Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

living dead doll

zmotywujcie mnie do nauki tego niemieckiego bo póki co to tylko....

Polecane posty

Gość pudel z quadelupy
po co ci niemiecki? mnie wkoorwia to ich fanfolenie

tylko mi tu z disko nie wyskakuj, bo ja nie pokolenie disko tylko rock :D a co mi da słuchanie piosenek? poza osłuchaniem? Mnie też wkoorwiał niemiecki ale się przekonuję.

Gość kolokolokolokola
glupie jestescie. niemiecki sie przydaje , w cv zwieksza szanse na dostanie jakiejs pracy w firmie ktora ma kontakty z niemcami, poza tym mozna wykorzystac niemiecki do wlasnych celow zakladajac swoj biznes kombinujac cos w niemczech skoro teraz otworzyl sie dla nas rynek niemiecki glupole to trzeba korzystac ;p

Gość kolokolokolokola
no to sobie jakiegos rocka niemieckiego poszukaj. znajdz sobie tekst w necie i jego tlumaczenie na polski spiewaj sobie staraj sie nauczyc na pamiec i nawet nie bedziesz wiedziec kiedy nauczyszsie wielu całych wyrażeń, dobry sposob na poczatek bo nie powinno sie zaczynac od gramatyki. wiem co mowie bo mowie z doswiadczenia :)

Gość kolokolokolokola
aj i nie obrazajcie sie za te głupole tak mi sie napisalo ;p pozdr :)))

własnie też myślę, że mi się przyda :) w sumie angielskiego się nauczyłam własnie dzięki swoim tłumaczeniom :P z niemcem też tak spróbuję:) rammstein pójdzie na celownik :D

Gość kolokolokolokola
no ja wszystkim mowie ze z piosenkami najprzyjemniej na początek :) ja sie juz nauczylam ang na tyle ze moge powiedziec co chce wiec jeden sukces zalicozny teraz tez mam na celowniku niemiecki , trzeba odswiezyc to co uczylam sie w szkole sto lat temu i sie nie chce ale jak sie troche poslucha piosenek obejrzy jakies wywiady smieszne to od razu gdzies kielkuje ochota na ponowne uczenie sie tego ^^ o tu smieszny filmik po nim na pewno zapamietasz jak jest PTAK po niemiecku ;p http://www.youtube.com/watch?v=XWCJ21vLzOI

o kurwa co za filmik :D zrozumiałam nawet jedno zdanie:) głupia jestem, że w szkole zamiast uczyć się na niemieckim rysowałam ślaczki na zeszycie:D swing idę jutro :D

Bimbała się nie boję:D a wczoraj to ja go pomyliłam z takich gościem innym co tu kiedyś pisał i chyba niesłusznie mu powiedziałam, że go nie lubię :P ale co tam :D Pójdę na pewno bo dziś się wkurzyłam,że nie mogę słodyczy jeść :o

nie, no tak serio to sobie nie lekceważ :) bo może być tylko gorzej, jeśli to zaniedbasz. powodzenia. i nie urwij dentyście rączki od fotela :P:classic_cool:

Gość mymy
znajdź w necie fajne stronki, ja tak zrobiłam z angielskim, tak się super z nich uczy, że oderwać się prawie nie mogę :) ale ja mam WIELKĄ motywację poza tym :)

Gość mymy
http://www.learnamericanenglishonline.com to dla początkujących, ale dobrze się uczy wymowy i była jeszcze jakaś freeamericaneglish coś w tym stylu, już nie pamiętam tylko że to Amerykański, jakby co

Gość mymy
łącznie z nauką w szkole? 13 lat? a teraz to...codziennie, po kilka godzin...wiem, że to może być dziwne, ale chcę opanować ten język perfect, bo w przyszłym roku lecę za ocean, a już w tym będę go potrzebować, bo będę się kontaktować z Amerykanin ami.

o rany, no to rzeczywiście masz mega samozaparcie 🖐️ i 13 lat to juz coś. chociaż pewnie najwięcej nauczysz się tam na miejscu. mając kontakt z żywym językiem

Gość mymy
z pewnością, ale i teraz mam z nim kontakt. Codziennie oglądam amerykańską TV