panterka11075 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Czy to jest normalne? Mam 18lat i nie wiem czy pójść do lekarza. Czasem mam co 90 dni potem 50 40 dni...Nie jestem już dziewicą i trochę się boję badań...;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość selin dijon Napisano Lipiec 12, 2011 Czemu boisz się badań? Co to ma wspólnego z Twoim dziewictwem? Jak nie masz błony to łatwiej Cię zbadać, czy zrobić usg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Generalnie do 18 roku życia miesiączki mogą być nieregularne. Na pewno nie zaszkodzi skonsultować się z lekarzem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka11075 0 Napisano Lipiec 12, 2011 tak myślicie? ale i tak się boję, ale tylko ja z moich koleżanek mam takie... Czasem mam nawet co 2 tyg, czasem trwa 2 dni czasem tydzień:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cokolwiekja Napisano Lipiec 12, 2011 mam 23 lata, miesiączkuję od lat 11 i do dziś mam nieregularne. od paru lat chodzę regularnie do ginekologa - świetnego! - i robię wszystkie potrzebne badania i nic mi nie jest. chill out :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka11075 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Na razie trochę poczekam jeszcze . Muszę dodać że mam bardzo bolesne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość selin dijon Napisano Lipiec 12, 2011 byłaś w ogóle kiedyś u ginekologa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cokolwiekja Napisano Lipiec 12, 2011 grunt to być stale pod obserwacją lekarza. pójdź do ginekologa, niech ci zrobi cytologię, usg pochwy, zbada poziom hormonów, jednym słowem wszystko, co potrzebne - jeżeli wyniki będą dobre, to nie ma co się martwić. jeżeli będą złe, będzie trzeba ci ten okres wyregulować. proste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 12, 2011 ok jak sie ma 18 lat to mozna jeszcze miec nieregulanre miesiączki, ale 90 dni... to oznacza, że czasem masz (jak sama piszesz) okres co 2 tygodnie a czasem nie masz go 3 miesiące, ja bym poszła jednak do ginekologa, warto zrobic badania hormonalne i sprawdzić czy nie masz jakiejś trobieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miarka 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Czekaj dalej. Niech problemy się utrwalają a potem płacz że dziecka nie będzie. Co tam ,że boli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka11075 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Byłam 2 lata temu u ginekologa ze względu na bardzo bolesne i pani zrobiła mi usg i wszystko było dobrze. Dała mi silne leki przeciwbólowe na receptę, których nie biorę bo szkoda mojego zdrowia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 12, 2011 No to 2 lata temu Ci wyszło dobrze usg, teraz moze byc inaczej + warto zrobic jeszcze inne badania, może nic Ci nie jest, ale trzeba to sprawdzić i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka11075 0 Napisano Lipiec 12, 2011 dobrze, dziękuję za porady;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach