Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apaulina

otyłe mamy w ciąży gdzie kupujecie

Polecane posty

Gość zgadzams ie z olger
chcialam kupić sukienkę przez internet. Wydawała mi się odpowiednia i tuszująca. Zmierzylam taką w sklepie i doznalam szoku. Wyglądalam w niej jak zocha co krowy pasa. Wszystko trzeba mierzyć niestety.

Gość apaulina
dzięki dziewczyny za linki na pewno cos wybiore te ze stópkami są slodkie

Gość zgadzams ie z olger
mama big size ja przez calą ciąże przytyłam 5 kg, dziecko wazylo 4. Mam wrażenie ze otyle mniej tyją w ciąży niż szczupłe.

Gość zgadzams ie z olger
ogrodniczka jeansowa jest superowa.

Gość apaulina
mama big size jak to robiłas że tylko 5 kg przytyłas tez tak chce ja narazie rpzytylam 2 ale to dopiero 20 tydz i tez sie boje duzo przytyc bo dl amnie to masakra jeszcze na dodatek jestem niska to cąłkowity koszmar

Gość mama big size
Też mi się wydaję, że otyłe w ciąży mniej tyją bo po 1.muszą ;) 2. wiedzą co to dodatkowe kilogramy 3. być może dla chudych to jedyny czas kiedy mogą pojeść :):) (pojechałam stereotypem :) ) i kilogramy szybko przybywają

Gość my zaczelismy szybko
obrzydliwe te ogrodniczki-sukienki z allegro

Gość mama big size
apaulina, ogólnie to sprawa wygladała tak 1 trymestr - spadek wagi z racji nudności,wymiotów i braku apetytu tu zeszło jakieś 5kg aczkolwiek, w karcie ciąży kończąc12tc miałam wpisane 108kg 2 trymestr - powoli coś zaczęłam jeść ale w ogóle nie miałam ochoty na moją zgubę czyli słodycze ;) kończącten trymestr ważyłam 112kg 3 trymestr - wrócił apetyt na wszystko, zwłaszcza słodyczei narazie tak jak napisałam wczesniej w36tc ważę 115kg Ogólnie wydaję mi się,że nie przybieram duzo na wadze sama ja,tzn.wiadomo w skład podanej wagi wchodzi mój synuś ważący już 2700g, wody płodowe,macica etc. Tu chodzi chyba o zmianę trybu zywienia tj. całkowicie odrzuciłam (co jest jakby rzecząnaturalną)alkohol a lubiłam się napić piwka czy winka wychodząc gdzieś,sery pleśniowe mmmmm, na dłuzszy czas słodycze, na śniadanie od poczatku ciązy jem płatki z mlekiem,serki a wczesniej sniadanie koło południa na szybko coś nie zawsze pozywczego, piję dużo wody 1,5-3l dziennie,wczesniej nie było mowy o piciu takiej ilości wody,jem owoce, no i kolejna sprawa to przez nie jedzenie w pierwszym trymestrze mój żoładke troszkę się skurczył, teraz naciska na niego moj synuś,więc możliwości mam ograniczone :) ai pozegnałam zapychacze typu chipsy,ale teraz jużpozwalam sobie na pizzę albo inne szitowe jedzenie ale nie za często. I w ogole muszę Wam powiedzieć,że jak patrzę na siebie w lustrze to się sobie podobam, zakładam obcisłe bluzki ale jak sądze z gustem i smakiem podkreślajace mój stan, czego wczesniej nie odważyłabym się robić ze względu na mój tłuszczykowy brzuch przedciążowy :):):)

Gość asdfmm
Rany, dziewczyny naprawdę nie chcę być niemiła czy chamska, ale dlaczego aż tyle ważycie? 170 kg, 115 kg! Toż to się w glowie nie mieści. Jak wy funkcjonujecie na codzień? Ja w ciąży przytyłam 14 kg i ważyłam 74. Spadło mi w dwa tygodnie. Obecnie ważę 62. Nie wyobrażam sobie ważyć ponad 100 kg. Czy u was to wiąże się z chorobą czy ze zwyklym apetytem? Coś macie zamiar zrobic, czy już przywykłyście do swoich rozmiarów?

Gość lksjsjkdf
A KTO WAS W OGOLE ZAPLODNIL??? MASAKRA, TAKIE TLUSTE MACIORY...

Gość mama big size
Wiesz co, skoro nic z tym nie robię to chyba mi nie przeszkadza - tak sądzę. Idąc dalej moja waga wynika raczej z objawów somatycznych. Jem bo tak "załatwiam" swoje problemy i trudne sytuacje zyciowe, tyć zaczęłam po nagłej śmierci taty 7 lat temu przez ten czas przytyłam 40kg, zyjąc i jedząc według zasady, że jutra może nie być. Poznając mojego męża 8 lat temu byłam całkiem nie złą dzierlatką :) A jak funkcjonuje na codzień? Normalnie,pracuję (obenie l4) i to z ludzmi ;), jestem na "stanowisku" bo nie wiem jak to inaczej napisać a nie chce podawac co konkretnie robię, mam cudownego, przystojengo męża, daję radę :) Czy chciałabym być szczupła? Teraz coraz częściej myślę, że tak bo fajnie jest się czuć atrakcyjnie, móc założyć coś na co się ma ochotę a nie coś w co się mieszczę tak jak napisałam wyżej teraz pomimo wagi w ciąży czuję się atrakcyjnie i po ciąży nadal chciałabym się tak czuć i być może udałoby mi się wrócić do rozmiaru kiedy to poznałam mojego męża :)

Gość mama big size
lksjsjkdf i właśnie takich ograniczonych ludzi mi żal :) z całego serca, baaaardzo. :)

Gość lksjsjkdf
niska i 110 kg, maz jakis zboczeniec czy co?? chyba w fabryce spadochronow sie ubierasz. i nie oszukuj sie, atrakcyjna to ty nie jestes. pewnie mezulek juz dawno ma jakas bliska kolezanke :P

Gość lksjsjkdf
mozna zrozumiec tycie w ciazy, bo roznie to bywa, ale bylas juz wielka klucha przed

Gość mama big size
lksjsjkdf a gdzie ja napisałam, że jestem niska?? Poza tym ja schudnąc mogę ale Ty swoich ograniczeń umysłowych tak szybko się nie pozbedziesz - no niestety ale życzę Ci z całego otłuszczonego serca, żeby Ci się udało :):*

Gość mama big size
lksjsjkdf chyba mało w zyciu widziałaś/widziałeś dziecko bo nie jedna gruba/otyła/pulchna(jak wolisz) kobieta bedzie bardziej atrakcyjna i seksowna niż nie jedna z odpowiednim wskaźnikiem BMI.

Gość lksjsjkdf
ok moze pomylilam sie, i inna pisala ze niska. ale nawet jak masz 180cm i przed ciaza wazylas 110kg, to i tak wygladalas jak godzilla, to nawet dla dziecka nie jest zdrowe

Gość lksjsjkdf
oj mamusiu, dalej sie oszukuj, ze tluszcz i cellulit sa seksowne hehe a co ci ma maz powiedziec? ze jestes tlusta maciora??? pewnie bys focha strzelila, a lepiej wez sie za siebie, a nie wpierdalasz wszystko jak leci

Gość lksjsjkdf
tak jest mamusiu, nosze rozm 36 :)

Gość lksjsjkdf
ale zawsze mnie zastanawialo, jak mozna sie doprowadzic do takiego stanu, zeby nosic rozm wiekszy niz 40-42

Gość mnie przeszkadza
dlatego się za siebie biorę ostro. Mas w swoim zyciu w 9 mies wazylam 105 kg. Nie czułam się dobrze. Byłam jak chora. Im więcej gubię tym lepiej się czuję. Chcę zrzucić tak do wagi 55, ale to wymaga czasu. U mnie to nie choroba. Nawet nie jem aż tak dużo tylko po prostu nie zdrowo. To znaczy jadłam do tej pory bo teraz jadam bardzo zdrowo.

Oprócz tego, że Ty jesteś ograniczona to i Twój mąż pewnie też, bo sądzisz innych swoją/męża miarą. Może Cie zaskocze ale w zyciu ważne są również inne wartości - wiesz. Uroda i wygląd naprawdę są zmienne, a to co masz pod tą pustą kopułą już tak szybko się nie zmieni. ŻAL MI CIEBIE!

Gość lksjsjkdf
mamusiu, nie denerwuj sie tak, bo ci jeszcze zaszkodzi i bede miala cie na sumieniu. dlaczego od razu piszesz, ze jak jestem szczupla to glupia?? dla twojej swiadomosci skonczylam 3 kierunki. jakby bycie madrym bylo zarezerwowane tylko dla grubasow.

Rozmiar 36, no bosko :):) Brak biustu, tyłka, same kości, no powiem Ci, że napewno jesteś seksowna i atrakcyjna jak cholera. I zgadzam się z "koleżanką" wyżej, jej przeszkadzała ta waga i coś z tym robi, ma cel do którego dąży, chwali jej się to. Być może mnie nie przeszkadza skoro nic z tym nie robię.

Gość oranyyyyy
Nie ma jak podreperowanie swojej wartości kosztem osoby szczupłej, żałosne.

Kochana pomimo (niby) skończonych trzech kierunków, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. O tym, że jesteś ograniczona (a studia tego nie wykluczają) mało inteligentna (też to nie przeszkadza skonczyć studiów) napisałam, zanim napisałaś, że jesteś prawie anorektyczką. A po czym wnioskujesz, że się denerwuję? Bo mam inne zdanie i ciekawi mnie Twój tok myślenia. A nie tak łatwo mnie mieć na sumieniu, wyniki (też pisałam wyżej) mam w normie łacznie z ciśnieniem także nie martw się.

Gość lksjsjkdf
ja uwazam ze rozm 36 jest idealny, bo sie nie jest ani za chudym ani za grubym, ale rozumiem cie, bo gruby zawsze broni grubego i mowi ze grubosc jest piekna, a tyleczek i cycuszki mam zgrabne, nie musze miec wielkiego tlustego dupska z cellulitem i cycow do pasa. widocznie masz inne pojecie atrakcyjnosci. pozdrawiam

Gość lksjsjkdf
nie znasz mnie zeby oceniac, ja cie nie oceniam z charakteru ani z inteligencji, ale 110 kg to masakra i tyle i tylko to moge ocenic. to dobrze ze masz dobre wyniki, przy takiej nadwadze to rzadkosc. anorektyczka na pewno nie jestem :)

oranyyyy, ja myslę, że działa to własnie w drugą stronę te niby szczupłe, atrakcyjne kobiety mają tyle kompleksów na róznym tle rzecz jasna, że muszą kogoś kto ma nadwagę wyzywać od macior etc. ubierających się w namioty. No cóż widzę, że Ty kolejna... Trzy fakulety i taki poziom kultury, to gdzie tak kształcą?