Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminaaa

dzis mialam 1sze USG, ale fanastyczne uczucie widziec swoja dzidzie kochana

Polecane posty

Gość maminaa
dorcia 33, masz w 100% racje, bardzo dużo tu dziewczyn dla ktorych ciąża to problem., jak można myśleć o usowaniu ciązy..nie rozumiem takich lasek...aż sie coś robi...

Gość maminaa
najdziwniejsze jest to, że ja od początku gdy sie dowiedzialam o ciąży to kochałam dzieciątko, ale od dziś poprostu...zwariowałam...uczucie nie do opisania!!! :):):):)

ja tez nie rozumiem,ale niestety tacy ludzie zawsze beda.ja mam malutkiego synka i narazie staram sie "nie wpasc" z drugim,jednak gdybymmzaciazyla nawet przez mysl nie przeszłoby mi słowo aborcja .brr sam wyraz powoduje dreszcze.

poczekaj kochana jak ci zrobia pierwsze 3 d zdjecia tj niesamowite.wszystko na nich widac,nosek,minki,ktore dziecko robi w danej chwili.tj niezapomniane!

ja mam tylko jedno takie zdjecie,bo nasz synek uparcie nie chcial pokazac buziaka przez cala ciaze.ale w koncu jakos sie udalo uchwycic.

nie wiem, mysle ze stres nie ma z tym nic wspolnego.. w zasadzie jestem spokojna, co prawda mam stwierdzona nerwice ale probuje panowac nad emocjami ja sobie juz chyba ta bezplodnosc ubzduralam.. moze o to tu chodzi

Gość maminaa
no już się nie moge doczekać 3d, wtedy to już calkiem zwariuje:)hehe, a mąż to bedzie już wtedy mowil, ze do niego podobne, hehe nawet jak wpadniecie to i tak będziesz mocno kochala swoje dziecko a ile ma Twoj synek??

Gość maminaa
chował się, bo czekał jak zobaczycie go na żywo:):)

moj synek na 3 d wygladal jak Kubus Puchatek dosłownie heheh.nasz synek ma za 5 dni 5 miesiecy.

a co bys chciala miec?ja chcialam strasznie synka.jak mi lekarz powiedzial,ze jest siusiak beczałam jak głupia

Gość maminaa
Lady Love -pozytywne myślenie jest najważniejsze, uwierz w siebie i męża, nie wmawiaj sobie niczego, bo to własnie doprowadza do tego, że się nie udaje.. a brałaś kiedys tabletki?i

Gość maminaa
chcę prwede wszystkim zdrowe dziecko:) to dla mnie jest najważniejsze. Choć taka znajoma jak mnie zobaczyla to powiedziala ze będę miała chłopaka...nie wiem po czym to stwierdziła... 5 mies. to już całkiem spory chłopczyk...już pewnie bawi się do góry i niebawem zacznie siadać...:)

maminaa gratulacje:) ja jestem obecnie w pierwszej ciazy, zaczelam 7 miesiac. ale pamietam do teraz to uczucie, kiedy pierwszy raz ginekolozka potwierdzila usg to bylo jakos w 5 tyg bo jeszcze serduszko nie bilo, byl maly kropek:) ale wzruszona bylam bardzo. co do ilosci usg to sie nie martw na zapas jak tzreba to rob, ja mialam do 5 miesiaca zagroznona ciaze i ilosc usg jakie mialam wykonane to nawet nie policze ale z maluszkiem najwazniejsze ze wszystko ok.

gaworzy,bawi sie i ogolnie jest cudowny.troszke marudny w dzien,bo szybko sie nudzi,ale za to przesypia noce odkad skonczyl ponad 3 tyg.troszke zwariowałam na jego punkcie.

ok dziewczyny ja lece, przepraszam ze wam zasmiecilam topik swoimi wpisami.. zycze Wam szczescia, zdrowych maluchow i wspanialych przezyc :)

Gość maminaa
to dobrze, że jeszcze Ty mi powierdziłaś Celinaa , że mogę zrobić usg tyle razy ile trzeba, kolezanki mnie troche nastraszyły, ze to mocno szkodliwe dla dziecka Lady Love , no co Ty??nie zasmiecasz!!!!!!!badz dobrej mysli Trzymam za was kciuki!!!!!!!!!!!!

Gość maminaa
dorcia, wle sie nie dziwie, ze zwariowałaś na jego punkcie...to całkiem normalny objaw:) prawdziwa Mama z Ciebie:)

kiedys usg pewnie bardziej szkodzilo.ja robilam w ciazy co miesiac,a pod koniec juz nawet co 2 tyg i tydzien i jest ok,maly jest zdrowy jak rydz!

maminaa nie stwierdzono szkodliwego dzialania usg. usg to ultra dzwieki. nie ma dowodow na szkodliwosc. .....usg to nie rentgen nie boj sie. :)

no strasznie zeswirowałam,ale coz...juz nie lubie mojej przyszlej synowej heheh

jak ja bym sluchala gadania akurat mojej tesciowej ze robiac tak czesto usg to szkodze dziecku - bo w jej mniemaniu i rozumowaniu usg dziala wlasnie jak rentgen:D to juz mojego malenstwa by nie bylo bo lekarze nie wylapali by na czas problemow jakie byly.

Gość maminaa
noo tak,masz rację, przecież to nie jest prześwietlenie...nie wiem dlaczego dałam się tak wprowadzić w bład...

Gość maminaa
ok, dziewczyny idę spać, dziękuje za wszystkie rady i miłe pogaduchy.. życze zdrówka, zdrówka!!!!

maminaa gratuluje... to musi byc cudne.... zazdroszcze ci ze juz jestes w ciazy.... ile masz lat? ja 24... wciaz mam watpliwosci.. boje sie czy damy rade finansowo gdy pojawi sie dziecko...

maminaaa ja dziś zaczęłam 15 tc i już miałam 3 wizyty i na każdym usg, za 3 tygodnie kolejne. Mam różne dolegliwości a mój lekarz nie pozwala mi nawet ziół stosować. Więc uważam że gdyby był chociaż cień podejrzenia że usg szkodzi to kto jak kto ale ten lekarz na pewno by go nie robił. Nawet witamin mi nie kazał brać. Gratulacje.

Gość maminaa
swiergotek , mam 27 lat, nie bój się, masz faceta ktory was zabezpieczy finansowo>??jesli Ty masz normalną umowę to macierzyński masz 100%platny, ...poza tym jestem pewna, ze rodzina Ci pomoże...

Gość maminaa
Mufi, a duży masz brzuszek??bo ja wlasnie nie bardzo...chyba już niedlugo zaczne przybierac??? a jak się czujesz??? ja sie dziwie, bo znosze ciąze w miarę dobrze, malo wymiotuje, nie mam mdlości, troche senna jestem, ale piersi tak naprawde nie rosną....myslisz,ze jeszcze sie rusza??:)

Gość mama blizniakow chlopakow
Wszystkie USG pamiętam bardzo dobrze, z każdego mam zdjęcie - z połówkowego mam nagranie. KTG nagrywałam na telefon i czasami z mężem sobie odtwarzamy i słuchamy wieczorami, nie ma nic fajniejszego :) USG miałam bardzo dużo robionych, długo leżałam w szpitalu i w sumie każde badanie było sprawdzaniem, czy z dziećmi ok... ale każde wspominam z rozrzewnieniem :)