Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olencinaaa

podpaski czy tampony

Polecane posty

Gość Olencinaaa

Witam mam 17 lat właśnie zaczełam miesiączkować nie wiem czy lepiej używać podpasek czy tamponów i dlaczego dziękuję za pomoc

Gość acvds
To zależy jak Ci wygodnie:P Ja jestem zwolenniczką podpasek:)

Gość Frutella ;)
hej ;) ja tez mam 17 lat ale zaczelam miesiaczkowac w wieku lat 11, to dosc wczesnie ale wg mnie lepiej, no ja zaczynalam od podpasek bo bylam jeszcze mala nawet nie wiedzialam gdzie by sie ten tampon wkladalo hehe :P to czy chcesz uzywac tamponow to tylko od ciebie zalezy sa bardzo komfortowe ale na poczatku mozesz czuc go bo nie bedziesz umiejetnie go wprowadzac trzeba nabrac wprawy u mnie bylo z tym ciezko ale jest juz ok :) ale czasem stosuje podpaski bo niedawno mialam grzybice pochwy i pani ginekolog mowila zebym na jakis czas odstawila bo moze wrocic a tampony to wiesz dzialaja jak korek :P ja uzywam jesli musze to tamponow a tak to wole podpaski sa bezpieczniejsze :P

Gość Olencinaaa
ok dzięki za pomoc a mam takie pytanie jak wyglądała twoja wizyta pierwsza u ginekologa

Zdecydowanie tampony. Dużo wygodniejsze i bardziej higieniczne, zwłaszcza w lato.

zdecydowanie tampony. zacznij od tampax , latwo sie aplikuja

Gość Frutella ;)
No wiesz balam sie bardzo bylo to na poczatku tego roku ale mialam pewne dolegliwosci i sytuacja tego wymagala, trafilam na niemila pania ginekolog polecila mi ja mama bo prowadzila jej ciaze czyli gdy ja bylam w brzuszku :P no wizyta nie byla taka jk powinna, weszlam do gabinetu zadala tylko jedno pytanie czy wspolzylam kazala sie rozebrac siadlam na fotelu popatrzyla powiedziala ze skoro jestem dziewica to nie moze mnie zbadac wziernikiem doslownie pol minuty bylam naga na tym fotelu potem jej jeszcze opisalam objawy i to wszystko przepisala jakies leki ktore mi nie pomogly i kazala przyjsc drugi raz ale juz mnie za drugim razem nie badala nie musialam sie rozbierac, a ostatnio doleglowosci wracaja musze sie wybrac do innego ginekologa.. ale nie boj sie na pierwsza wizyte mozesz wybrac kobiete bedzie ci lepiej choc mezczyzni sa delikatniejsi to jesli bedziesz chciala potem zmienisz ginekologa, zycze udanej wizyty bo moja pani ginekolog zlekcewazyla moj problem hehe i nie boj sie bo nie ma czego naprawde ;)

ja jezeli gdzies wychodze to zdecydowanie tampony, ale w domu podpaski na noc -koniecznie podpaska

Gość granatgrochy
Zawsze używam podpasek. Tylko na "większe" wyjścia tamponów. Wiadomo, że podpaski są mniej higieniczne, ale też można utrzymać czystość w ten, czy inny sposób. No i podpaski są o wiele "zdrowsze", bo cała krew się wylewa (sory że tak bezpośrednio) a nie kisi się w tym tamponie. Używam podpasek od 15 lat i ani razu nie miałam grzybicy i innych problemów zdrowotnych. Mam męża, nie mam jeszcze dzieci, stosuję gumki, regularnie chodze do gina.