Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efektywna

efektywna nauka

Polecane posty

Gość efektywna

Efektywniej sie uczyc bedzie gdy najpierw staram sie zrozumiec temat a rozwiazujac zadania itp. korzystam z notatek, slownikow, wzorow i potem sprawdzam rozwiazania czy jak juz cos rozwiazuje to tylko sama, tak jak umiem, a jesli nie umiem to wcale, a potem sprawdzam jak powinno byc?

Gość efektywna
a jak tobie lepiej? robiac sama, sprawdzam od razu jak dobrze umiem. a z pomocami na pewno nie popelnie bledu i wycwicze to jak powinnam zrobic.

Gość dla mnie też podstawą
jest przede wszystkim zrozumienie materiału. Potem - jak już rozumiem - upraszczam sobie maksymalnie. A potem powtarzam tak długo, aż zapamiętam. I mimo że jestem wzrokowcem - to bardzo dużo daje mi bycie na wykładach, bo tam siłą rzeczy nie ma co robić :-) tylko się słucha - i 1/4 materiału mam już opanowaną po wykładzie.

i masz racę - jak czegoś nie umiem (rozwiązać) to tego nie robię - bo po co ma zrobić i utrwalić sobie źle? Wolę poczekać, aż ktoś mi wytłumaczy i przy kimś rozwiążę 100 razy :-)

Gość efektywna
jesli wszystko umiem, ale przez roztargnienie czy inna glupote moge sie pomylic to lepiej korzystac ze slownika czy wzorow?

nie bardzo rozumiem - chodzi ci o to, że zrobisz coś, jesteś pewna, ale i tak sprawdzasz? No pewnie że tak. Ale rozwiązywać samej, sprawdzać dopiero na końcu.

A ja wolę sama dojść do sedna sprawy, jak czegoś nie wiem to drążę temat aż zrozumiem, nie lubię czekać aż mi ktoś wytłumaczy.