Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony motylek

Badanie ginekologiczne podczas okresu? - Długa i obfita miesiączka

Polecane posty

Gość czerwony motylek

Witam dziewczyny, mam strasznie długą miesiączkę, to już 13 dzień jak krwawię. Strasznie się ze mnie leje i do tego ogromne skrzepy. W poniedziałek jestem umówiona do ginekologa ale nie zapowiada się, że przestanie mi lecieć. Czy ginekolog zbada mnie kiedy będę krwawić? Taka miesiączka nie pierwszy raz mi się zdarzyła ale nigdy nie byłam u ginekologa w trakcie okresu, zawsze jak już się skończył. Miałam robione badania hormonalne, usg dopochwowe i brzuszne, cytologię, wszystko jest w porządku tylko te okresy takie. Lekarz zapisał mi duphaston i brałam go po 7 tabletek na cykl przez rok i w trakcie brania tabletek było wszystko dobrze, cykle co 28 dni i okres przez 4 dni. Jak odstawiłam tabletki to cykl wydłużył mi się do 30/35 dni i przez rok było ok a teraz znowu taki długi ten okres. Czy któraś z was miała podobny problem? I jeszcze pytanie o to badanie w trakcie krwawienia.

Gość podbno miesiaczka wcale nie
przeszkadza w badaniu,

Gość czerwony motylek
no właśnie nie chcę przekładać wizyty bo boję się, że znowu wpadnę w anemię przez te miesiączki, może przepisze mi jakieś tabletki na wstrzymanie ale nie wiem czy zrobi to bez badania.

Gość KJWHEKRJHK
motylek lekarz powinien cie zbadac podczas miesiaczki.. ja bylam i badanie bylo z tym ze ja mam krwawienie dwa tyg przed okresem i dal leki na zatrzymanie

Gość czerwony motylek
kurcze a już myślałam, że mam spokój z tymi okresami, jestem ciekawa z czego to się bierze skoro wyniki wszystkich badań są w porządku. Czasem się zastanawiam czy to jest coś nie tak z moją psychiką, no wiecie tak jak niektóre kobiety bardzo chcą mieć dziecko i mają przez to jakąś blokadę psychiczną więc nie zachodzą, może ja też mam taką blokadę przed normalnymi okresami?

Gość ////////123123/////
Motylku - nie chcę Cie straszyć ale moja koleżanka miała tak obfite i długie krwawienia i okazało się, że ma mięśniaka :(:( Nie przekładaj tej wizyty. Dla lekarza to nie będzie problem zbadać Cię w czasie krwawienia - a może to wiele wyjaśnić.... Ja byłam kilka razy w czasie @ u gina, byłam wówczas stymulowana :) Powodzenia, i odezwij się jak już będziesz po....

Gość czerwony motylek
dziękuję wam za odpowiedź, na pewno dam znać co i jak.