Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminaaa

dzis mialam 1sze USG, ale fanastyczne uczucie widziec swoja dzidzie kochana

Polecane posty

Gość maminaa
jeszcze nie odczuwam jak sie rusza, to pewnie dopiero w polowie ciązy...ok.20 tygodnia, chociaz nie wiem,może Mama bliźniakow mi powie jak to z tym jest??

Gość maminaa
swiergotek --to już jak uwazasz, pewnie bardzo chcialbyś już ieć takiego malego bobaska?:)

Gość maminaa
a Ty dorcia kiedy mialaś??jakie to uczucie??? poczuje napno?

Gość maminaa
swiergotek --mialo być..bardzo byś chciała mieć...sorki za pomyłkę

Gość mama blizniakow chlopakow
U mnie pierwsze ruchy były szybciej, bo przy dwójce jest inaczej, miałam ok 16 tygodnia. Zmywałam naczynia i poczułam jakby od środka muśnięcie, jakby skrzydełkiem. Nie czułam bulgotań, chociaż często dziewczyny piszą, że czuć, jakby się woda przelewała. Ruchy w pojedynczej ciąży występują ok 20 tygodnia, czasami wcześniej, czasami później. To też zależy od figury, ponoć ;)

maminaa ale się nie przejmuj, jak poczujesz to na pewno będziesz wiedziała, że to TO. To się wie, niezaprzeczalnie, także bez stresu :) A w ogóle to gratulacje! Zazdroszczę Wam dziewczyny, pomimo tego, że moje chłopaki mają 2 lata, już teraz chciałabym jeszcze jedno dziecko, ale musimy trochę poczekać.

pierwsze usg wbiło mnie w łóżko z wrażenia, dopiero zobaczysz jakie super uczucie mieć malca przy sobie.. :)

Gość maminaa
to tak jak myslalam, ze mniej wiecej w polowie ciązy...mocno mnie ciekawi jak to bedzie u mnie...co i jak to poczuje

tak ja mialam tez szybko jakos miedzy 15-17 tygodniem.tj takie uczucie jakby cie muszka w srodku łaskotała.pozniej jest juz inaczej,ale fajowe!ide spac kochane pa!i tak jak ktos napisal,ze to zal od wagi.im szczuplejsza tym szybciej czuje.no i jeszcze szybciej czuja kobiety,ktorych to nie jest pierwsza ciaza.

swiergotek założyłaś temat nie na tym forum, co trzeba. Na ogólnym raczej mądrych odpowiedzi nie uzyskasz. Ja tam wychodzę z założenia - jak się czegoś chce, to trzeba to realizować. Pieniądze, praca, to wszystko przyjdzie. Trzymam się tego i jakoś nigdy się nie zawiodłam. W ciążę zaszłam w wieku 24 lat, planowaną, wyczekaną. Dzieci urodziły się za wcześnie, miały duże problemy zdrowotne, ale teraz jest już dobrze. Niczego nie żałuję, "połknęłam" macierzyństwo na całego, jedno wiem, że nie warto odkładać, nie warto czekać. Dzieci są najważniejsze, reszta... może nie mrzonki, ale na pewno reszta jest mniej ważna. Tak myślę.

ja mialam ochote wymiotowac. tak samo po obezjemiu go po porodzie. bleee a brzucj przez te miesiace... tragedia balon.patrzec na siebie nie moglam;/

Gość kochamLidie
a jak zobaczysz na usg 3d :) cudo:) ja do tej pory pamiętam te uczucia:)

Acha, ja mam zdjęcie jednego synka (drugi się odwrócił buźką) z 3d a może i 4d sama nie wiem - w każdym razie widać go w pełnej krasie, no po prostu super! I już wtedy było widać, jak bardzo są podobni do męża, to niesamowite uczucie jak taki sprzęt działa. Fakt faktem po tych usg coraz mocniej tęskniłam do dzieci, żeby je wreszcie przytulić.

Gość maminaa
swiergotek , nie przejmuj sie,tu jest sporo osob plujacych jadem...ale jak widzisz, są i normalne dziewczyny od ktorych mozna sie czegoś konkretnego dowiedziec... a co do dziecka...musicie podjać deczje wspolnie..jesli Twoj mąż podola temu to decydujcie sie, ale znowu żeby wszystko bylo na jego barkach...trudna sprawa..

mama blizniakow... jestem nowa na kafe i nie jestem nauczona ze ludzie bez powodu sa nie mili dla siebie.... po co ktos czyta i odp skoro jedyne co robi to sie smieje i obraza.....masz racje... chyba czas posluchac serca

Gość maminaa
dzięki mama bliźniakow, ale to na 3d,4d bedzie naprawde widac podobiznę???

Gość maminaa
ja zmykam już, jutro tu zajrze. Kolorowych snow życze wam Mamusie:)

Naprawdę :) Ja sama byłam w szoku! Pierwsze takie USG miałam robione w 21 tygodniu, chodziło o dokładne zbadanie dzieci pod kątem genetycznym. Takie USG robione jest normalnie, w 2d (badanie przepływów, echo, mierzenie itd) dopiero pod koniec badania lekarz włączył 3d na 5 minut. Wtedy nie było za dużo widać. Lekarz pokazywał co gdzie jest, ale ja nic konkretnego tam nie widziałam. Mam nagranie, czasami oglądam i coś widzę, ale nie za bardzo. Kolejne 3d/4d miałam robione ok 29-30 tygodnia (końcówka mojej ciąży, niestety) i wtedy już było widać całą buzię, normalnie wszystko, maluch wtedy wygląda już poważnie ;) Z tego USG mam zdjęcia, widać wszystko. Moja rada, jeśli nie macie problemów w ciąży i na usg 2d lekarz dokładnie bada, poczekajcie z 3d do 30-32 tygodnia i dalej, wtedy jak chcecie zobaczyć dziecko lepiej widać.