Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiatarzyna

wyrostek robaczkowy

Polecane posty

Gość kasiatarzyna

witam, mam do Was pytanie, chodzi o wyrostek robaczkowy. mam 15 lat i czytałam, że w tym wieku to dość częste i znalazłam objawy, więc: - przyspieszenie czynności serca - ostatnio trochę szybszy mam puls, - bóle w jamie brzusznej pojawiają się podczas kaszlu - tak - szmery perystaltyczne (ruchów robaczkowych) jelit osłabione- ostatnio przytyłam ok 2kg (w 3 dni), a jem normalnie, więc możliwe, że mój organizm gorzej trawi, - zaczerwienienie skóry - tak, ale możliwe, że przez upał, - nieprzyjemny zapach z ust - od niedawna muszę żuć gumę, bo sama czuję, że coś jest nie tak, - obłożenie języka- trochę, -ból brzucha zaczyna się od nieokreślonego bólu w nadbrzuszu, który po kilku godzinach lokalizuje się w obrębie prawego dołu biodrowego-przez 2-3 dni bolał mnie cały brzuch, a dziś boli mnie prawa strona, -nudności, wymioty, brak łaknienia i wstręt do jedzenia -nie chce mi sie jeść, trochę nudności, -wzrost temperatury ciała, - dziś stan podgorączkowy 37,2, możliwe, że przez leżenie na słońcu... -bolesność uciskowa w okolicy prawego dołu biodrowego,- bardzo boli, tzw. „obrona mięśniowa, czyli odruchowe napinanie się mięśni powłok brzucha podczas uciskania powłok jamy brzusznej nad zapalnie zmienionym wyrostkiem,-jest, nasilenie się bólu przy podniesieniu prawej kończyny dolnej do pionu,-nie ma, nasilenie się bólu w prawym dole biodrowym przy ucisku okolicy lewego dołu biodrowego (ból z prawej, nie z lewej strony),- nie ma, z powodu bliskiego umiejscowienia wyrostka obok moczowodu i pęcherza moczowego wystąpić może uczucie częstego parcia ma mocz.- od kilku dni bardzo często chodzę do ubikacji i albo tylko troszkę moczu oddaję, albo w ogóle, jednak bardzo często, to dość dużo objawów, jednak jestem dziewczyną, a za ok. tydzień powinnam mieć okres, więc może to być ból jajnika, jednak nigdy wcześniej tak się nie czułam (okres mam od 1,5 roku) co doradzicie? jest problem: mama dziś mi powiedziała, że nie pójdzie ze mną do lekarza, bo gdyby to był wyrostek to 'zwijałabym się z bólu'. ale jednak jak siedzę przed komputerem, to nogi mam zgięte i tak bardzo bólu nie czuję, chociaż trochę boli. a jak wstaję to ledwo chodzę. ale moja mama ma uprzedzenie do lekarzy, więc trzyma się od nich z daleka. a pod koniec lipca wyjeżdżam, więc wolałabym to szybko załatwić. co doradzacie? mojej mamy łatwo nie można przekonać...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować