Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maredillia

Mam 20 lat i chcę mieć dzidzię ;)) Co o tym sądzicie??

Polecane posty

Gość ojacie
No to czego tyłek zawracasz? Róbcie i miłej zabawy.

Gość Odchudzająca
Powiem Ci tak to, że pytasz na forum ludzi co o tym sądzą to świadczy, że nie jesteś do końca dojrzała, ale mam nadzieje, że się mylę. Teraz z innej beczki. Ja mam lat 20 ( do jutra):D Moja córcia ma już pół roczku. Była dzieciątkiem planowanym z tym, że mój narzeczony jest 10 lat starszy, ale wiek raczej nie gra roli tylko właśnie dojrzałość psychiczna;-) Nie wyobrażam sobie życia bez mojego dziecka i uważam, że decyzja o dzidzi była najwspanialszą decyzją w moim życiu! Dalej się uczę do tego pracuję zajmując się obcym dzieckiem i jestem bardzo szczęśliwa!! Za tydzień wychodzę za mąż;-) Tak więc jeżeli czujesz, że to już jest ten czas to uważam, że nie ma co się zastanawiać i pytać;-)

Gość Maredillia
Trzydziestka123 nigdy nie słyszałas o temacie "Dzieci rodzą rdzieci" w telewizji, internecie, gazetach itp. Np nastolatki rodza dzieci a potem je oddaja. To własnie jest przykre albo jeszcze co gorsze usówaja ;) Wiem ze to nie jest zabawka i dlatego jak tylko bede w ciazy to poświecej mojemu dziecku najwiecej czasu jak tylko to mozliwe, zeby niczego mu nie brakowalo i zeby czuł milosc

Gość trzydziestka123
No to jak tak czujesz, to w czym problem, tylko może najpierw weźcie ślub z partnerem.

Gość Odchudzająca
A z tym poświęcaniem tylko dla dziecka to super, ale pamiętaj aby znaleźć też choć chwilkę dla siebie, żeby być szczęśliwą mamą a nie sfrustrowaną;-) Zresztą zobaczysz o czym piszę jak już będziesz mamcią;-)

Gość młoda@mamusia
hej powiem ci tak ja mam 19 lat i 2miesiecznego synka i nie pytaj ludzie jakie maja na ten temat zdanie bo wiekszosc ci powie ze jestes za młoda albo cos ,,,a prawda jest taka ze niektore te młode matki sa lepszymi matkami niz te starsze jezeli pragniesz dzieciatka to do roboty .:)

Gość Maredillia
Trzydziestka123 własnie jest w tym problem ze musielibysmy czekać ponad 2 lata bo wtedy wlasnie bierzemy slub. A my bardzo ale to bardzo pragniemy tego dziecka. Napisalam post bo chcialam poznac opinie innych, czy może też mial ktoś tak jak ja. Duzo osob skrytykowalo ze powiedzalam na dziecko dzidziuś ale to wydaje mi się takie sliczne jak sobie pomysle ze moge nosic w sobie cudowne maleństwo, ktore byloby owocem naszej milosci. Dzidziuś, maluszek mmmm.. aż usmiech pojawia sie na twarzy

Gość b b bb bbb b b
Po co temat na kafe zakladasz? To chyba sprawa Twoja i Twojego faceta-wylacznie Wasza sprawa... Poklasku tu szukasz? To raczej nie znajdziesz, bo tu pokutuje przekonanie, ze ciaza dopiero, gdy studia skonczone, dobra praca jest i wlasne mieszkanie. Jak Cie zaraz zjada, to wszystkiego Ci sie odechce.

Gość Maredillia
bbb b b bbb b Włąsciwie to masz racje. praca dobra jest, mieszkanie 100 m2 nad jeziorem, rasowy pies specjalny dla dzieci. ogromna milosc pomiedzy mna a Narzeczonym. Nie ma na co czekac a przede wszystkim oboje progniemy tego. Pomimo mlodego wieku jestemy bardzo rozsadni i odpowiedzialni Dzziekuje Wam za wszystkie notki

Gość róbcie róbcie sobie
nie no, jak macie rasowego psa to zmienia postać rzeczy. Róbcie to dziecko róbcie. Pies jest, to ze wszystkim sobie poradzicie

Gość jsabhysdbhysbhyvbdfhv
nie warto tu pisac bo tylko cie tu zjada matki poli ktore rodza po 35 toku zycia:D

Gość b b bb bbb b b
No to bierzcie sie do roboty... Skoro oboje czujecie, ze to wlasciwy czas. Ja tam nie oceniam dziewczyn w Twoim wieku, ktore decyduja sie na dziecko i slub. Kazdy dorasta do tego w innym czasie :) Ja urodzilam majac 24 lata, teraz mam juz 5-letnie dziecko, mam prace, znajomych, czas na wypady (z dzieckiem lub bez)... A moglabym w sumie miec juz 9-letnie dziecko, gdybym urodzila w wieku 20 lat.

