Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

berbusia

******* nie wiem czy dobrze robię *** 4 m-czne dziecko

Polecane posty

Mała ok 13 najada się i zasypia, spi ok 1-1,5 h i zaczyna się wybudzać, więc podstawiam jej piers, ciumka i spi kolejną godzinkę albo i więcej. powinnam tak robic czy dac jej się obudzic?? jak jej dam to spi od 13 do 16, jak nie to 13-14. W nocy zle spi bo co chwilę się budzi - moze dlatego ze za duzo spi w dzien?? w ciagu dnia ma 2 drzemki - jedna godzinna ok 10 i ta o ktorej piszę. jak sdzicie?/

Gość za duzo spi w dzień
moja jak skonczyła 3 miesiace to przestała sie budzic w nocy drzemki miała jedną rano około 9 tej 2 godziny i drugą około 14-15 tylko godzinę

Naprawdę śpi tylko 4 godziny dziennie maksymalnie? To i tak jestem w szoku. Moja zaraz skończy pół roku, je co 3 godziny i drzyma między każdym jedzeniem. Czasem godzinkę, czasem pół a czasem dwie. I noce też ładnie przesypia bo gdzieś od 22 do 6 rano:) Musisz Sama spróbować czy jak przetrzymasz w dzień dziecko to będzie lepiej spało w nocy. Moja jak za długo nie śpi to jest marudna i nawet jeść nie chce bo myśli o spaniu.

endlessly - zazdroszczę :) Ona jak miała 2 miesiące to w ogóle nie spała dzien - wstawała o 6, miala 2 drzemki po 10 minut i siedziala do 22, a ja bylam wykonczona... Teraz juz spi srednio 2-4 godzin w ciągu dnia, więc jest o niebo lepiej. Tylko w nocy zasypia o 20, budzisię o 22,1,3,5, i 7, więc dzis spróbuję jej nie dawac piersi i przetrzymac, moze niech się bardziej zmęczy??? sama nie wiem :(

Endlessly - a o której ją kąpiesz ?? ja najczęsciej o 19.30-20, moze to za wcześnie, że tak często się budzi w nocy?

berbusia, moja jako noworodek czy dwumiesięczne niemowlę też bardzo mało sypiała. Po 3-4 godziny na dobę a my padaliśmy na twarz. A teraz im jest starsza tym bardziej jest skora do spania zarówno w dzień jak i w nocy. Ja Ją zabawiam, a Ona trze oczka i nosek i wiadomo, że pora na drzemkę bo od razu zaczyna marudzić.

a w jaki sposob zasypia?? moja nie zasnie inaczej niz na rękach czy przy piersi - będzie tak dlugo plakala i marudzila aż ją ukołyszę

Ja też kąpię o 20, do 21 wojuje, je i idzie spać. Zasypia zwykle gdzieś między 21.30-22.00. Tylko, że moja jest na butelce więc może dlatego. Choć wiem, że dzieci na piersi też niektóre szybko ładnie przesypiają noce. Moja przestała się budzić w nocy jak skończyła 3 miesiące.

berbusia, moja też zasypia tylko na rękach. Mąż Ją zawsze usypia wieczorem i buja:)

moja tez mialaorkes ze zasypiala o 20 i budzila się o 4. od ponad tygodnia nie wiem co jest nie tak, ze budzi się tak często

Ja jak mi się obudzi w dzień, to pozwalam mu wstać, nie usypiam na siłę... Wczoraj nawet obudziłam na kąpiel bo marudzi potem jak prześpi. Kąpię o 19:30 ale nie oczekuję że będzie potem spał, po kąpieli rzadko zasypia, bawi się, je i pada koło północy dopiero, za to wstaje 8-9 :) Nie położę go spać o 21 np, bo jeszcze hałasujemy i świecimy światło, nie będziemy chodzić na palcach, cicho jesteśmy najwyżej rano jak wstaniemy przed nim. Ma 4 m-ce a w tym trybie od ponad 2 przesypia noce, a ja przynajmniej jestem spokojna że jak go położę na nocne spanie to mogę siedzieć godzinę w wannie a on nie wstanie :) . Za to bywa w dzień że zrobi sobie 3 drzemki po 20 min. albo jedną półgodzinną i bywa że mam dość ;) Jak się zgrzeje to marudzi niesamowicie.