Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naazwiskooooo

Dwuczłonowe nazwisko - kto ma? ;)

Polecane posty

Gość do nazwiskooo
A dlaczego Twój facet ma dwuczłonowe?

Gość 10 członowe
jak nie mieszkasz w Polsce tylko w Portugalii to nie dodaje sie tam swojego nazwiska do nazwiska męza tylko zostaje się przy swoim. Dziecko nosi nazwisko ojca i matki. Więc zkad te 10 członow ? debilko ?

Gość dfghjkyug
ja mam dwuczłonowe:) imie 9 liter nazwisko panienienskie 9 liter nazwisko meza 9 liter i wszedzie sie mieszcze w formularzach wiec nie wiem co tak jeczycie. i tak mam na koncie publikacje naukowe xD ale i tak bym miala dwa- dlaczego mam sie siebie wyrzekac?

Gość naazwiskooooo
lady love - a to można mieć w portugalii 3 człony w nazwisku? jaka jest wtedy kolejność "dziedziczenia" tego nazwiska? po ojcu, matce i dziadku? mój facet ma dwuczłonowe bo takie mu nadali rodzice, innego powodu nie widzę. ma pierwsze po ojcu, drugie po matce

tak w portugalii mozna miec 3 czlonowe a swoje nazwisko tez moge dostac ( juz pytalismy w urzedzie ) nie wiem czyje jest to pierwsze ale nie po matce( jego mama ma inne nazwisko), drugie ma po dziadku i 3 cie po tacie

Gość naazwiskooooo
to ty przejmiesz tylko jedno nazwisko od mężą i jedno swoje, tak?

Gość to całkiem fajne, ale
nie każde nazwiska do siebie pasują, miło brzmią i wyglądają ;) ja np nie zdecyduje się bo obydwoje mamy dosyć długie nazwiska i w zasadzie nie brzmią razem jakoś specjalnie :P wiecie, gorzej jeśli ktoś się uprze i wychodzi mu z tego coś kosmicznie śmiesznego Smaruj - Rogala :D ;)

no i na dodatek w papierach trzeba podpisywac sie wszystkimi imionami :D duzo razy sie pomyslilam i wpisalam tylko swoje pierwsze imie i nazwisko i musialam pisac od nowa bo mialam wpisac 2 imienia i nazwisko.. troche smiesznie to wyglada jak moj sie podpisuje, czesto nie ma miejsca na cale nazwisko :)

tak sie wlasnie zastanawiamy co z tymi nazwiskami zrobic :) ale na to mam jeszcze troche czasu, wiec nie wiem :) wolalbym wybrac jedno jego i swoje, zobaczymy

Lady Love - znam ten bol, mam 4 imiona i dwuczlonowe nazwisko, wez tu sie podpisz. :O

Gość naazwiskooooo
lady love- no chyba trochę dziwnie by to wyglądało gdybyś miała 4 człony nazwiska, o podpisywaniu się nie mówiąc. nueve - 4 imiona? i musisz się wszystkimi podpisywać?

Gość jgvtgftft
ja po moim ojcu skurwesynie nazwiska ciagnac nie chce ciesze sie ze niedlugo zmieniam;)

nazwisko - Tak, 4 imiona i niestety przy wypelnianiu jakichkolwiek dokumentow musze podpisywac sie wszystkimi :O

Gość naazwiskooooo
nueve to w polsce można mieć 4 imiona? pierwszy raz się z takim czymś spotykam...

Gość lady love a jak Twoj ma na imi
e??

Gość naazwiskooooo
Lady love to napisz potem co zdecydowałaś z tym nazwiskiem, bo mnie to ciekawi. fajnie to musi brzmieć jak twój facet się przedstawia :D

nazwisko - Nie mialam imion nadawanych w Polsce, z tego co wiem, w Polsce mozna miec tylko 2. LL - swietnie to brzmi :) A chcesz zostawic swoje nazwisko jako pierwsze czy drugie?

Gość jak juz jestes taki mądry...
śmieszą mnnie takie jak wy Po cholere wam panienskie nazwisko.???? Co innego jak ktoś jest sławny, albo chociaz znany w srodowisku lekarskim, bądź naukowym pod nazwiskiem panienskim, ale WY??? Cóż to za sławy z was??? Kowalska-Nowak biahahahahaha sława nie ma nic do rzeczy. Skoro niemal 30 lat funkcjonuję pod okreslonym imieniem i nazwiskiem, nie widze zadnego powodu dla którego miałabym sie go pozbywac, tylko dlatego ze wychodze za mąz:O

LL - wlasnie, mialam co do tego watpliwosci. A wtedy imie z bierzmowania tez sie liczy w papierach? Bo ja mam 4 nadane w urzedzie.

Lady Love w Polsce mozna miec 2 ( słownie :dwa) imiona, to "trzecie" z bierzmowania nie ma zdnego prawnego znaczenia

chyba nie bardzo, tutaj nawet nie wiedza co to bierzmowanie :D a niby kraj tak samo chrzescijanski jak Polska :)

LL - czyli tak jak myslalam. :D Ja bierzmowana nie bylam, to takiego "problemu" nie mam, ale gdybym byla i imie z bierzmowania byloby wazne w papierach, to chyba bym sie zachlastala muszac wpisywac 5 imion. :D

nie wiem jak jest w Portugalii, pisałam o Polsce bo o niej wspomniałas