Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczatko

Świadczenia finansowe

Polecane posty

Orientuje się ktoś jakie są świadczenia dla osób, które nie zdążyły podjąć pracy, a są w ciąży? Bo coś czuje, że pracy, to ja już nie znajdę... Tzn. Niestety jestem zbyt fair i nie potrafię udawać. Zależy mi, aby mały był zdrowy, a jestem na podtrzymaniu.

Gość zasiłek z opieki społecznej
przy niskich dochodach na osobę. innych nie ma.

Okejj.. A wiesz może jakie te dochody mają być?? I cholera jak nie mieszkam z rodzicami, a z narzeczonym, to jak to się patrzy? Rodzice plus ja czy jak?

Gość Gosiaczkowo
wydaje mi się, że tylko zasiłek rodzinny ale to jakieś 70zł miesięcznie, jeśli na osobę jest mniej niż 500 z groszami i dopiero po urodzeniu dziecka. Nie znam się, idź do MOPSu to Ci wyjaśnią

Gość balonku nasz malutki
nie ma żadnych świadczeń tylko lekarz w przychodni i poród darmowy

Gość trzeba było wcześniej ruszyć
dupę!!

Gość b b bb bbb b b
Rodzinne-biora pod uwage zarobki Twoje i ojca dziecka. Rodzinne to kwota 68 zl/m-c-oczywiscie, jesli dochod na osobe w rodzinie nie przekroczy 504 zl-czyli Twoj partner nie moze zrabiac wiecej niz 1500 zl. A i tak beda potrzebne zaswiadczenia o zarobkach z Urzedu Skarbowego za poprzedni rok-obojga rodzicow dziecka. Z opieki za urodzenie dziecka jest 1000 zl becikowego. Plus, jesli dochod nie przekracza tych magicznych 504 zl na os. w rodzinie, drugi 1000. No i z ubezpieczenia Twoj partner dostanie kase z tytulu urodzenia sie dziecka.

Gość b b bb bbb b b
*z ubezpieczenia w pracy-ale nie wiem ile. Moj maz dostal 5 lat temu 1500 zl.