Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dizz

Nie moge znalezc pracy.

Polecane posty

Gość do kafeterianki z UK
a do jobcentre nie musisz chodzic jak nie chcesz, po prstu wejdz na stronke jobcentreplus i wyszukaj oferty w rejonie ktory Cie interesuje

Gość gruby wolek
jak mieszkasz na camberwell to mas zniedaleko do dulwich tam duzo fajnych pubow jest, na elephant and castle jest kregielnia tam tez nieraz poszukuja ludzi, poza tym camberwell to blisko centrum, autobusy chyba z 4 czy wiecej jada do centrum a dojazd zajmie z 30 min, jesli chodzi o wolontariat to super sprawa tylko ze zanim sie zostanie tym wolontariuszem to tez czasu troche uplynie, teraz generalnie duzo osob jest bez pracy i zeby dostac nawet cos zwyklego jak praca w barze czy restauracji trzeba sie czyms wykazac, takze dobre cv i list motywacyjny to podstawa

Niestety jestem zmuszona jak sie dowiedzialam wczoraj udac sie na caly miesiac do Polski(wzgledy zdrowotne), wiec musze zawiesic moje poszukiwania. Niemniej jednak dziekuje za pomyyl i napewno skorzystam. Tak jak tkos napisalam udam sie na E&C i w pare innych miejsc. Bede mialam troche czasuw Polsce wiec wymysle jakies CV i list motywacyjny. Mam w planach cos niestandarodwego co odwroci uwage od mojego braku doswiadczenia i szkoly. U Turkow nie chciala bym pracowac, moj wspolokator pracowa u nich 3 lata, i z jego opowiadan wiem, ze to nie jest nic przyjemnego.

autorko jedz do PL, przygotuj papiery i jak worciszs szukaj pracy i wolontariatu. I tak siedzisz w domu wiec nie chrzan ze nie mozesz sobie pozwolic na prace za darmo. I tak za darmo siedzisz w domu wiec 3 godz dziennie czy raz na kilka dni cie nie zbawi a moze ci pomoc w przyszlosci, malo tego pomoze nawiazac kontakty, podszlifowac jezyk i podwyzszyc samoocene. Powodzenia

Gość kachaaa888333
jasne idz za darmo! za chwile to trzeba bedzie placic pracodawcom, zeby do pracy chodzic!

Gość kachaaa888333
rozumiem, ze jest ciezko, ale wlasnie zgadzajac sie na wolontariaty, place za nizsza stawke niz minimalna krajowa mamy sytuacje taka jaka mamy.

Gość kachaaa888333
bedzie jeszcze ciezej, bo pracodawca zamiast zatrudnic pracownika bedzie wolal "wolontariusza". nie dosc, ze pracodawcy wykorzystuja stazystow to jeszcze wolontariat?! k...a polacy coraz bardziej tepi sie robia!

Watpie w to zeby cokolwiek bylo w stanie naklonic mnie do pracy za darmo, tymbardziej, ze jest to praca raczej nieciekawa. Opieka starymi chorymi ludzmi, lapanie bezdomnych kotow i psow, zbieranie bezdomnych z ulic, praca z trudna mlodzieza, lub praca w lumpach. Jestem zdania, ze kazda praca powinna zostac nagrodzona. I bez wzgledu na to czy mam wolny czas czy tez nie nie widze powodu za darmo pomoc wzbogacac sie innym. Darmowa sila robocza to nie to co mnie interesuje. Byc moze to najlepsze i najlatwiejsza droga, ale mnie to nie interesuje. Zdechle koty, zacpane gowniarze i pieluchy nie nie interesuja, to zdecydowanie ponizej moich oczekiwan. Jesli ktos czuje sie na silech, ma wewnetrzna potrzebe robic takie rzeczy to OK, ale to nie jest sposob na zycie, mimo, ze mozna poznac ludzi i jezyk, to wciaz nie wystarczajaco za taka prace.

to moze zapisz sie na jakis kurs nie wiem jezykowy idz skoncz szkole? Bo poki co widze ze u ciebie wszzystko jest na NIE. Zaraz bedzie ze cie nie stac. Sprawdz dofinansowanie z rzadu, pozyczki granty itd,.

