Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani.z.czarnym.warkoczem

Małostkowośc u partnera

Polecane posty

Gość Pani.z.czarnym.warkoczem

Od pół roku jestem w związku z cudownym facetem. Jest jednak pewien problem. Od jakiegoś czasu zauważyłam u niego niepokojącą cechę. Mianowicie zrobil mi awanturę gdy dowiedział się, że musiałam zdjąc biustonosz u lekarza. Prawie rozstaliśmy się. Byłam zszokowana. Tłumaczyłam, że to tylko stary lekarz, że to była konieczność. Z ginekologiem jest tak samo. Jak nie zauważę smsa od niego i odpiszę np. po godzinie to wpada w furię, sugeruje, że zanim nie tęsknię. Po prostu masakra :| O takie pierdoły za przeproszeniem wzbudza we mnie poczucie winy. Czasem go przepraszam, ale to nie zawsze wystarcza. Mnie to cholernie boli kiedy on to robi... jeszcze bardziej jestem wtedy zdołowana... Kocham go i chcę być z nim, ale to mi kuźwa coraz bardziej przeszkadza! Próbowałam z nim o tym rozmawiać, ale on twierdzi, że ja poczułabym się tak samo na jego miejscu.. Co ja mam zrobić? Kobiety, co wy robicie z waszymi facetami w takich sytuacjach?

Gość jestem DDA.
Mój miał podobne zachowania, czepiał się byle czego i był zaborczy, kontrolujący. Skonfrontuj go z tymi problemami, niech sam zapyta jakiegoś lekarza, czy to normalna procedura, czy też tak robi i po co. Przecież to łatwo udowodnić, przy EKG też trzeba ściągać stanik lub podkasać, bo inaczej dobrze nie zbada się całego serca. Stosuj metodę spokojnych pytań, po nitce do sedna, czego tak naprawdę się boi, co za tymi zakazami stoi. Czy zazdrość? zaborczość? niskie poczucie własnej wartości? czy może brak zaufania? Machnij mu jakiś artykułem na temat, który pokaże, że on nie ma prawa wymagać od Ciebie nierozbierania przed lekarzem. Nie będzie mógł się nie przyznać do błędu. Jeśli nie chce się kogoś zapytać, to postaw mu warunek, albo niech poczyta na forach na ten temat i tam się zapyta, albo niech zamilknie w tym względzie na stałe. Musisz być konsekwentna i nie daj się zmanipulować. Może on ma jakieś problemy wyniesione z domu... ? Jeśli totalnie nic nie pomoże, to to wyjątkowo niedojrzały dzieciak, bo każdy musi mieć jakąś samokrytykę. Trzymaj się dzielnie, nie bądź taka uległa

Gość hdhdh
hh

wiesz kochana co my robimy z takimi "cudownymi" facetami??- kopiemy ich w doope. Ot tyle. Nie jest jest blaha sprawa o ktorej piszesz. To sa bardzo powazne sprawy. I jesli facet nie widzi u siebie problemu to niedlugo bedziesz sie tlumaczyla doslownie ze wszystkiego, a Twoje poczucie wartosci bedzie blisko Twoich stop. Jak nic do niego nie dotrze to powinnas normalnie zakonczyc ten zwiazek bo to jest BARDZO nie dobra cecha faceta- zaborczosc, chec kontrolowania, wzbudzanie poczucia winy. Widzisz to nie jest oznaka wielkiej milosci, lecz oznaka jakis zaburzen emocjonalnych lub niedojrzalosci. A jesli on juz ma tyle lat ze powinien miec osobosc uksztaltowana to zadna Twoja wielka milosc nie zmieni jego zachowania-no chyba ze na chwile. Ale czy nie szkoda zycia na takie cos, na taki zwiazek gdzie mowisz ze cos Ci nie pasuje i wyraznie przeszkadza??

Gość *inna*
Ciekawe czy ewentualne dziecko kazalby ci rodzic w domu? :O to pewnie mlody chlopiec 20-25...

nic nie robimy w takich sytuacjach bo nie potrafiłabym być z kimś, kto 24 na dobę musi mieć ze mną kontakt a jak nie to afera wielka :O a Tobie radzę się zastanowić, bo zaczyna się od awantur a potem może Ci przyleje że nie odpisałaś na sms gdy byłaś na spotkaniu biznesowym albo wyciszyłaś dzwonek i poszłaś wcześniej spać? paranoja -.-