Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowy niemowlak

blagam pomozcie..

Polecane posty

jestem zalamana syn ma 4.5 mies z dnia na dzien coraz gorzej:(w nocy jak spi 8,9 godz to duzo.budzi sie zmeczony ale zasnac nie moze cuda z nim robie, w dzien to samo jak lacznie 2 godz przespi to duzo. juz nie wiem co robic.dzis np 7 godz w nocy i do teraz marudzi ale spac to nie.przeciez dorosly potrzebuje wiecej niz 7 w ciagu nocy...poradzcie... ps maly jest tylko na mleku wprowadzalam inne pokarmy ale mial bule brzucha wiec na razie odstawilam.

tez tak myslalam ale o tak m od kiedy skonczyly sie problemy z kolkami sa dni lepsze ale bardzo ich malo,dziasla ok nic nie widac

a jakie to były cuda ? Mój maluch też rzadko kiedy sam od siebie zaśnie ( w dzień ) .potrzebuje jakiegoś bodzca, pytanie co już próbowałaś...

Moj maluch tez byl straszna maruda jako taki maluszek..Ciagle darl tego dziobka i powiem Ci,ze jak przespal w nocy 5 godz to bylam szczesliwa..Za to teraz (ma 17miesiecy) jest bardzo spokojny i pogodny.Placze tylko jak sie uderzy :)

Gość ma.ma89
Spróbuj posmarować mu dziąsła żelem na ząbkowanie lub daj paracetamol- jak pomoże będzie to znaczyć, że to zęby. One mogą dawać o sobie znać na dłuuugo przed tym niż zaczną być widoczne. Ja też mam dziecko w wieku Twojego szkraba i też zaczął być marudny i nie chce spać. Jest jeszcze możliwość, że troszkę wcześniej zaczyna skok rozwojowy,w którym uświadamia sobie, że on i mama to dwie odrębne osoby... Ja właśnie to przypisuję do innego zachowania mojego malucha. Taki się zrobił maminsynek, ze nawet do łazienki wyjść nie mogę

sam w lozeczku nie zasnie wczesniej zasypial a to na moim lozku a to spacery itp jak byl malutki dzwiek suszarki go uspokajal. wiec wrocilam do tego, i na rekach i wozek i bujak rece opadaja,trzeba sie wbic w jego godz karmien to czasami przy butli odpadnie, ale tez nie moge zmieniac mu godzin bo i tak po nocy czesto tak jest ze kombinuje pol dnia zeby dojsc z butlami do stalych godz i zeby kapiel wypadla mniej wiecej o tej samej godz zeby?? 2 miesiace zeby zęby dokuczaly? nie wierze. na wszelki wypadek masuje mu dziasla zelem ale nie zauwazylam zeby odczuwal bol gdziekolwiek

skok niedawno mu minal i lepiej sypial troche niz po skoku, no moze jedna noc dal mi popalic do kolejnego skoku jeszcze troche czasu...nic nie robie w domu tylko z nim siedze...mial mocne kolki i sypial lepiej nie wiem co sie z nim dzieje a ile na dobe spia wasze maluchy?

Gość ma.ma89
nie zauważysz przy masażu bólu- jedynie możesz zobaczyć poprawę po aplikacji żelu. Ząb potrafi 3 miesiące się wyrzynać- jak nie wierzysz poszukaj sobie w Google. A skoro twierdzisz, że to na 100% nie ząbki to może faktycznie skok rozwojowy?

Gość ma.ma89
Na tym etapie między jednym skokiem a drugim jest krótka przerwa. Wg schematu I kończy się przy 19,5tyg a II zaczyna przy 22, i nikt nie powiedział, że będzie to co do dnia

Hmm, u mojego trzeba wyłapać pierwsze objawy zmęczenia - pierwszy ziew albo zaczerwienione oczy, jeśli go przetrzymam to nie uśnie i bedzie maruda. U nas podziałała też tetra na oczy, i karuzela z uspokajającą melodią. Może być tak że maluch potrzebuje wyciszenia a naokoło ma za duzo bodzców, tak przynajmniej było w naszym przypadku ( też ma 4,5 miesiąca ) Spi ok. 10 h w nocy i 3 w dzień.

nie ma poprawy po zelu jest tak samo. zgadza sie nie licze skokow co do dnia ale maly ma ponad 20 tyg wiec na pewno juz jest po skoku(dodajac liczbe dni spoznienia porodu;)).zapisuje wszystko jego spanie butle itp wlasnie sprawdzilam jest tak dokladne od czasu 1 tygodnia przed ukonczeniem 2 miesiecy jeden lekarz zasugerowal wizyte neurologiczna uwazajac ze niemowle nie moze tak malo sypiac i sie nad tym teraz powaznie zastanawiam. nie ma w sypialni rzeczy ktore by go rozpraszaly, ma spokoj nie za cieplo nie za zimno w sam raz i jeszcze zle

u niego przy pierwszych objawach zmeczenia nie ma mowy o spaniu musi troche czasu uplynac to zasnie na chwilke potem sie obudzi i dalej marudzi placze ze zmeczony

ktos jeszcze cos podpowie?

Gość spokobo woko
moja córka zasypiała zawsze przy cycku i spała jak smok, więc problem mi jest obcy.. moze dziecko czuje twoje zmęczenie i frustrację? Spróbuj najpierw sama się wyciszyć i uspokoić, potem idź uspokajać dziecko. Moze jakaś muzyczka relaksacyjna? Albo delikatny dotyk? Mój brat zasypiał jak mama głaskała go po brewce :) znajdz złoty sposób na dzieciaczka :) pozdrawiam.

powiedzmy ze znajde ten zloty srodek ale co gdy on juz zasnie ale budzi sie co kilkanascie minut a zloty srodek nie zadziala??mialam ich kilka i po paru dniach juz nie dzialaly:( zazwyczaj nie jestem zmeczona staram sie spac najwiecej jak moge, przy malym jestem spokojna ale czasami nerwy puszczaja bo juz nie wiadomo co robic :(

Gość cisowianka,,,,....
karmisz mlekiem modyfikowanym ? jak czesto podajesz mu butelke i ile ml wypija ?

tak, od urodzenia modyfikowane, do 3 mies karmilam o 3 godz teraz co 4 a wypija od 150 do 180 na noc 210

Gość cisowianka,,,,....
to spoko , bo modyfikowane trzeba podawac w odstepie wlasnie 3 - 4 godzin a dajesz juz np kaszke ? dziecko ma juz skonczone 4 miesiace , o ile dobrze pamietam wiesz mysle ze powinnas zaprowadzic w domu rutyne tzn o jednej porze kapiel , i o stalych porach drzemki w sumie dwie drzemki w ciagu dnia moje dziecko spalo do poludnia po poludniu i o 18 kapiel i o 19 kladlam ja do lozeczka spac juz na noc ok 24 karmienie i spala do rana sprobuj stopniowo uporzadkowac caly dzien i ja zrezygnowalabym z suszarki a zastapila ja jakas fajna spokojna muzyczka zeby dziecko w ciagu dnia nie spalo w calkowitej ciszy moze sie uda zycze Ci tego

kapiel zawsze o tej samej godzinie drzemki mu wypadaja plus minus 1 godz codzienie tak samo, tylko w nocy sie budzi o roznych porach i od rana musze kombinowac butelkami zeby wyrownac.podawalam i kaszki i kleiki na noc glownie ale budzil sie szybciej niz po butli i w ciagu dnia wydawalo mi sie ze ma okropne gazy przy czym plakal wiec odstawilam na jakis czas. no i po dzisiejszej nocy czego mozna bylo sie spodziewac mial 2 drzemki po 2 godz a widze ze juz spiacy a do kapieli jeszcze troche...dzis wlaczylam melodyjke szum morza ijakos przeszlo zobaczymy jak beda wygladaly kolejne dni...ciezko strasznie gdy sie prawie cale dnie samej siedzi gdyz maz pracuje od poludnia do 22 wiec wszystko na mojej glowie....

Mój syn zasypia mniej więcej między 21.30 a 22.00. Budzi się zwykle ok. 6 rano i potem w ciągu dnia śpi maksymalnie 4h (zliczając wszystkie 20, 30min drzemki, ale 4h to jest maks), więc moje dziecko nie jest raczej typem śpiocha. A może ząbki się pchają?

sama nie wiem z tego co wyczytalam wypytalam i obejrzalam mu dziasla nie wyglada mi to na zabki a nawet gdyby to by sie nie zaczelo w 2 mies zycia..

nie doczytałam wszystkiego- widać, że próbowałaś już wielu rzeczy, więc może trzeba mimo wszystko przeczekać... :o

Gość o mammma mmiaa
a może jest mu za mało tego mleka, niedojada i jest głodny, może spróbuj znowu wariant z karmieniem co 3 godz albo gdy wydoi butle dorób mu jeszcze trochę

Gość o mammma mmiaa
i o ile się nie myle jest jakaś kaszka mleczno ryżowa po 4 msc, może jak byś mu ją zaczęła podawać na kolacje zamiast samego mleka. jak się porządnie najje to może w końcu porządnie się wyśpi

zmienilam co 4 godz bo nie chcial jesc teraz tez czasami nie jest glodny po 4, zobacze sprobuje podawac mu cos innego na noc

Gość jakbym siebie czytałaaa
tyle ze moja corcia jest miesiac młodsza i w dzien jak pospi pol godz to juz jest cud :(

widze nie jestem sama...gdzies wyczytalam ze im wiecej dziecko spi w dzien, oczywiscie z przerwami to tym lepiej w nocy, sprawdzilam - zgadza sie, dzis mi pospal 2 razy po 2 godz to tez cud zobaczymy co noc przyniesie.

tzn nie wiecej razy jak jest karmione...pamietam czasy jak musialam go budzic na kapiel po czym slodko zasypial ....teraz ...hm moge zapomniec bo by w nocy nie spal:(