Gość KREM NA ZMARCHY
" Zdechle koty, zacpane gowniarze i pieluchy nie nie interesuja, to zdecydowanie ponizej moich oczekiwan" no tak pewnie odrazu bys chciala byc pania prezes w firmie i zarabiac 50 tys funtow...widzie, ze chyba niektorzy nie rozumieja istoty wolontariatu, ktory jest tu dobrze rozwiniety i wielu Anglikow i innych obcokrajowcow poswieca swoj czas aby pomoc innym, tylko chyba polaczki to wredny i egoistyczny narod, moja kolezanka jest wolontariuszka w schronisku dla zwierzat i wcale nie zajmowala sie zdechlymi kotami, po pol roku doswiadczenia dostala prace w klinice weterynaryjnej ale nadal jest wolontariuszka w tym schronisku, nawiazala duzo nowych znajomosci, nauczyla sie fachowego slownictwa a poza tym ma satysfakcje ze robi cos dla kogos innego, ty autorko widze ze jestes i malo kreatywna w poszukiwaniu tej pracy i i chyba za glupia zeby sobie tutaj poradzic a ta druga wcale nie lepsza kachaaa888333 bedzie jeszcze ciezej, bo pracodawca zamiast zatrudnic pracownika bedzie wolal "wolontariusza". nie dosc, ze pracodawcy wykorzystuja stazystow to jeszcze wolontariat?! k...a polacy coraz bardziej tepi sie robia!

Czy to glupota, ze nia mam ochoty robic rzeczy KTORYCH NIE CHCE ROBIC? Moze Tobie odpowiadaja takie zajecia, MI NIE. Bo to niewiele sie ma do normalnej pracy. Jesli masz ochote ogladac rozne niesczescia to prosze bardzo idz pracowac w schronisku, ja nie mam. Jesli masz ochote patrzec na niedlozenosc starych ludzi, prosze bardzo! I moge tak wymieniac w nieskonczonsc. Natomiast jesli chodzi o szkole, to chcialam zauwazyc, ze mamy okres wakacyjny :) Jestem po jednym kursie po wakacjach wybieram sie na dwa kolejne, jesli BEDZIE MNIE NA TO STAC! I wiem, ze prace i szkole da sie pogodzic, zwlaszcza, ze nie wybieram sie do szkoly na full time.

Gość soft lips 5555
i co myslisz, ze kursy zrobisz i dostaniesz prace? teraz ludzie z doswiadczeniem nie moga znalezc a ty bez zadnego doswiadczenia z jakimis tam kursami wybrzydzasz? dobre sobie hahahaha jesli chodzi o wolontariat to wcale nie musi byc przy kotach, starych ludziach czy chorych, sa rozne formy wolontariatu, ktore moga Ci potem ulatwic zdobycie pracy, ale widac, ze ty masz znikome pojecie o czymkolwiek :/ sorry, ale marnie widze twoje szanse z takim podejsciem

Gość ja kiedy cos naprawialam
ja lubie wolontariat w charity shops, robie to dla przyjemnosci w wolnym czasie :)

Gość kozka juzka
dziewczyny marnujecie sowj czas. niektorym po prostu nie warto pomagac.

Pakika z kafe, niestety to nie bylo moje Cv, ktos skorzystal z Twojej pomocy, ale to nie bylam ja. Ja musze jechac na miesiac do Polski, nie widzialam sensu zawracac CI glowy. O koniecznosci wyjazdu dowiedzialam sie w piatek wieczorem, poniewaz dostalam wyniki badan.

Gość 43543543543
cześć, ja również szukam pracy już 4 miesiące i nic. Kompletnie nic. Tylko, że ja jestem w Polsce a szukam właśnie za granicą. Problem polega na tym, że szukam z chłopakiem który ma 22lata i nie chcą go przyjąć ze względu na wiek (wiem że to guzik prawda, ale tak sie tłumaczą) dochodzi do tego że para i tu pojawiają się kłopoty, sama już nie wiem gdzie szukać

Gość do tej 435itd
macie malutkie szanse na znalezienie pracy wuk bedac w polsce. musielibsycie ttuaj przyejchc. bo w takc=ich resturacjach itd. potrzebuja kogs na JUz np . i nie beda czekac az wy przyejdzecie, a co jezlei stweirdzcicie ze jednak nie chceice przyejchac? to wtedy firma p oprostu traci czas, a ttuaj jest wystarczajca ilosc osob chetnych do rozpoczecia od zaraz. na twoim miejsuc pomuyslalabym o au-pair a potem moze niech twoj chlopak doejdzie. ty sie pokrecisz troche i bedzie altwiej cos znalezc.

