Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziarozowa

PSU NACHODZI BŁONA NA OKO

Polecane posty

Moi Drodzy potrzebuje pomocy! wczoraj u mojego haskiego (11 lat) zauważyłam taką białą błonę nasuwająca się na oko do tego stopnia że mruży bardzo oko i ma lekko czerwone! może ktoś miał podobny problem? Lekarz wet. udzielił mi pomocy przez tel gdyż go nie ma do niedz. mam kupić krople do oczu i zakraplać! CZY KTOŚ MOŻE MA INNE DOŚWIADCZENIE Z PODOBNYM PRZYPADKIEM?

Gość śmelkaa
to tak zwana trzecia powieka a pies ogólnie jak się czuje zachowuje? choruje na coś?

Gość yuyyttyiii
moim psom tez zakrapiałam kroplami z apteki i im przeszło jak byłam młodsza to to samo mniały kotki ale one pozdychały nie wiem czemu

Tylko na jednym? Pies slepnie, 11lat to juz staruszek, nic nie zrobisz, nie ma sensu mu podawac kropli bo i tak przestanie widziec.

Gość śmelkaa
to jest tylko w kąciku czy nachodz głęboko na oko?

Gość yuyyttyiii
sory ale tak było lec lepiej po te krople ja używałam STARAZOLIN i przeszło a wszystkie 4 to mniały

oko bardzo mruży ale jak rozchylam to jakby schodziło no i jak puszczę to wraca tak na połowie jednego oka, krople mam ale do 20 w pracy !!

Gość śmelkaa
nie zakrapiaj raczej bo z tego co wiem na zachodzącą powiekę to nic nie da zakrapiać to można jak oko jest czerwone podrażnione po jakimś urazie- bo coś na przykład wpadło itp. idź jak najszybciej do weterynarza tak będzie najlepiej pies 11 lat ok - pierszej mlodości już nie jest ale bez przesady że to już staruszek nad grobem i ślepnie zwłaszcza w dużej rasie :)))

Gość moj pies mial to samo i po
kroplach minelo :) zakraplaj mu oko, a jak tylko bedzie mozna jedz z nim do weterynarza - niech dokladnie sprawdzi co sie dzieje

Gość yuyyttyiii
co wy pierdolicie ja mam 4 psy owczarek 7 lat jeden 5 i dwa staruszki po 15-16 lat tym starszym co jakiś czas powraca i nasza weterynarka nakazała kropić i po paru aplikacjach znika

Weterynarz mi powiedział żebym zakropiła, a pojadę w niedz wieczorem dopiero bo niestety za dużego wyboru nie mam

Gość ukdkutkuku
To sie chyba powinno wycinac

Gość gośćJoker72
udukutu czy jak ci tam ......chyba ciebie trzeba wyciąć

Gość Adrianna

tutaj zwykły wet nie pomoże. W takim przypadku należy się udać do weterynarza ze specjalnością z okulistyki. W tym przypadku pojawiła się trzecia powieka, a normalnie nie powinna być widoczna, a jej widoczność nie wróży niczego dobrego.... Także trzeba szybko działać. Najlepiej udać się do Północnopolskie Centrum Okulistyki Weterynaryjnej Lew w Olsztynie i tam przeprowadzą odpowiednie badania, znajdą przyczynę i zaczną leczyć.