Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

S_Gosia_S

Dla mam ktore chca dokonac aborcji!!!!

Polecane posty

zapalko pewnie gdybys wiedziala, ze w Polsce jest wsparcie panstwa, fajne mozliwosci rozwoju i opieki nad takimi dziecmi, to nie mialabys az tylu watpliwosci.

Gość małoobruszona
Ja pomijam przypadki, kiedy dziecko ma poważną wadę, jest z gwałtu i tym podobne sprawy, tu decyzja jest ciężka i nie tak łatwo iść sobie przez ciążę, myśląc, że się urodzi. Ale wkurza mnie takie gadanie, że niezależnie od tego, jak zaszłam i jaki mam przypadek, choćbym i zaszła od dawania tej przysłowiowej dupy pod latarnią, to mam prawo do aborcji, bo to moje ciało i że nic nikomu do tego i że jak nie będę chcieć dziecka, to usunę, nie patrząc na to, że to już człowiek, którego sama poczęłam,.

Gość mdjcns,nb
człowiek ma kozystac z uciech tego swiata , wiec szalej i nie pytaj co dalej , sa srodki ktore podczas wpadki ewentualnej daja nam mozliwosci , takim czymś jak juz sie stało jest aborcja do 11 tygodnia - co za problem ! dla ciebie czlowiek jest juz w momencie poczecia , a dla mnie zwykłą zygotą intruzem w moim organizmie , na ktorego ja sie nie godziłam , a nastawiac dupe - a i owszem bo uwielbiam sex ! tak jak lody i słodycze i bede po niego siegać jak tylko amm ochote .

Gość ..brak slow...
nawet jesli z bezmyslnosci to niechciane ciaze sie zdarzaja...czy chcielibyscie mus takiemu powierzyc wychoywanie dziecka? Bo ja nie. Zeby byc dobra matka trzeba chciec (a nie musiec) nia zostac...dla mnie to jest podstawa.

Gość małoobruszona
Brak słów -- czasem trzeba ograniczyć ten wybór, bo życie ludzkie to nie jest tylko sprawa czyjegoś wyboru czy widzimisię.Nie może być tak, że jakaś baba decyduje o tym, czy ma żyć człowiek, którego spłodziła, bo ona chce mieć wybór.To gdyby tak myśleć, to może każdy człowiek powinien mieć wybór, czy chce się pozbyć sąsiada zza drzwi czy niewygodnej teściowej ? A jednak zabicie człowieka to przestępstwo, więc czemu aborcji nie traktować jak przestępstwo ?

Gość zapałka123
Jelly - ja chyba nie miałabym siły zmagać się z ciężką niepełnosprawnością dziecka, które zawsze byłoby ograniczone. Zresztą na szczęście nie wiem i obym nie wiedziała.

Gość mdjcns,nb
gdyby czlowiek był czlowiekiem jeszcze w loznie matki , chrzest odbywal by sie na tym etapie jego istnienia , a tu zonk , ochrzcic dziecko w wierze katolickiej mozna dopiero po jego urodzeniu przez matkę ! jezeli tez poronisz w np w 20 tygodniu ciazy , ów czlowiek wyladuje w kanalizacji a nie w grobie ! wiec czemu tutaj sie nie spinasz i nie piszesz swych farmazonów o czlowieczenstwie ?

obruszona tak, dokladnie, kazda z nas powinna miec do tego prawo. Do opieki medycznej przed i po. I nie Tobie oceniac w jakich przypadkach jest to ok, a w jakich nie. WIec jeszcze raz prosze, nei narzucaj innym swoich pogladow i przekonac, ze od poczecia to CZLOWIEK, itp.

Gość małoobruszona
mdj - Ty dla mnie jesteś objawem kompletnego zepsucia i braku jakiejkolwiek etyki,więc nie ma dla mnie sensu Tobie odpowiadać. Ja bym dla takich jak Ty zarządziła zakładanie żelaznego pasa na dupę, żeby nigdy nie mogły jej nikomu dać.

Gość zapałka123
małoobruszona - zasady etyki ustalają też ludzie, a często ich nakazy/zakazy są sprzeczne z nakazami/zakazami kościoła, Boga, sumienia, praktyki życiowej. Może niech każdy wybiera to, co wydaje mu się mniejszym złem.

Gość ..brak slow...
bo zycue tego "czlowieka" i tak zalezy w 100% tylko od niej. Wiec ta glupia istota ktorej przypadkiem zaszlo sie w ciaze bedzie teraz chlac przez cale 9 miesiecy plus inne atrakcje. taki czlowiek rodzi sie w patologicznej rodzinie i ma po prostu raj na ziemi...zgotowany przez wlasna matke ktora nawet nie chce na niego patrzec. Jaki to bedzie czlowiek? czy nie jest tak ze wiecej z tego nieszczescia niz szczescia? czy ta matka nie powinna zaczekac na wlasciwszy moment...np az dorosnie, az pozna milosc swojego zycia az ZDECYDUJE sie na dziecko?? Czy zyciem ma zadzic przypadek...po przypadki sie zdarzaja nawet tym najostrozniejszym.

Gość mdjcns,nb
a widisz i tu cie boli . moze jeszcze zazdroscisz mi stanu posiadania i majatku ? Widzisz gdyby cie wyskrobala mama nie było by takiego kiepskiego czlowieka jak ty na tym swiecie , ktory to chce nazucac swój chory w dodatku punkt widzenia innym . Wiekszosc ma racje i to jest udowodnione i jedynie słuszne , tak samo jak z normalnoscia ! ona tez jest ustalana przez wiekszosc ! mniejszosc sie po prostu nie liczy w tych kwestiach i nalezy do mniejszosci , ot co ! a skoro na swiecie aborcja jest dozwolona do 11 tygodnia ciazy to znaczy - ze tak ma byc i to jest norma !

Przede wszystkim nikt nie dał nam prawa oceniać czyjegoś życia, wyboru. Dziwię się kobietom, które potrafią rozporządzać cudzym ciałem, mówić komuś jak ma żyć, co ma robić. Ja bym nie miała odwagi powiedzieć kobiecie, która jest zdecydowana na aborcję: nie rób tego, jak urodzisz zmienisz zdanie i pokochasz z całych sił. Wy tych dzieci potem nie wychowacie, nie wykarmicie i nie poślecie do szkoły. Pozostawmy to sumieniu tych osób. Potem te kobiety będą ponosić konsekwencje swojego czynu, a nie wy! Interesuję mnie to, co jest tu i teraz, a nie to, co znajduje się w organizmie obcego człowieka.

Gość mdjcbskd
ludzie są pojebani i to w znacznej wiekszosci uczestniczacych na tym forum przynajmniej :) z czego to wynika ? z zazdrosci ? z chceci napisania czegos co bedzie bulwersować ? z przekory ? z checi pokazania na siłe ze moje jest lepsze ? uprawiac sexu nie pozwolą , poza zwiazkach formalnych bo to grzech i rozpusta ! same maja jednego partnera i chcą by wszystkie tak mkiały itd.

To wynika z tego, ze takie podejscie do zycia jest przywara polaczkow. Kazdy wie wszystko najlepiej i jego prawda jest jedna jedyna. A o czyms takim jak zyj i daj zyc innym nie slyszeli. S,mmutne ale prawdziwe.

Gość małoobruszona
Słuchaj mj - ja jestem w związku z 1 partnerem bardzo szczęśliwa i nie mam Ci czego zazdrościć, jedynie współczuję, bo ktoś, kto nie umie sobie znaleźć miłości konkretnej, na kawał życia, to widocznie jest bardzo nieszczęśliwy albo nikt Ciebie nie chce na dłużej niż 2 noce. Widzę że masz jakieś agresywne i stadne poglądy, że skoro większość tak uważa, to znaczy że to norma, to co, jak by większość chciała skatować jakiegoś człowieka, nie wiem, przywiązać go do drzewa, zbić i opluć, bo uważają, że tak trzeba, to znaczy, że to dobre i że to norma ? Trochę rozumu dziewuszko.....

Gość małoobruszona
Jelly, a Ty co Afroamerykanka, czy może Hiszpanka, że tak na polaków psioczysz ? Z tego co domniemam, toś też Polaczek !

Gość małoobruszona
Mj, dla większości normalnych ludzi posiadanie stałego partnera to norma,a Ty uważasz, że to, co uważa większość , to norma, więc co się oburzasz ? Idż za normą !!!!

taaa, ja tez polaczek, czym sie raczej nie moge pochwalic. Tyle tylko, ze nie mam takich pogladow i podejscia do zycia, jak wiekszosc zawistnych polakow. Taka juz mamy chorobe narodowa i nie ejst to zadna tajemnica

Gość małoobruszona
A poza tym kto tu bulwersuje, jedynie Ty mj...Bo chcesz na siłę udowodnić, że dawanie dupy po kątach i potem usuwanie dziecka to norma, pikuś.

Gość małoobruszona
Co innego zawistne poglądy polaczków, a co innego bronienie życia. Tu jest mowa o zabijaniu życia, a nie o dupie marynie i zawiści.

Gość Evvvvka
maloobruszona A kto tobie dal prawo do oceniania innych ludzi i narzucania im jedynego słusznego poglądu? To ludzie dzielą sie juz tylko na takich co myslą jak ty i na tych co dają dupy po kątach i są nieszczesliwi? Ja mam jednego partnera całe zycie, jestem szcesliwą zona i matką ale jestem w stanie zrozumiec ze roznie sie w zyciu uklada i czasem usunięcie ciązy moze oszczedzic cierpienia zarowno matce i jak i dziecku a nie wszystko zawsze mozemy kontrolowac i planowac

Przykre jest to, że taki filmik z podkładanym głosem kogoś wzrusza...propaganda pełną gębą.

Gość zapałka123
O dupie Maryni - jeśli już, ale mniejsza z tym.