Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka szara ot tak

Czy któraś z was stosowała u niemowlaka

Polecane posty

Gość myszka szara ot tak

SANSOVIT CALCIUM? Lekarz przepisła to mojemu 8msc synkowi (podejrzenie alergii) i mały jeszcze nie ma zabkow i stwierdził ze po stosowaniu tego leku zeby wychodza jak grzyby po deszczu. Czy to prawda? Moze lepiej nie powinnam stosowac tego i pozwolic zabką wyrzynac sie w odpowiednim dla nich momencie a nie na siłe przyspieszac.

Gość Tytusssska
mało to prawdopodobne. Stosowałam u synka kiedy miał 4 ms- teraz ma 8 i do tej pory ani widu ani słychu zębów :)

ja stosowałam i jakoś nie zauważyłam żeby miał jakikolwiek wpływ na zęby :) pierwszy raz dostał jak miał 7 miesięcy, a ząb pojawił się jak skończył 11 miesięcy. później tez wiele razy dostawał ów syropek i nigdy nie było takiej prawidłowości.

Gość 8 mnsy to jeszcze nie
tragedia. NIE wiem dlaczego tak szalejesz? Moj syn mial prawie 10mscy jak wyrosl mu pierwszy zabek.

Gość mamamam26
dawałam pare dni ze 2 miesiące temu - mały ma teraz 9 i zęba nie widac.. a twój ma podejrzenie alergii pokarmowej? to dawaj też probiotyk typu dicoflor 30 czy linex baby

Mój synek jak miał rok to jeszcze nie miał zębów. Lekarz przepisał właśnie wapno 2 tabletki dziennie (calcium gluconicum) i zwiększył dawkę wit. D. Po dwóch tygodniach zęby zaczęły się wyrzynać i rzeczywiście szybko wyszły.

Gość lskkjkdjksdj
Lekarz sobie albo zażartował (oni lubią przewrażliwione matki w bolo robić) albo jest jakiś niedouczony. Calcium samo w sobie nie przyśpiesza wzrostu ząbków i ich wyrzynania od tego odpowiedzialne są uwarunkowania genetyczne.

Gość myszka szara ot tak
A cz y ja napisałam ze sie zabków doczekac nie moge? Czytajcie zanim cos napiszecie. Zapytałam czy to stosowac bo nie chce nic na siłe przyspieszac. A to jest róznica. Ząbki mu wyjda w odpowiednim dla niego czasie. Najwazniejsze ze sie prawidłowo rozwija:) Ptrafi juz sam usiac i stanac na nozki:):)