Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mydokalmka

ile kupic paczek podpasek poporodowych i podkladów na lozko

Polecane posty

Gość mydokalmka

niebawem rodze a nie wiem ile kupic paczek podkladów i podpasek.:( w paczce jest 5 podkladów i 10 podpasek

Gość mydokalmka
dzieki

Gość ja miałam 1op podpasek
i 1 op podkładów - tylko kup sobie te seni - a nie np baby dream z rossmana :D Seni są lepsze no i potem jakieś wieksze podpaski

Najpierw się dowiedz czy szpital nie załatwia :) Bo może nie potrzebujesz. Podkłady na łóżko przydadzą Ci się nie tylko dla siebie, ale i dla dziecka do przewijania (nawet jak w domu masz przewijak to taki możesz do torby spakować). W Rossmanie są podkłady do przewijania dzieci za 10 zł 10 szt, ale nie wiem czy dla Ciebie do szpitala nie lepiej większe. Ja w szpitalu miałam szpitalne, ale ciężko policzyć- ok. 10-15 szt. zeszło. Wkładki poporodowe- w moim szpitalu też dawali, ale ja miałam swoje bo wolałam mieć takie z paskiem kleju (lepiej trzymały się bielizny). Miałam dwa opakowania po 10 czy 12 szt i było na styk, w domu używałam już podpasek. Leżałam 3 dni- tzn. trafiłam pierwszego dnia po południu, wyszłam przed południem, no i dopiero od pierwszego wieczora takie akcesoria były potrzebne.

Gość mydokalmka
no wlasnie mam liste do szpitala i pisze np: podklady na lozko a nie pisz eile sztuk to samo z podpaskami

mi podpasek zeszło duuuuużżżżżooooo. początkowo dostawałam ligninę w szpitalu, to ok 15 sztuk na 1 dobę (podpasek zeszłoby tyle samo) i po 10 kolejne 4 doby. potem w domu też używałam ich długo, bo ok 2 tygodni, w sumie tylko dlatego że były bardziej miękkie od zwykłych podpasek, nawet tych najgrubszych, co przy bolącym kroczu bardzo pomagało :) także mi tylko w domu zeszło ok 13 paczek podpasek. co do podkładów to szpital zapewniał, ale wymieniałam je średnio 3-4 razy dziennie do końca pobytu. z tym że ja w sumie tylko leżałam, nie wstawałam w szpitalu. zawsze możesz kupić po 5 opakowań i najwyżej później dokupić :)

3 opakowania podpasek, 1 opakowanie podkładów najlepiej tych 90x60cm

Gość mydokalmka
ok jutro pędze do apteki

Gość gość
A po co te podkłady?

Gość gość
Tez sie zastanawiam,ja w szpitalu uzywalam podpasek