Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaaaaa....,,,

Bardzo sie boje zakrzepicy- prosze o pomoc!!!

Polecane posty

Gość ankaaaaa....,,,

Witam. Postanowiłam napisac bo strasznie spanikowałam. Mam policystyczne jajniki i w związku z tym musze brac tabletki anty. W moim przypadku jest to cilest. Od jakis 3 dni pobolewaja mnie łydki i mam wrazenie jakby moje nogi były z kamienia albo są czasem takie napięte.'Przekopałam internet i naczytałam sie o zakrzepicy i strasznie sie boje. Czy mozliwe ze lekkie pobolewanie w łydkach moze byc objawem zakrzepicy??? Nigdzie nie ma nic na ten temat. Opisuja ostry ból. a mnie tak troche zaboli od czasu doczasu. Tak jakby bule na zmiane pogody czy cos w ty stylu. Jutro mam wizyte u mojego ginekologa i powiem mu o wszystkim. Strasznie sie tym martwie

Gość ankaaaaa....,,,
dodam jeszcze ze tabletki biore od roku i wczesniej nie miałam zadnych skutków ubocznych

oczywiście, że możesz. Lekarz powinien wysłać Cię na badania. Dodatkowo możesz umówić się na badanie nóg metodą doplera, prywatnie zaplacisz za nie ok 100 zł.

moze to zwykle skurcze lydek.Zakrzepice powoduje zbyt gesta krew w zylach. mozesz zrobic test. zazywaj przez kilka dni aspiryne lub heparyne. aspiryna rozrzedza krew.

Gość ankaaaaa....,,,
Cholera jasna jestem tak zdenerwowana tym wszystkim ze zaraz sie rozrycze. Dlaczego nigdy zaden ginekolog nie wspomniał nawet o badania na krzepliwosc itp. Zobaczyli usg moich jajników i odrazu bach tablety. Nikt mnie nie ostrzegał nic nie tłumaczył. Wszystkiego dowiaduje sie z neta albo z ulotek tabletek ale tam niewiele jest napisane o objawach chorób jakie moga spowodowac tabletki. Niewiem czy brac te tabletki czy przerwac??? Jestem w połowie opakowania

Gość ankaaaaa....,,,
To napewno nie sa skurcze. To jest taki ból jakby ze środka nogi. Mam go w obu łydkach, nie jest silny i jakos specjalnie mi nie przeszkadza. Raz mnie zaboli w jednej czesci łydki, raz w drugiej. Nie boli cały czas w jednym miejscu. Teraz np od kilku godzin nie boli wcale. W nocy tez nie boli wcale. Tylko w ciągu dnia

może przez te upały. Nie martw się dziś 👄 a lekarz to musi być jakiś konował, bo właśnie przy dobieraniu tabletek powienien skierowywać najpierw na badanie krwi i kontrolować to co pół roku co najmniej. Moge poradzic bys zmienila tego lekarza

Gość ankaaaaa....,,,
Właśnie zmieniłam. Jutro mam wizyte u ginekologa u ktorego bede drugi raz. Do poprzedniego juz nie pójde

Gość ankaaaaa....,,,
badania miałam robione przed tabletkami ale tylko hormonalne. Tak sobie mysle ze moze te nogi mnie od zmiany pogody bolą. Mój tata ma takie bóle reumatyczne jak np ma padac deszcz. A dzisiaj było cały dzien gorąco a teraz leje. Jejku jest mi tak strasznie zle

Gość ankaaaaa....,,,
Matko tak sie boje ze chyba dzisiajnie zasne. Najbardzie to jestem wsciekła na poprzednią lekarke. Mogła mi chociarz wpomniec o badaniu krzepliwosci krwi. Napewno by je robiła i teraz oszczedziłabym sobie tych nerwów. Mam problemy z nerwicą i takie sytuacje mnie wykańczają :(

Gość to moze byc brak magnezu
nie panikuj

Gość ankaaa...,,,,
Ostatnio miałam robione badania krwi i magnez i potas mam w normie

nie ma co panikowac. staraj sie pic jak najwiecej, zeby rozrzedzac krew. "nowoczesne" tabletki, takie jak Yasmin czy Yaz (nie wiem jak CIlest) nie zatrzymuja wody w organizmie, a wreczpotrafia odwadniac, stad to zafrozenie zakrzepica. Dopoki nie bedziesz miec wynikow pij jak najwiecej plynow.

Gość ankaaa...,,,,
Ok bede tak robic. dzieki za rade.