon

Gość Dżemdżemdżem....
Do zakonu się nie idzie dla pokoju i bezpieczeństwa. Przynajmniej teoretycznie....

Gość JENK
A podobno liczy się wnętrze i nie szata zdobi czlowieka .Jesli decydującym czynnikiem jest długość welonu a nie głęboka wiara to współczuję .Prowo JAK NIC

Gość monika991
Pewnie nie będe tam tkwić do konca życia ,jestem ciekawa jak wygląda życie duchowne, przeciez ,za rok albo 2 mozna zrezygnować ,a zawsze będe miala jakies doświadczenie życiowe .BÓG jest miłością..

Gość Dżemdżemdżem....
A temat brzmi jak prowokacja. Z autorytety prowokacji nie są autorytetami wołającymi o pokłony....

Gość monika991
Poza tym zadałam pewne pytanie odnosnie zgromadzeń ,widze że nie uzyskam tu inteligentnej odpowiedzi ..

Gość sdadsdasdsd
Ale mnie rozsmieszylas, jesli ktos ma powolanie to nawet w worze pokutnym bedzie chodzil, a nie ze wzgledu na typ stroju wybieral zakon. Hahahahahaha Glupiutka musisz byc i infantylna, a spokoj to watpie, ze znajdziesz w zakonie, jak cie zagonia do roboty w tym zakonie np. sterte zimniakow obierac, to sie przekonasz jak tam wspaniale Hahahahahahahahahaha

Gość MAX 22
Znowu nie wziełaś swoich psychotropów!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość monika991
Pocieram swoja łechtaczkę odbytem z jamnika, bardzo uduchowione przeżycie :)

no skoro juz teraz zakladasz, ze zrezygnujesz i z tego co widac nie masz powolania a tylko szukasz przygody to popelniasz jeden z ciezszych grzechow. nie rob sobie zartow a przygody szukaj w klubie

Gość monika991
Dżemdżemdżem...A czym niby dla ciebie jest prowokacja??Ja nie mam z tym nic wspólnego ! i nie spodziewałam się że na tym forum uczestniczą tac niekulturalni,chamscy ludzie którzy nie potrafią udzielić stosownej porady..

Gość monika991
Beznadziejni ludzie i tyle niepotrzebnie zakładalam ten wątek ,cóż człowiek uczy się na błędach.

Gość monika991
Moje pożycie intymne z papugą wzbudza wiele kontrowersji, lecz my sie bardzo kochamy...

Gość ::;)
Strój nie jest ważny.Św.Franciszek chodził w stroju żebraka. A dla osób,które mają powołanie wybór wcale nie jest trudny,wręcz przeciwnie jest największym szczęściem :)

Gość ::;)
mój niedorozwinięty wypustek, który mi wyrósł w okolicach krocza niestety nadaje się jedynie do wydalania moczu, tudzież zadowalania się w sposób masturbacyjny!

Gość monika881
A ty sie wcale nie podszywaj pod proboszcza raczej pedofilem jestes

Gość sdadsdasdsd
Fakt, niepotrzebnie temat zakladalas i ludzi rozsmieszasz. A pozniej sie czlowiek dziwi, ze kosciol schodzi na psy, nic dziwnego majac takich ludzi jak ty w swoich szeregach. Jesli to nie prowokacja, to jestes zwykla niedowartosciowana dziewuszka, ktora sama nie wie czego chce. Zycie to nie rewia mody dzieciaku.

Gość trillka
up