Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlna19900

Pomoc na usamodzielnieni

Polecane posty

Gość mlna19900

Mam pytanie, czy otrzymam pomoc na usamodzielnienie gdy zrezygnuję ze szkoły (tzn. pomocy na kontynuowanie nauki) i nie wywiążę się z indywidualnego planu usamodzielniania? Proszę i odp, ponieważ chcę już wziąć to co mi się należy i mieć z głowy baby zmieniające się co kwartał i zaglądające mi kąty.

Gość mlna19900
Proszę od odp, nie chce by mój temat zaginął bez echa bo w internecie nigdzie nie mogę o tym znaleźć

Gość gfhxfh
ale że niby od kogo ta pomoc miałaby być?

Gość mlna19900
Od MOPS-u. Myślę, że jak nie wiesz od razu to mi nie pomożesz :( ale dzięki za reakcję jakąkolwiek.

Gość mlna19900
Pierwszy raz jestem na tym forum, tzn piszę i nie wiem czy są tu jakieś specjalne działy na mój problem, bo widzę, ze kompletnie odbiegam od reszty.

Gość gfhxfh
jeśli ktoś będzie mial wiedzę na ten temat to się z pewnością podzieli głowa do góry

Gość nie. pomoc , którą otrzymujes
z , wiąże się z nauką.Ale możesz starać się o stypendia za wyniki , albo dla uboższych studentów,

Gość mlna19900
Ale na jakaś pomoc z tyt. przebywania w rodzinie zastępczej, a teraz prowadzenia własnego gospodarstwa powinnam móc liczyć ?

Gość mlna19900
Powodzenie na kafeterii mają tematy typu seks ... a ludziom w potrzebie nie ma kto pomóc ;(

Gość mlna19900
bez sensu...

Gość a ja wiem a Ty nie
Podpisywałaś z pracownikiem socjalnym kontrakt?

Gość nie. pomoc , którą otrzymujes
rodzina zastepcza otrzymuje kwote na ciebie.A z tytułu gospodarstwa? Nie lepiej w google wpisać albo do gminy iść się zapytać?

Gość stara przemądrzała
Pomoc na usamodzielnienie dostaje się z PCPR. Możesz zgłosić, że chcesz zmodyfikować swój plan usamodzielnienia. Musi ci to podpisać opiekun usamodzielnienia. Informujesz (pisemnie), że rezygnujesz z nauki, a więc i pomocy finansowej na jej kontynuowanie. Piszesz podanie o przyznanie pomocy finansowej i rzeczowej. Masz do niej prawo, ale ponieważ występujesz o to w innym terminie, niż było w planie, musisz liczyć się, że na kasę przyjdzie poczekać kilka miesięcy. PCPR ma na dany rok przyznane tyle kasy na pomoc usamodzielnianym, ile zostało zgłoszone (na podstawie planów usamodzielnień) na początku roku kalendarzowego.

Gość mlna19900
Dziękuje, właśnie jestem w trakcie załatwiania, jeszcze tylko podpis opiekuna (;/) i leci do PCPR.