Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uknino

co może być przyczyną wysypki?

Polecane posty

Gość uknino

Moja coreczka (ponad 8 m-cy) ma od prawie 2 tyg wyspkę. najpierw była na calych plecach a teraz przeniosla sie na pupe, uda i ramiona. gdy bylam u lekarza to ten nie potrafil okreslic skad sie wziela (szczegolnie, ze mala miala wowczas luzne stolce) -jadlam truskawki (karmie piersia) ale corcia wczesniej tez jadla kilka i nic jej nie bylo -wybielacz, odplamiacz do ubranek? (ale zakladam ostatnio prane tylko w proszku i wysypka dalej jest) -wprowadzanie innego mleka modyf (1-2 dziennie je kaszke na mm)? CZY MOŻE ta znana wszem i wobec skaza bialkowa czy jakas alergia?

Gość gośćula
a brała ostatnio jakieś leki? po lekach często wystepuje,ale myślę że to raczej tzw wysypka chemiczna czyli po proszku płynie do płukania, zmień na szare mydło i zobaczysz

Gość gość
Tez bym obstawiala srodki chemiczne, jesli zmienilas proszek, plyn do prania/plukania to moze byc to. Moj syn po proszku/plynach E mial szorstka wysypke.

Gość gośćula
mój miał nawet po lovelli czy jak to się tam pisze, w każdym razie wiecie o który kaman taki drogi specjalny dla dzieci

Gość gość
Najpierw pomyśl co było nowością- jeśli tylko mm, to bardzo możliwe że to jest przyczyną. Raczej rzadko uczula to na co wcześniej dziecko nie reagowało, przynajmniej w przypadku niemowląt.