Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredyt

Czy mozna dostac kredyt bedac na stazu??

Polecane posty

Gość kredyt

Witam, tak jak w temacie, staz zaczynam od poniedziałku, 11.07 , do końca tego roku, Czy moge dostac gdzies kredyt, nie chodzi mi o prowident, Potrzebne mi ok 1000 zł,Wie ktoś?Z góry dziekuje za pomoc,pozdrawiam,

Gość kredyt
nikt nie wie??

Gość Ladyfashion
Ja kiedy byłam na stażu pytałam w wielu bankach i żaden na staż mi nie chciał dać kredytu. Już prędzej ze statusem studenta.

Gość jbljkh
nie mozna!

Gość kradyt
ok, dzieki za odp, a np Santander Consumer Bank czy cos w tym rodzaju , to chyba nie jest bank taki 'prawdziwy' prividenta nie chce, za duzy procent maja , a musze miec kase na kurs prawa jazdy,

Tylko czy potem ktos da ci drugi na spłate tego pierwszego :D

Gość kradyt
A po co mi drugi? 1000 zł splacic po 200-300 zł to sie chyba do konca roku wyrobie?

Gość kradyt
Akurat po 200 zl 5 rat

Gość frsdf
ale zrozum, ze zaden bank ci nie da :O

Gość mały odkrywca
To Twój pierwszy kredyt prawda? Bank pożyczy Ci 1000zł ale "na procent" więc będziesz musiała spłacić ok 1500zł (ściemniam, dokładnie nie wiem, ale na pewno nie będzesz oddawać 1000zł) Poza tym nie tak łatwo jest dostać pierwszy kredyt bo nie masz historii kredytowej, do tego niskie zarobki i niepewne. Już lepiej znajdź osk w którym będziesz mogła zapłacić za kurs w ratach. Nie idź tam gdzie kurs kosztuje mniej niż 1200zł bo bankowo będą obcinane godziny i jazdy na odpierdol się;)

Gość kradyt
No wlasnie nie chce w ratach plcic za kurs , bo jak zaplace w dwóch ratach to dopiero w pazdzierniku, , a ja musze jak najszybciej wyjszdzic te godz i zrobic caly kurs, U mnie w miescie wszystkie kursy sa w granicach 900-1000 zl , drozszego nie widzialam, ale ja w dziurze mieszkam.Wiem,ze procent jakis tam musze splacac .Mialam juz jeden kredyt , kilka lat temu, studencki, A co radzicie, muze po prostu miec tem 1000 , tylko provident zostaje?

Gość kradyt
"Poza tym nie tak łatwo jest dostać pierwszy kredyt bo nie masz historii kredytowej, do tego niskie zarobki i niepewne." No wlasnie kiedys tam mialam jakis tam studencki, jakis , nie na zaplate na studia, 1400 bodajze, pracowalam wtedy na umowe zlecenie i dostalam, kurcze. Na stazu zarobki niskie , fakt 924 czy jakos tak, ale umowa podpisana do konca roku.

Gość gresrhrsr
kredyt studencki jest dofinansowywany, dlatego nie spłacasz dużo więcej, tu jest inaczej, ale i tak nikt Ci kredytu nie da.

Gość kradyt
No ok, to tylko provident? czy i tam tez nic , chociaz 500 zł, zeby w dwoch ratach zaplacic,

Gość podstawy kapitalizmu
by pożyczyć 1000 trzeba udowodnić, że odda się 1500 nie możesz, idziesz gdzie indziej i oddasz 2000 osoba pożyczająca drobne kwoty na starcie jest niegodna zaufania a to kosztuje płacisz zaufaniem lub gotówką

Chyba jeszcze jest jakiś Profi credit i ma trochę niższy % od providenta... Ale wiesz spróbuj pochodzić po bankach może jednak dadzą... albo ktoś z rodziny dla ciebie niech weźmie.

Gość kradyt
I napisze od razu dlacxzego szybko musze zaczac robic to prawko, : mieszkam w dziurze , obok troszke wiekszej dziury i nie mam jak tam sie dostac, po prostu,autobust , busy prywatne kursuja tak,ze wracac musze pieszo, ok 8 km. Zaraz zaczniecie,ze jeszcze to prawko trzeba zdac, ale to,ze tak powiem juz zalatwione,

Gość kradyt
No wlasnie, rodziny brak, a znajomi nie sa znajomymi na tyle, zeby prosic o takie rzeczy,Wiem,ze musze pochodzic i sama popytac po bankach, tylko kurcze bede pracowac od 8-16, pom-pt, a chyba wiekszosc bankow tez urzeduje w tych godz.Kurcze, lipa. Nie bede miala prawka, strace ten staz , bo na piechote chodzic nie bede, mimo wszttko.

Gość kradyt
Szukam na necie , cos na ten temat i tez nic nie znalazlam.

Gość podstawy kapitalizmu
tłumaczyć nie trzeba włożysz teraz, będziesz miała koszt niewielki dlatego dużo za pożyczkę zapłacisz łatwy, choć niewielki zysk

To weź w tym providencie czy gdzieś. Duży procent no ale... w przyszłość trzeba inwestować. Rozłóż to jak najdłuższy czas. A na przyszłość oszczędzaj pieniądze.

Gość kradyt
Tlumaczyc nie trzeba, kurcze, wczesniej nie robilam , bo kasy nie mialam, wychodzi , na to,ze bebe musiala zrezygnowac z tego stazu,

Spojrzałam na providenta teraz. 1000 zł bez obsługi domowej(taniej) to na 55 tygodni 24,2 zł tygodniowo. Nie jest źle.

Gość kradyt
sesiii--- tylko jak oszczedzac, z czego , ? ;)

Gość kradyt
sesiii--- tak? i ja zerkne...

Co do oszczędzania... wbrew pozorom zwykle wydajemy pieniądze na niepotrzebne rzeczy,a chociażby 20 zł oszczędzone miesięcznie jest wartościowe... Warto notować wydatki i próbować je ograniczać. Co do tej pożyczki to chyba najlepszy pomysł, nie przekracza twoich możliwości jeśli jest rozłożona na rok.

Gość nie mam pomysłu na nią
na stażu nadal pozostaje status bezrobotnego, więc nie sądze aby dali kredyt bezrobotnemu.

Gość kradyt
Niby tak, ale jednak umowa jakas jest z up co prawda, no i najwazniejsze kase bebe miala na splate,.Kurcze to sie wkopalam z tym stazem, nawet nie moge sie cieszyc ze mam prace , bo dlugo do niej nie pochodze.... Jak to mowia biednemu to zawsze wiatr w oczy... Jeszcze niedawno nie mialabym problemu bo autobusy kursowaly normalnie,i wlasnie z ta mysla pytalam o ten staz.

Gość gość
Zobacz sobie warunki w Profi Credit. Oni dają na dowód po prostu pożyczkę, bez bik. Brałam u nich nie raz i polecam tę firmę.