Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolita12

Życie dzieci dorosłych alkoholików tzw DDA

Polecane posty

Gość lolita12

Czy ktoś z was pochodzi z rodziny alkoholowej poszukuje pomocy

Gość CombatAdolfHitler
Mój tata jest alkoholikiem, ale do jakiegoś DDA to mi chyba daleko.

Gość lolita12
DDA TO SKRÓT UŻYWANY PRZEZ SPECJALISTÓW CZYLI DOROSŁE DZIECI ALKOHOLIKÓW

dda to skrot od diagnoza dobrze adaptowalna :) czyli jak powiedziec delikatnie pacjentowi ze jest swirem

Gość rote malve
ja pochodzę z takiej rodziny, jak można ci pomóc?

Gość lolita12
Wiecie co chciałam się zapytać czy akceptujecie z spokojem jeśli ktoż z waszej rodziny pije alkohol codziennie nie drażni was to

Gość ja DDA
Ja. Matka piła , chyba pije do dzis, ojciec też. Ja jestem DDA. Wyroslam w swiecie w ktorym byl i rzadzil alkohol. Nie mialam dziecinstwa ale mialam biedę. Teraz chyba Bóg mi wynagradza te wszystkie lata meki. Mam wszystko , wspięłam się na szczyt. Ale nadal jestem DDA i tak pozostanie.

Gość sfesrgfde
nie akceptuję tego, drażni mnie, stresuje, powoduje nerwy i szybsze bicie serca na każdy objaw kłopotów

Gość nie jestem dda, ale pił tata
ja mialam ojca alkoholika ale naszcescie nie zaobserowalam u siebie symdromu DDA, wiec nie kazdy z rodziny alkoholowej jest DDA, bo u mnie takie objawy nie wystapiły na cale szczescie

Gość lolita12
Mam problem ogólny mam bardzo niskie mniemanie o sobie w niektórych sytuacjach nie mogę sobie poradzić zyciowych

Gość agalaga
ja mialam ojca alkoholika i mam matke alkoholiczke ale nie uwazam ze musze sie leczyc

Gość nie jestem dda, ale pił tata
oo niskie mniemanie o sobie to ja tez mam, i do wszystkiego pesymistycznie podchodze , czuje sie ta gorsza, alecz wiem ze to nie jest przez ojca alkoholizm ale przez moja matke, ktora byla toksyczna ale nie piła nigdy . Ojciec alkoholik nighdy mnie nie uderzyl,a moja matka pozornie szanowana obyta wyksztaklcona kobieta co nigdy nie pila, lała mnie az sie zdyszała,wtedy przestawala bic, a wy w swoich domach alkoholowych zetkneliscie sie z przemocą???

Gość ja DDA
moim problemem zawsze bylo ogromne poczucie odpowiedzialnosci, tak pozostalo do dzis. Mam zreszta mnostwo symptomow DDA ,myslalm o terapi ale chyba brak mi odwagi aby jeszcze raz wrac do tamtych chwil...

Gość lolita12
U mnie podobnie było ojciec pił a matka toksyczna do nerwicy mnie doprowadzała teraz mam fobie od 6 lat jestem z partnerem jak widzę ze sięga po piwo awanturę robię a natomiast jak ja mam doła to sama w zaciszu sobie popijam tego sie boje

Gość lolita12
UCIKAM OD NIEKTÓRYCH PROBLEMÓW SAMA SIĘGAJĄC PO ALKOHOL CAŁY SWIAT WIDZE W CZARNYCH BARWACH ZE NIC MI SIE NIE UDA ITP

Gość elens
Ja mam ojca alkoholika, próbujemy z tym walczyć, teraz moze niebedzie za późno oze da sobie pomóc:( najgorsze jest to ze to dobry człowiek jak nie pije... wolalabym zeby był całkiem zły wtedy byłoby mi łatwiej , mi i całej mojej rodzinie, trzymajcie wkciuki zeby sie udało modle sie o to kazdego dnia:( jednego mnie mój ojciec nauczył ja nie jestem przez to zamknieta w sobie, wiem ze nigdy niepozwole by zaden facet mnie poniżał i upokarzał jestem na to zbyt silna nigdy nie pozwole...