Gość Maredillia
Dzieki za poparcie i slowa otuchy ;* bbb b b bbb b

Gość Meradillia
Wiecie co dziewczyny? Troche poczytałam w różnych forach i znalazłam pare dziewczyn które, które też bardzo pragna dziecka jak ja. I wypowiedz jednej dziewczyny mnie zastanowiła. że w wieku 20-24 lat prawie kazda dziewczyna przeżywa taki instynkt macierzyń ski i ze po jakims czasie to mija.

Gość Meradillia
A Wy co sądzicie? Mieliście podobnie jak ja? Jak widzę jakąś mamusie ze wsoim skarbem to ja tez bym tak chciała.

Gość zeromniejnizzero
Mowicie , ze jest niedojrzala bo pisze 'dzidzia' 'misiek' mamy XXI wiek ! ludzie jakby napisala chce bachora z moim starym albop z moim 'kutasem' przepraszam za zwrot to by bylo ok? Fajnie, ,ze ladnie mowi o dziecku. A moze nie chce pisac jego imienia albo ma na imie Michal i co? Moze tak sie nazywaja? Lepiej jest : moja dupa ? niz sloneczko? to nie jest dojrzale???? hello!

Gość zeromniejnizzero
Mowicie , ze jest niedojrzala bo pisze 'dzidzia' 'misiek' mamy XXI wiek ! ludzie jakby napisala chce bachora z moim starym albop z moim 'kutasem' przepraszam za zwrot to by bylo ok? Fajnie, ,ze ladnie mowi o dziecku. A moze nie chce pisac jego imienia albo ma na imie Michal i co? Moze tak sie nazywaja? Lepiej jest : moja dupa ? niz sloneczko? to nie jest dojrzale???? hello! ..

Gość zeromniejnizzero
Mowicie , ze jest niedojrzala bo pisze 'dzidzia' 'misiek' mamy XXI wiek ! ludzie jakby napisala chce bachora z moim starym albop z moim 'kutasem' przepraszam za zwrot to by bylo ok? Fajnie, ,ze ladnie mowi o dziecku. A moze nie chce pisac jego imienia albo ma na imie Michal i co? Moze tak sie nazywaja? Lepiej jest : moja dupa ? niz sloneczko? to nie jest dojrzale???? hello!

Gość ksenia1111111111111
nie zgadzam się z jedną wypowiedzą autorki co do dziewczyn zachodzących w ciąże wcześniej niż ona że to nie odpowiedzialne dziewczyny żerujące na garnuszku mamusi otóż ja urodziłam swoją pierwszą córkę mając 18 lat i nic mi nikt nie pomógł mąż pracował ja dorabiałam gdzie się dało tak że radziliśmy sobie sami i od początku jak zaszłam to wynajmowaliśmy mieszkanie tak że nikt nam nie pomagał teraz mamy 2 wspaniałe córki i myślimy o trzecim maluszku

Gość Meradillia
ksenia1111111111111 ale mi chodziło o to że malotaty zachodzą w ciąże a wcale tego nie chciały, oczywiscie nie kazda dziewczyna ktora zaszla w niechciana ciąze to jest niodpowiedzailna . Ty jesteś tylko potwierdzeniem moje tezy ze mloda mamusia tez moze dać sobie rade ze wszystkim. No to w takim razie graduluje 2 dzieci i może niedługo bedzie trzecie Świetnie ;*

Gość listopadowa dama 28
a ja bym jeszcze poczekała z 2-3 lata... czemu od razu po slubie chcecie miec dziecko a gdzie docieranie się , gdzie mąż i wspólne spędzone chwile... Dziecko bezpowrotnie odbierze wam mile chwile spedzone ze sobą.... bo trzeba zając się maleństwem.. Poz tym jestes jeszcze za młoda na mame. Ja w twoim wieku nie myslalam o dzieciach tylko o randkach podróżach imprezach zwiedzaniu świata.. Zastanów się dobrze. Może po ślubie w wieku 21 lat chcielibyście coś razem zrobić wyjechać...itp. Jak się urodzi maleństwo to 90 % uwagi poświęca się tylko jemu...a młody mąż gdzie ????

mając 20 lat tez chcialam ale pomyslałam madrze,o przyszłosci dziecka,stabilizacji i zdecydowalam się 3 lata później

No ale kazdy czlowiek jast inny i ma inne cele w zyciu. DAM RADĘ. wszystko juz przemyslalam i bardzi chcemy maluszka

to sobie zróbcie a na pewno wspomnisz slowa tych ktore odradzaja :) no chyba ze jedno z was zarabia kilka tysiecy,macie swoje mieszkanie lub wynajmujecie,mozecie dziecku zapewnic to co sie powinno.

w czerwcu skończyłam 20 lat i również pragnę miec dziecko z moim narzeczonym:) zaręczyny mielismy miesiąc temu...jesteśmy ze soba 2 lata:) JESTEM GOTOWA NA DZIECKO z całą pewnościa:) jednak mi nie pozwala troszke sytuacja finansowa...co prAWDA MOJ NARZECZONY ZARABIA 2 TYS.troszke ponad nawet...ale sa inne jeszcze wydatki,ktore najpierw musi ogarnac ...a ja nie pracuje wiec narazie sie wstrzymuje z ta decyzja:( poza tym w moich rodzicow domu mamy na gorze m4 na swoja wylacznosc jednak jeszcze nie urzadzone...a chce jednak miec kąt dla siebie,narzeczonego i dziecka:) nie sluchaj rad "tych madrych" bo brak slow jak czytam ich porady:)) i tak w ogole osoby ,ktore pisza "po co na kafeteri dodals taki temat"_wg mnie to jest zupelnie normalny temat,ludzie tu pisza na rozne i rozniaste tematy:) Dziewczyna tylko chce zobaczyc zdanie pewnej grupy spoleczenstwa...opinie_a NIE PYTA WAS O POZOWLENIE na zajescie w ciaze!!!!

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa
Mam 22 lata i 7msc brzdąca. Z mężem jesteśmy razem przeszło 5 lat po ślubie 2 lata. Dziecko chciałam już w wieku 18 lat ale wiedziałam, że to byłoby za szybko. Ciesze się, że najpierw wzięliśmy ślub, pojeździli po wakacjach i spędzili każdą chwilę we dwójkę. Teraz niestety nie jest już tak kolorowo, pomimo że bardzo kochamy swoje dziecko na wszystko brakuje Nam czasu. Synek jest bardzo absorbującym dzieckiem w dodatku z początku miewał kolki co wykluczało jakiekolwiek wypady poza dom. Teraz powoli odżywamy ale też wszystko w miarę mozliwości bo teraz znowu hamują nas finanse. Kiedyś nie przyszłoby mi do głowy , że dziecko tyle kosztuje, a jednak...Samo jedzenie i pieluchy to jakieś 300zł/400złmiesięcznie (a to już staram się gotowac sama obiadki bo taki większy słoik kosztuje przeszło 4zł) a gdzie tam ubranka, fotelik,lekarstwa,kosmetyki czy jakaś zabawka. Nie żałuję naszej decyzji bo była przemyślana jednak teraz czasem mi ciężko psychicznie bo nie mam czasu dla siebie,dla męża...Nieprzespane noce,bolący kręgosłup itd. Jeśli jesteście gotowi to czemu nie ale wydaje mi się, że takie decyzje podejmuje się tylko i wyłącznie ze swoim partnerem a nie osobami trzecimi z pierwszego lepszego forum.

Gość mireczkaa
a mnie się wydaje, że to za wczesnie. Staż związku dwa lata to trochę mało. Lepiej się nacieszyć sobą, poszlaeć z chłopakiem, wyleniuchowac się. Z dzieckiem już nie ma takich szaleństw. Nie wierz jak czasem matki pisza, ze ich życie się nie zmieniło- to nieprawda. Jeśli chcesz dobrze maleństwo wychowac musisz zapewnić mu bezpieczeństwo, poczucie stabilności- przez pierwsze miesiace jestes praktycznie tylko dla niego. Ja bym poczekała.

to jest tylko wasza decyzja,ludzie na forum napiszą co sami o tym sądzą,jedni powiedzą że ok, drudzy że 20 lat to za szybko.Sami musicie do tego dojrzeć i podjąć decyzję teraz czy później.ale ktoś słusznie napisał-że dziecko to nie tylko różowy bobas,słodkie ciuszki.Po urodzeniu zaczynają się ''prawdziwe ćwiczenia'' ,macierzyństwo fajna sprawa, ale nie zawsze jest pięknie i kolorowo.

Gość gmgmgmgmgmgmgmgmgmg
nie sluchaj tych co ci mowia ze bedzie ci zal imprez itd,takie to po 30 dopiero decyduja na dziecko i wtedy problemy sie pojawiaja ,czujesz ze chcesz miec wlasna rodzine to czemu nie,z reszta 20 lat to juz dorosla kobieta i nie uwazam ze to za wczesnie na dziecko :) do dziela,chcialam miec dziecko w tym wieku ale niestety mi sie nie udalo i do tej pory sie staram,mam 25 lat ...