Gość 43543543543
wiem, już myślałam nad tym, ale męska duma mojego faceta mu na to nie pozwala, myślimy aby wyjechać w czarno wynająć pokoj i ta,m zaczac szukac, nie mowie że to ma byc UK

Gość do tej 435itd
to moze sprobujecie o niemiec. ja mam tam rodzine ktora mieszka tam od wielu lat i moj wujek mowil ze oni sa zdesperowani i potrzebuje pracownikow typu keirowca, na budowie i nawet nieznajomosc jezyka im nie przeszkadza. tylko ze on akurat mieszka w chyba malo ''popularnej'' czesci niemiec kolo wurzburga.

Gość 43543543543
myślisz, że gdyby sie wynajęło pokoj to szybko by sie tam prace znalazło? w Niemczech rozmawiają po angielsku?

Gość to zalezy moja bierze
w niemczech raczej nie rozmwaiwja po angielsku. ale moj ojciec niedawno tam wyjechal i np do niego do pracy przyszedl koles zostawic ulotki ,ze jakby ktos znal kogos kto chce rpacowac jako keirowca to niech da znac i ze jezyk to nie jest problem. zdzwilo mnie to co prawda. no bo nie wiem jak to ma funkcjonowac ale w uk tez keidys mozna bylo znalezc rpace bez ang. ( zaraz po wejsciu do eu) wiec jakos sie da. nie macie kompletnie zadnych znajomych zagranica?

Gość Nie chcę cie urazić
ale z takim podejsciem to ty chyba nigdy nie znajdziesz pracy a nawet jesli to zawsze bedzie ci cos nie pasować....

Gość 43543543543
Mamy, ale nikt nie załatwia. Pytaliśmy sie dużo razy to każdy się wymiguje zdaniem "rozejrzę się" a jak przychodzi co do czego to wiadomo dlatego szukamy na własną rękę. Prędzej obcy pomoże niż ktoś z rodziny lub ze znajomych. Przez biuro też myślimy, ale oni rekrutują zazwyczaj osoby młode bo stawka wiekowa poza tym wszędzie trzeba mieć znajomości już mi ręce opadają dlatego nie widzę innego wyjscia jak wynająć gdzieś pokój i szukanie w ciemno

Gość 43543543543
a jakie jest moje podejście? przecież dzwonie szukam wysyłam cv, byłam optymistycznie nastawiona ale dwa miesiace temu bo nie wiedziałam że aż tak dlugo będziemy szukać

Gość hej dziewczyny ...
takie zalatwianie pracy na odleglosc, szczegolnie teraz na nic sie nie zda tracicie tylko czas

Gość bluzka niuebieskaa
Nie chcę cie urazić ale z takim podejsciem to ty chyba nigdy nie znajdziesz pracy a nawet jesli to zawsze bedzie ci cos nie pasować.... to chyba raczej bylo do autorki topu.

Gość zigzygzag
"Pytaliśmy sie dużo razy to każdy się wymiguje zdaniem "rozejrzę się" a jak przychodzi co do czego to wiadomo dlatego szukamy na własną rękę. Prędzej obcy pomoże niż ktoś z rodziny lub ze znajomych." smiesza mnie tacy ludzie jak ty,, no wybacz, ale nawet jak ktos jest za granica to jak ma ci znalezc prace? pojdzie do sklepu czy fabryki i powie ze w polsce mam rodzine czy znajomych ktorzy szukaja pracy? jedynie jak ktos prowadzi wlasny biznes to moze ci pomoc i zatrudnic u siebie a tak to nie wiem czego wy oczekujecie od swoich znajomych

Gość niesmiala ale chetna
zigzag -nie zawsze tak jest. mojjej koelzance i jej mezowi ich znajomi znalezi prace u nich w restauracji to na dodatek sporo przed czasem .wiec da sie. jest to raczej rzadksocia,ale sie da. zwlaszcza w pracach sezonowych gdzie wiaodmo ze np. w lecie potrzeba wiecej personelu.

zawsze możesz spróbować coś znależć w egzotycznych krajach :) tu masz krótki opis jak to wygląda www.animationinegypt.com tutaj są różne wskazówki. Na necie znajdziesz różne stronki z ofertami pracy, ofertami szkoleń itp. Ale to zdecydowanie nie jest praca dla każdego :) powodzenia