Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esemeterka

czy na początek mogę kupić pieluchy DADA>

Polecane posty

Gość esemeterka

chodzi i o pieluchy i chusteczki nawilzające,. czy moge kupic te tamsze czy koiecznie pampersy:(

Gość esemeterka
BOJE SIE ,że mogą uczulac.

chusteczki z dada są bardzo fajne, dobrze nawilżone. Z pieluchami troche gorzej. Dość sztywne są. Najlepiej przed założeniem dobrze je "pomiętosić" w rekach.

Gość wsjjdch
Pampersy tez mogą uczulać, każde dziecko jest inne. Wszystko wyjdzie podczas użytkowania

Gość ewcia krewcia
A kto powiedział że konieczne dla noworodka sa pampersy?:) Wybierz takie które są dośc miękkie (miękkie pieluchy nie powodują otarć i częstszych przez to stanów zapalnych skóry), ważne żeby nie były perfumowane i niech będą dobrze wchłaniały mocz ( i tak będziesz musiała je zmieniać co 3 godziny a przynajmniej kontrolować ich stan;) )

Gość esemeterka
a z tego co wiem jest kilka rodzajów chusteczek dada. jakie sa najlepsze? bo rozumiem ze pieluchy to ,,te od urodzenia"

dokładnie uczulać mogą każde. u nas najgorsze, najbardziej uczulające były właśnie pampersy! a chusteczki? ja jak już kupuje to sensitive. nigdy tych lawendowych, fioletowych bo te nawet mnie uczulają :P

Mojego uczuliły i Dada (te nowe, bo poprzednie z żabkami były fajne) i Pampers- używamy Huggies... Jednego dziecka nic nie ruszy, a inne od wszystkiego dostanie uczulenia. Ale na poczatek najlepiej chyba bez dodatków, zapachu rumianku i innych pierdółek. A chusteczek używam marki Carrefour (te z 1), bo ą dobre i tanie, Dada jak dla mnie za bardzo się lepią, Babydream za suche itp. No chyba że na promocję chustezek Huggies trafię...

Gość ploiubljlk
kup chusteczki DADY SENSITIVE sa najlepsze dla noworodkow bo najdelikatniejsze, bezzapachowe i nie uczula

chusteczki z dada te w białym opakowaniu, nie wiem jak one się tam nazywają

Gość esemeterka
wielkie dzięki

Gość ewcia krewcia
Moje dziecko od urodzenia jest na pampersach ale nie uważam żeby były jakieś rewelacyjne (często siuśki wylatywały górą a jeżeli chodzi o pampers new baby to owszem kupkę wchłaniaja ale tylko w słowie producenta). Dla noworodka przez co najmniej miesięczny okres czasu najlepsze są Moltex Eko i tylko takie bym doradziła.

Gość mamamam26
ja uwielbiam chusteczki niebieskie - są dodatkowo nawilżone i zostawiają takie śliski film na chwilke - ale szybko to znika a pupa jest super nawilżona - no i przez to też świetnie ściera to co ma ścierać - zielone i fioletowe są ok ale nie mają tego - ja kupiłąm kiedyś w promocji 4 w cenie 4 i mam cały zapas a próbowałam kilku różnych - a co do pieluszek to też używam dada i są super - choć dla noworodków niewiem jakie są bo używałam dopiero od rozmiaru 2 i stara wersję a ta nowa jest lepsza - a z własnego doświadczenia to fajne są bella happy rozmiar 0 i 1 - z wycięciem na pempek - bo im większy pampers tym musisz bardziej zwijać itd żeby tego pempka nie drazniło a te były super - malutkie, mięciutkie i miały wycięcie - albo sama wycinaj w dadach

Gość esemeterka
a lidl kaufladn albi rossman nie ma dobrych pieluch i chusteczek./?