Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu tu siedze

zerwac z nim? on ma paranoje..

Polecane posty

Gość znowu tu siedze

jestesmy 3 lata ze soba i wydawalo mi sie ze jestem w miare szczesliwym zwiazku, (chociaz ciazylo mi pare spraw np. finansowa, wiecznie musialam pozyczac chlopakowi) Ale w ostatnich dniach zdalam sobie sprawe, ze on jest chory. Ma prawdopodobne paranoidalne zaburzenie osobowosci. Wydaje mu sie, ze jego byli znajomi knuja jakies intrygi za plecami, rozpowiadaja plotki, stanowia dla niego niebezpieczenstwo. Wczoraj zadzwonil z pracy, ze chce z tym isc na policje - chociaz nie ma zadnych podstaw. Niewinne pytania obcych ludzi przyppsuje plotkom znajomych, w pracy slyszy ze obgaduja go za plecami itd. Probowalam mu przemowic do rozsadku, ale nie mam juz sil. Dzisiaj czuje si wypluta z energii i zaczynam sie bac ze zmarnuje sobie z nim zycie. Ktos zna czlowieka z tym zaburzeniem? Podobno to sie trudno leczy.. Przeraza mnie wizja zycia z nim. W piatek bedzie sie widzial z psychologiem, chociaz zastanawiam sie czy od razu nie powinien udac sie do psychiatry.

Gość martyyyyysia
Łapie schizy ;/ nie bierze czegoś ? bo to pewnie po jakiś dragach wystepuje :/

Gość znowu tu siedze
nie ma zadnego kontaktu z narkotykami W zyciu tylko raz zapalil marihuane. On ma taka osobowosc, cos go gryzlo od dluzszego czasu, analizowal za duzo, stres narosl i zaczal miec paranoje.

Gość karuzelamarzen**
Ile ma lat? od 25 roku zycia pojawiaja sie pierwsze objawy schizofrenii, a twoj opis doskonale do nich wlasnie pasuje :O

Gość martyyyyysia
zmuś go do leczenia bo serio bedzie tragedia ;/ przesrane naprawde ;/ czym prędzej tym lepiej, zobaczysz efekty i wtedy zdecydujesz czy z nim żyć czy lepiej uciekac ;*

Gość karuzelamarzen**
ludzie chorzy na schizofrenie przy stosowaniu medykamentow raczej chyba normalnie funkcjonuja...

Gość znowu tu siedze
28 lat wiem co to jest schizofrenia, ale przy schizofrenii musza byc 2 symptomy On ma tylko jeden. To prawdopodobnie paranoidalne zaburzenie osobowosci, naczytalam sie o tym,sporo sie zgadza. Wczoraj zrobil sobie test z internetu, ktory tez to potwierdzil. Zobaczymy co powie psycholog. On jest przekonany, ze ma racje i ze grozi mu niebezpieczenstwo:O

Gość znowu tu siedze
martysia na pewno zacznie sie leczyc, powiedzmy ze sie wyleczy. Pytanie czy to sie znowu nie powtorzy, czy z wiekiem nie jest gorzej? Strach zakladac rodzine.

Gość karuzelamarzen**
Ale wiesz, dobrze, ze chociaz wyrazil zgode na badania. co w sumie jest dziwne... bo chyba sadzi, ze jest zdrow.

Gość karuzelamarzen**
przeciez chorobe psych. ma sie juz na zawsze... moze byc remisja na czas brania lekow.

Gość znowu tu siedze
choroba psychiczna nie zawsze jest na cale zycie Moze byc tylko jeden epizod w zyciu

Gość znowu tu siedze
no on chyba sadzi, ze jest zdrowy i ma racje chce sie leczyc pewnie tylko ze wzgledu na mnie i naciski rodziny.

Gość znowu tu siedze
jestem pewna nie ma zadnych podstaw, zeby sadzil ze "skonczy z kosa w plecach" :O

Gość znowu tu siedze
odswiezam

jestescie razem 3 lata, a on w ostatnich dniach rozwinal w sobie osobowosc paranoiczna, co sam potwierdzil testem na necie hahahahh nastepnym razem jak bedziesz szykowac prowo to sie lepiej przygotuj

Gość znowu tu siedze
czizas, a ty nastepnym razem czytaj ZE ZROZUMIENIEM Po pierwsze nigdzie nie napisalam, ze te paranoje powstaly na przestrzeni kilku ostatnich dni :O napisalam, ze w ostatnich kilku dniach ja ZDALAM SOBIE SPRAWE, ze on ma zaburzenie, bo przyznal sie do swoich absurdalnych przemyslen, ktorymi sie wczesniej nie dzielil Co zreszta juz wczesniej wspomnialam w jednym z postow. Czytajcie prosze ze zrozumieniem.

nastepnym razem czytaj ZE ZROZUMIENIEM a o czym bedzie nastepne prowo? czekam z niecierpliwoscia :)

Gość znowu tu siedze
Spedzilam godziny przekonujac go do absurdalnosci jego podejrzen. Ale to chyba nic nie daje, on mysli, ze ma racje. Chyba zostawie to specjaliscie. Pytanie czy nie powinien od razu trafic do psychiatry? Jakos nie wierze ze psycholog wystarczy.

Gość znowu tu siedze
mialam nadzieje, ze odezwie sie ktos kto mial podobny problem lub zna osobe z takim zaburzeniem

Gość znowu tu siedze
odswiezam

Gość hermenegla
a może to efekt silnego stresu, kłopotów w pracy, lub deprecha lękowa... Cechy osobowości powinny wychodzić od wczesnej młodosci chyba, a nie zostały nabyte nagle. Albo to epizod schizofrenii

Gość znowu tu siedze
to nie jest schizofrenia co do osobowosci, nie wiem jak bylo wczesniej, znam go 3 lata i teraz jak patrze z perspektywy wydaje mi sie,ze juz wtedy mial problemy ze soba. Na poczatku naszej znajomosci byl bardzo zazdrosny (powod przypisywalam wplywowi jego ex, ktora z nim zerwala i chyba bardzo lubila flirtowac). Poza tym czy nie jest tak, ze w przypadku zaburzen osobowosci "ujawniaja sie" one w okolicach 25 roku zycia(po 25)? Mniej wiecej w tym wieku jest moj chlopak.

Gość :. . .. . .:
"To, że masz paranoję, wcale nie znaczy, że rzeczywiście nie chcą ci zaszkodzić"

Gość oloooz
widzisz ja takie schizy mialem gdy bylem zakochany po uszy, zaczelo sie to robic chore, mialem jakies odpaly, odkad z nia nie jestem wszystko jest wporzo, strasznie mnei obwiniala za duzo rzeczy i w ogole, a na koniec w takich ciezkich chwilach dostalem noz w plecy ale ***c to znajdzie sie ktos to wkoncu doceni wszystko