Gość kasiatarzyna Napisano Lipiec 10, 2011 witam, mam do Was pytanie, chodzi o wyrostek robaczkowy. mam 15 lat i czytałam, że w tym wieku to dość częste i znalazłam objawy, więc: - przyspieszenie czynności serca - ostatnio trochę szybszy mam puls, - bóle w jamie brzusznej pojawiają się podczas kaszlu - tak - szmery perystaltyczne (ruchów robaczkowych) jelit osłabione- ostatnio przytyłam ok 2kg (w 3 dni), a jem normalnie, więc możliwe, że mój organizm gorzej trawi, - zaczerwienienie skóry - tak, ale możliwe, że przez upał, - nieprzyjemny zapach z ust - od niedawna muszę żuć gumę, bo sama czuję, że coś jest nie tak, - obłożenie języka- trochę, -ból brzucha zaczyna się od nieokreślonego bólu w nadbrzuszu, który po kilku godzinach lokalizuje się w obrębie prawego dołu biodrowego-przez 2-3 dni bolał mnie cały brzuch, a dziś boli mnie prawa strona, -nudności, wymioty, brak łaknienia i wstręt do jedzenia -nie chce mi sie jeść, trochę nudności, -wzrost temperatury ciała, - dziś stan podgorączkowy 37,2, możliwe, że przez leżenie na słońcu... -bolesność uciskowa w okolicy prawego dołu biodrowego,- bardzo boli, tzw. „obrona mięśniowa, czyli odruchowe napinanie się mięśni powłok brzucha podczas uciskania powłok jamy brzusznej nad zapalnie zmienionym wyrostkiem,-jest, nasilenie się bólu przy podniesieniu prawej kończyny dolnej do pionu,-nie ma, nasilenie się bólu w prawym dole biodrowym przy ucisku okolicy lewego dołu biodrowego (ból z prawej, nie z lewej strony),- nie ma, z powodu bliskiego umiejscowienia wyrostka obok moczowodu i pęcherza moczowego wystąpić może uczucie częstego parcia ma mocz.- od kilku dni bardzo często chodzę do ubikacji i albo tylko troszkę moczu oddaję, albo w ogóle, jednak bardzo często, to dość dużo objawów, jednak jestem dziewczyną, a za ok. tydzień powinnam mieć okres, więc może to być ból jajnika, jednak nigdy wcześniej tak się nie czułam (okres mam od 1,5 roku) co doradzicie? jest problem: mama dziś mi powiedziała, że nie pójdzie ze mną do lekarza, bo gdyby to był wyrostek to 'zwijałabym się z bólu'. ale jednak jak siedzę przed komputerem, to nogi mam zgięte i tak bardzo bólu nie czuję, chociaż trochę boli. a jak wstaję to ledwo chodzę. ale moja mama ma uprzedzenie do lekarzy, więc trzyma się od nich z daleka. a pod koniec lipca wyjeżdżam, więc wolałabym to szybko załatwić. co doradzacie? mojej mamy łatwo nie można przekonać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach