Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oona1234

bąble na palcach

Polecane posty

Gość oona1234

Od dłuższego czasu mam taki problem, że na dwóch palcach u jednej ręki wyskakują mi takie jakby małe pryszcze, z płynem w środku, jak je wyciskam to skóra swędzi, robi się bardzo wysuszona, pęka i jest brzydka, taka pomarszczona i pełna drobnych syfków. A najgorsze jest to, że robi mi się to też po obu stronach dłoni, i na drugiej ręce na palcu i zaczyna na górnej powierzchni dłoni. Niestety nie mogę wstawić zdjęcia bo mój aparat złapałby tylko czerwoną plamę... Proszę o pomoc, od dermatolog (byłam już u trzech) dostałam jedynie maści, i stwierdzenie, że 'samo przejdzie kiedyś'. A to zaczyna mi się bardzo powiększać...

Gość oona1234
?

Gość masz hiv
przykro mi

Gość oona1234
no właśnie robię co mogę jeśli chodzi o różne kosmetyki, mydła. Rękawiczki zakładam prawie do wszystkiego, używam hipoalergicznego mydła. Nie wiem czy to nie skaza białkowa. Mam nawet taką oczyszczającą kurację ziołową, ale zamiast mi się poprawiać to jest to coraz większe.

Gość Alergiczka85
Jest to na pewno alergia, ja cos takiego dostalam ponad 2 tgodnie temu i jakos nie chce zejść. Byłam u alergologa przepisala mi Rupafin, jakąś maść i raz dziennie wapno. Nie wiadomo od czego to wyszło, jestem alergiczką na wszystkie pyłki, ale to ewidentnie jest alergia kontaktowa. Przed Rupafinem mialam podane 2 sterydy: Encorton i Lorinden C (maść). Rękawiczki lateksowe tez uczulają, wiec może na razie ich nie uzywaj

Gość Alergiczka85
Pierwsze objawy to swędzenie i bąble jakby od komarów/meszek, gdy zaczerwienienie zeszło też mi powstały takie "pryszcze" wypełnione płynem. Niektóre powstawały bardzo szybko i bez zaczerwienienia. Całe dłonie, przedramiona, okolice kolan i stopy w tym miałam

Gość oona1234
mnie się to bardzo wolno 'rozprzestrzenia' bo już parę lat, no ale zaczęło się od paru małych krostek na jednym palcu :/ najpierw myślałam że to od pierścionka bo schodziła mi z niego wierzchnia warstwa, no ale sama już nie wiem. Alergiczka85 - a już masz dużą poprawę? Myślisz, że to czynnik zewnętrzny? Zastanawiałam się czy to nie coś z pokarmu.

Gość Alergiczka85
U mnie to postępowalo błyskawicznie i nie bardzo chce schodzic, pomimo m.in 2 sterydów. Mozliwe że od jakiegos jedzenia to jest. Najlepiej popros rodzinnego o skierowanie do alergologa, a on ci zrobi odpowiednie testy. Nie musi to być koniecznie sprawa dermatologiczna, tym bardziej że dermatolog ci nie pomógł. Skad jesteś?

Gość oona1234
Tak zrobię. Muszę próbować wszystkiego :/ Jestem z okolic Gliwic.

Gość Alergiczka85
Szkoda, ze nie z Poznania. W Poznaniu bardzo dobrym alergologiem jest dr Borucka z Wielkopolskiego Centrum Pulmonologii i Torakochirurgii. Powodzenia, zdrowiej :)

Gość oona1234
no szkoda :( dzięki :-) i Tobie również życzę dużo zdrowia! :-)

Gość Mems
Miałam tak samo. Poszłam do dermatologa i po sprawie. Okazało się, że mam alergię na detergenty. Dermatolog przepisał mi proszki i maść... No i po problemie :) Tylko niestety, jeżeli masz alergię tak, jak ja, to najprawdopodobniej nigdy się tego na stałe nie wyzbędziesz i będzie się to odnawiało :(