Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

S_Gosia_S

Dla mam ktore chca dokonac aborcji!!!!

Polecane posty

Gość wrwerwe
obejrz sobie poród i się zastanów autorko.... :p

Gość mama blizniakow chlopakow
Wstrząsające. Tym bardziej, gdy ma się już własne dzieci. Po prostu... brak słów.

Gość Lukrecjoza
hahahahahahahahaha co to ma koorwa być ??

Gość nie rozumiem jak dziewczyny
pytaja o porod to drzecie sie jak opetane nie ogladaj, nie ogladaj bo bedziesz miala uraz! To skoro ja jestem za wyborem, moge dokonac aborcji to dostosuje sie do waszych rad, po cholere to ogladac? Wy porodow nie dajecie rady obejrzec, odradzacie a aborcje juz ogladac mozna? Debilki jak nic:D

Gość becia:)))
I co to ma być?

Ja się powtórzę, chociaż nie wiem, czy warto język strzępić, ale trudno. Poród daje życie. Oglądaj sobie wszystkie porody świata, na zdrowie. Aborcja zabija, skoro bawi cię oglądanie śmierci - proszę bardzo...

obejrzałam. wstrząsające, myślałam, że nie wytrzymam do końca :( przykre, że niektóre mamy zabijają własne dzieci - ja jestem z aborcją tylko w jednym przypadku - gwałtu, a w każdym innym - uprawisz seks to wiesz jakie mogą być tego konsekwencje! A co do porodu - boli, ale mija i się o tym zapomina A film naprawdę "daje kopa"

Gość Kaśka z dużego miasta
kocham aborcje i bede dokonywala aborcji jak zajdzie taka potrzeba

Gość wrwerwe
filmy odnoszą się do emocji, i to w bezsensowny sposób. bo nie można myślec emocjami, tylko rozumem. To idiotyczne pokazywac film, ze ma on zronic wrazenie na kimś i zmienic jego stanowisko. Flaki że tak brzydko mówiąc nigdy ładnie nei wyglądają, i co z tego? Nieraz trzeba, operacji tez nie robic ratujących zycie bo to strasznie wygląda?

Ja nie zapomnę babki, z którą leżałam na ginekologii. Miała aborcję farmakologiczną, maluch dawno nie rósł i zmarł, lekarze podawali jej jakieś tabletki. Roniła 3 dni. W tym czasie dziecko "wychodziło" z niej kawałkami. Czuła zwierzęcy wręcz ból. Ona traciła zmysły w tym czasie. Przychodziła na moją salę i opowiadała mi o tym, ze szczegółami. Ja byłam wtedy w ciąży, bałam się, że mi coś zrobi z tej rozpaczy. Nigdy tego nie zapomnę. I nigdy nie uwierzę, że dla kobiety aborcja to jak wyciśnięcie pryszcza. A jeśli dla kogoś jest niczym, no to mamy proszę państwa zwierzęta w ludzkiej skórze - gratulacje.

Gość wrwerwe
człowiek jest zwierzęciem, jakbyś nie wiedziała, mamuśko....

No to ja dziękuję za takie coś, wybacz.

Jestem obecnie w ciazy przypadkiem trafilam na ten filmik ale jesli ktos ma uczucia to po obejrzeniu wie co chcialam poprzez niego przekazac!!!! Ja nie mowie ze jestem temu przeciwna bo sa rozne sytuacje w zyciu ale jak juz jedna z was napisala wiesz co to sex licz sie z konsekwencjami. Latwiej sie chyba zabezpieczac !!! Jesli chodzi o mnie ten filmik mna wstrzasnal ciarki przechodzily!!! Kobiety zrozumcie to dziecko zyje w nas ono czuje kiedy jestes smutna kiedy placzesz!! A do tych co mnie pojechali to swiadczy tylko o tym ze nie macie uczuc i np. starsza Pania byscie zabili i tez byscie byli z tego dumni!! ZAL ZAL ZAL

Gość gaserraac
Obejrzałam. No i? Jak mimo antyków zajdę w ciążę to usunę.

Gość fhdfhdfh
Mam własne dzieci. Jestem za aborcją. Powinna być prawem kobiety i wynikać tylko z jej decyzji.

Gość yt6t
Pomimo, że mam własne dzieci to mnie takie rzeczy nie ruszają. Uważam, że aborcja powinna być legalna i jeśli któraś kobieta chce dokonać aborcji to powinna mieć do tego pełne prawo.

Gość ale kitttttt
jakiś nadzwyczajny ten zarodek, mając kilka tygodni cały wykształcony, już mówi, tak długi wiersz, ze co nie jedna osoba przez całe swoje życie ok. 80 lat nie jest w stanie nauczyć

nie ogladam bo juz mam dosc takich filmikow, a co do porodu widzialam nie jeden filmik.. w technikum na lekcjach do wychowania w rodzinie tez nam takie przedstawiali i jakos urazu nie mam, wrecz przeciwnie.. mimo ze to boli to jednak jest to cudowne przezycie.. moim zdaniem a dziewczyny ktore dokonuja aborcji, niech robia to dalej.. nie moja sprawa.. szkoda gadki na takie cos.. ich sie nie zmieni

Gość antywszystko
po takich filmikach mam ochotę tulić i całować mojego synka cały czas bez przerwy. Mojej mamie nie pasowało ze byłam w ciąży i chciała żebym usunęła. Ale teraz mam 3miesiecznego maluszka którego kocham nad życie. Nie wybaczyłabym sobie gdybym posłuchała mamy

Gość Wialunda
Ktoś, kto ma choć trochę ludzkich uczuć, wstrząśnie się tym filmem. A osoby, które tu piszą, że co z tego, i tak usuną, to tak jak ktoś napisał - zwierze w ludzkiej skórze, bez uczuć , kompletnie skrzywieni psychicznie ludzie - kobiety. Ja mam synka ponad rocznego i jak przypomnę sobie, jak z nim byłam w ciąży i jak teraz urósł i jak garnie się do życia i powiążę to z tym filmem, to aż łzy mam w oczach, bo nigdy w życiu nie mogłabym czegoś takiego zrobić swemu synkowi, ani żadnemu innemu dziecku, które byłoby we mnie. No chyba że zaszłaby jakaś wyjątkowa sytuacja, że ciąża zagrażałaby memu życiu np, no tylko w skrajnych przypadkach dopuszczam może w 1 procencie myśl o aborcji.Nawet nie wiem, czy gwałt byłby odpowiednim argumentem, bo jednak to dziecko w środku we mnie by żyło i chyba nie umiałabym tego zrobić. Trzeba być nieźle zdesperowanym , żeby tak wyłączyć emocje i uczucia,tak się odczłowieczyć, żeby poddać się aborcji. Wciąż powtarzacie, "moje ciało, moja decyzja", ale tu nie chodzi o ingerencję w Wasze ciała,tylko ingerencję w odrębne ciało, które jest w Was i które chce żyć, więc to nie jest tylko decyzja ciała kobiety.

do autorki... 1. tak nie wyglada aborcja bo dziecko nic nie czuje... tzn nawet nie dziecko tylko zarodek - uczcie sie biologi ...2. to lepiej zeby sie urodzilo i ... : http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/szpitali_trafia_coraz_fot_822055.gif http://wolnemedia.net/obrazki/pobite-dziecko.jpg http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Bite_glodne_bezdomne_2569645.jpg bo lepiej urodzic a potem zabic i bic... jak juz czuje !!!! głupiego człowieka niezmusisz do macierzystwa/ojcostwa wiec lepiej aborcja ... niestety

Gość żałośc
Mnie takie filmy nie przekonują. Nie działają na mnie takie testy, że niby "dziecko" o coś prosi. Póki co to jest maleńki zaczątek człowieka. Nikt nie przeprowadza aborcji na tak rozwiniętych płodach, najczęściej do 10-12 tyg na zarodkach. A na tym filmie to nie wiem skąd to wytrzasnęli-może z poronień.

Takie filmy to demagogia, kazda kobieta powinna miec prawo do decyzji czy chce urodzic czy nie. Jezeli jest chora, nie ma srodkow, dziecko jest chore, a jak wiadomo polskie Panstwo kladzie laske na chporych dzieciach i ich rodzicach, jezeli ciaza jest wynikiem gwaltu to nie ma w ogole o czym rozmawiac. I przestancie oceniac innych wlasna miara.

żałośc lekacja biologi a fakt jest czyms innym!! Ostatnio czytalam o dziewczynie ktora usunela w 16tygodniu to tez jest zarodek?? Przeciez wiekszosc narzadow sie juz rozwija??!! Widocznie nie masz swoich dzieci i nie wiesz np. jak wyglada dziecko w 12stym tyg na USG serduszko juz bije czyli zabijasz tuli zabijasz juz nowe zycie w sobie!!! Tak jak juz wczesniej napisalam i kilka innych kobiet tutaj jesli ten filmik Wami nie wstrzasnal to jestescie bez uczuc!!! A z takimi kobietami wyklucac sie nie bede bo jesli ktps ma troche oleju w glowie i potrafi obejrzec film ze zrozumieniem to wie o co mi chodzi;) Pozdrawiam

Gość zapałka123
Tu nie ma o co się wykłócać, co każdy ma własne uczucia (lub ich brak, jak stwierdzasz), pogląd na świat i przekonania. Tyle. Tak samo jak ty i nikt ci tego prawa nie odbiera. A jeżeli kobieta zechce usunąc, to zrobi to, nawet po obejrzeniu setek takich filmów.

" Widocznie nie masz swoich dzieci i nie wiesz np. jak wyglada dziecko w 12stym tyg na USG serduszko juz bije czyli zabijasz tuli zabijasz juz nowe zycie w sobie!!! " oj kolejna mamusia ktora nie wiem czemu chce na sile swoje CHORE poglady przekazac innym argumentując ze jest matka polka :/ to ze ktos uwuwa dziecko w 16tyg - to co innego a ten film to co innego - glupia propaganda anty .... a nikt nie pomysli potem o tych dzieciach ktore cale zycie sa potem bite przez gliupich rodzicow eh ...

Gość Nie oblizuję smoczka!
Mocne i prawdziwe. Mam nadzieje,ze chociaż do garstki ludzie dotrze.

Autorko, Ty w ciazy jestes i chormony CI buzuja, pelno tu takich. Zacznij myslec tez o ciezkich sytuacjach jakie zycie dostarcza, i o innych kobietach, ktore nie maja latwo, ale Ty jak wiekszosc myslisz koncem wlasnego ''brzusia'' :-O i nosa ...