Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magmagmagmag

Proszę o radę! Wpadka?

Polecane posty

Gość magmagmagmag

Witam, stosuję tabletki antykoncepcyjne rigevidon. W środę przyjęłam pierwszą tabletkę nowego blistra. Niestety dokładnie 4 godziny po przyjęciu wymiotowałam (w ulotce jest napisane że w przypadku wystąpienia wymiotów w ciagu 3-4 godzin od przyjęcia należy sytuacje traktować jak pominięcie tabletki) . Wzięłam kolejna tabletkę dosłownie chwilkę po wymiotowaniu ale niestety wymioty znów się pojawiły po 2 godzinach. Był to pierwszy tydzień przyjmowania tabletek. Dzisiaj poniosły mnie emocje i uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Mam się czym martwić? Zastanawiam się nad zastosowaniem tej metody http://www.medic.hg.pl/Antykoncepcja%20po%20stosunku.pdf tylko nie wiem jak ona wpływa na normalny cykl stosowania tabletek anty.

Gość magmagmagmag
podnoszę bo bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi, dziewczyny pomóżcie!

jak pierwsze wymioty były dokładnie po 4 h to ta tabletka na pewno juz zdążyła sie wchłonąć, tabletka wchłania się DO 4h czyli 4h to najdłuższy czas w jakim sie ona wchłonie po zażyciu niepotrzebnie brałaś tą drugą tabletke, wiec to że ją zwymiotowałaś nie ma znaczenia nie stosuj żadnej metody antykoncepcji po bo w ciąży nie jestes, tabletki działają

Gość magmagmagmag
Dziękuje bardzo :) właśnie martwiła mnie ta granica zaznaczona w ulotce, że "3-4 godziny"