Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaniaiaaa

dostalam sie na takie studia, co wybrac?

Polecane posty

Gość aaaaaniaiaaa

prosze pomozcie bo ja naprawde nie wiem finanse i rachunkowosc filologia rosyjska inzynieria srodowiska geodezja i kartografia (na rolniczym) ...:(

Gość salatka_z_
Trzeba bylo zlozyc na jeden kierunek to bys problemu nie miala. A tak serio to nie sa pokrewne dziedziny wiec wybierz cos co sie po prostu najbardziej kreci. Nikt ci nie powie co masz wybrac, to twoja decyzja, na cale yzcie

Gość aaakotki dwaaa
ja polecam fiologię rosyjską. Sama skończyłam rachunkowośc i nic ciekawego to nie jest

Gość aaaaaniaiaaa
polski P- 94 matma P- 80 ang- R 80 ros -R-100 geo - R- 77

Odpuść sobie rachunkowość - to bardzo popularne wbrew pozorom i jest każdego roku mnóstwo absolwentów. Z pozostałych TY musisz dokonać wyboru - to jest twoje życie,a ta decyzja w dużej mierze na nim zaważy.

Gość ale co cie kręci
?

Gość bukaaa
To zależy, co lubisz. Sama skończyłam rachunkowość i nie wyobrażam sobie, że miałabym robić coś innego. Innemu natomiast bardziej przypadnie do gustu filologia rosyjska, a nie wyobraża sobie byc kartografem.

geodezja i kartografia (na rolniczym) - to jedyny kierunek z tych podanych ktory da ci konkretny zawod a nie ogolna wiedze Polecam sprawdzić ilu w Polsce jest specjalistów ochrony środowiska i jak w tym zakresie rozwija się prawo unijne;) O pisaniu wniosków o dofinansowanie ze środków unijnych dla miast i innych dużych inwestycji nie wspomnę.Pieniądze w tym fachu leżą na ulicy...ale trzeba mieć głowę do przepisów prawnych. Proszę za tym nie opowiadać głupot;)

Gość wiem ze mnie zjedziecie
geodezja inz.srod. rach. ros rosyjski jest donry tylko ze nie samam filologia ale poalczony np. z biznesem.

Slipknot moja siostra konczyla inz. srodow. i znam jej znajomych z roku itd. i wsrod nich moze 2 na 50 pracują w zawodzie... to tylko moda a nie prawda... wiec nie oburzaj sie tak jak ktos ma inne zdanie niz ty ... bo po geodezja i kartografia (na rolniczym) - masz konkretny zawod - i malo jest po tym ludzi

idź na geodezje.geodetów jest mało a kasę trzepią niesamowitą:D naprawdę...jeszcze jak zrobisz uprawnienia to żyć nie umierać:)

Gość tylkonieeee
filologia rosyjska , ja po tym jestem i nic z tego nie mam, jak reszta osób które znam:(może inżynieria środodwiska lub geodezja:)

To nie jest mój zawód i nie oburzam się,że masz inne zdanie,tylko mówienie,że po inż. środowiska ma się ogólną wiedzę jest nieprawdą:) Jedni kończą studia,żeby mieć papier,inni,żeby zdobyć zawód.Ja znam tę materie od strony prawnej.... "masz konkretny zawod - i malo jest po tym ludzi" nie twierdzę,że to zły wybór,ale radzę zastanowić się co będzie za 5 lat (po ukończeniu studiów) a nie na obecny stan rzeczy ;)

Gość ooo mowie ci
finanse i rachunkowosc filologia rosyjska inzynieria srodowiska geodezja i kartografia (na rolniczym) z tych 4 kierunkow wybralalbym jezyk. Dlaczego? dlatego ze dzisiaj co 2 osoba konczy finanse,ekonomie,zarzadzanie,politologie itp a po tym pracy nie ma. Po inzynierii srodowiska ciezko cos znalezc, geodezja? tak ale na morskiej w szczecinie, na byle jakiej uczelni nei warto/ Z jezykiem obcym mozesz znalezc prace prawie wszedzie gdzie jest potrzebny i nie musisz posaidac mega dosiwadczenia. Przykladowo prace znajdzisz np spedycji, we wszelakich przesdiebiorstwach, na dodatek mozesz dawac korepetycje uczyc w szkole, oprowdzac wycieczki cokolwiek.

widzę, żę nei wiesz co cchesz w życiu robić praktycznie odrębne dziedziny nauk! sama musisz zdecydować co Cie interesuje czy jesteś humanistką czy umysł ścisły z czym miałąs duże problemyy w sredniej? jakiej przedmioty najbardziej lubiłaś? przeanalizuj jakie są plany zajęć, jakie przedmioty sa na poszczególnych kierunkach!

Gość ooo mowie ci
oczywiscie jak ktos jest malo komunikatywny i obrotny to nawet jakby harvard skonczyl to i tak nic mu to nie da.

Gość niedzisiejsza kobietka
ja bym wybrała inzynierie srodowiska albo filologie rosyjska, ew te finanse

może faktycznie wybierz język ]z tym językiem później mozesz opracować w jakiejś firmie w biurze jako nawet asystentka, sekretarka bo często wymagają konkretny język

powinnas wybrac, to co lubisz robic. decydujac sie na studia wybierasz zawod (zarys) ktory bedziesz pozniej wykonywac - zakladajac, ze bedziesz pracowac w wyuczonej profesji ja ze swojej strony moge polecic inzynieria srodowiska - sama to konczylam, nie mialam problemu ze znaleziem pracy, nie znam nikogo ze znajomych (ze studiow) aby mial taki problem - wrecz przeciwnie, po kilku latach pracy mozna wybierac w ofertach. tylko, ze tak jest teraz, nie wiem jak bedzie za kilka lat

Gość dndndndnd
filologia rosyjska bez sensu polecam inzynierie srodowiskowa

Gość raczejjjj
rosyjskiego nie za bardzo wymagają, angielski, niemiecki tak zresztą języka możesz się uczyć dodatkowo:)