Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna05

Dlaczego okres skonczyl mi sie szybciej?

Polecane posty

Gość czarna05

Mam problem, w czerwcu zaczelam brac pierwsze opakowanie tabletek, tak jak powinnam zaczelam w pierwszy dzien miesiaczki i bralam regularnie. Jak skonczylo sie opakowanie po 4 dniach dostalam okres, ktory trwal 2 dni i dzisiaj sie skonczyl, a drugie opakowanie tabletek powinnam zaczac brac jutro. Czy to normalne? czy moge wziac tabletke mimo ze juz nie mam okresu? Mogę byc w ciazy?( podkreslam ze wspolzylam normalnie podczas okresu... Proszę, rozwiejcie moje watpliwosci.

To, że jest plamienie (zwłaszcza krótkie) nie znaczy, że nie jesteś w ciąży. To plamienie może (ale nie musi) także oznaczać zagnieżdżanie zarodka w macicy, czyli początek ciąży. A to, że współżyłaś podczas okresu nie jest zabezpieczeniem, wystarczy np. choroba, czy przeziębienie i owulacja może wystąpić niedaleko od okesu.

czarna05 - to normalne że przy tabletkach anty możesz mieć słabszy okres, krótki i skąpy, bierzesz zawsze 1 tabletke z nowego opakowania po 7 dniowej przerwie niezależnie od tego czy krwawienie sie skonczyło czy nadal trwa Kaitana - o czym ty mówisz? ona bierze tabletki antykoncepcyjne, w ogole nie ma owulacji

Gość czarna05
czyli to nie ma znaczenia czy okres sie skonczyl szybciej czy nie? tabletke mam wziac normalnie po tych 7 dniach? Ale w sumie nie wykluczone ze moge byc w ciazy?

tabletke zawsze bierze sie w ten sam dzien - po 7 dniowej przerwie, tak jak pisałam niezależnie od tego czy okres nadal trwa czy nie, a skąpy i krótki okres to nic nadzwyczajnego przy tabletkach ciąża jest wykluczona bo przy regularnym braniu tabletek jesteś zabezpieczono cały czas i nie musisz sie obawiać

Bierzesz tabletkę po 7 dniach przerwy-powinien to być ten sam dzień tygodnia, w którym wzięłaś pierwszą tabletkę z pierwszego opakowania bez względu na to ile trwało krwawienie z odstawienie, czy jeszcze trwa czy też się skończyło. Jeśli brałaś tabletki regularnie i nie wystąpiła biegunka ani wymioty to prawdopodobieństwo ewentualnej ciąży jest poniżej 1%.