Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxkruszynka17

Co mam zrobić gdy problem z chłopakiem??

Polecane posty

Gość xxkruszynka17

witam. Mam problem jestem 10 miesięcy z chłopakiem i mam lat 17. Ostatnio zauważyłam że mój chłopak strasznie chce się ze mną kochać a ja jestem dziewicą, on prawiczkiem też ale czuje ze nie jestem jeszcze na to gotowa, boję się. Nie wiem co mam robić. oczekuje pomocy od was. Piszcie:)

Nie rob tego!! bedziesz potem zalowac skoro nie jestes gotowa moze on nie jest odpowiedni nie czujesz tego ze chcialabys to z nim zrobic jestes dziewica jestes mloda ja popelnilam blad w tym wieku z chlopakiem ktory mnie potem bardzo skrzywdzil a ja gdybym wiedziala o tym ze z nim zerwe nigdy bym tego nie zrobila, porozmawiaj z nim powinien cie zrozumiec a jesli mu nie pasuje to droga wolna to ty powinnas zadecydowac kiedy to zrobicie a nie on!

Gość jakaś asia
tylko że kiedy ja mu mówię że nie jestem na to gotowa to on zaraz wyjeżdżą z jakimiś tekstami że ja nie chce z nim tego zrobić, ze po głowie mi chodzą inni że on nie jest tym jedynym a ja tak na prawdę go kocham i nie chce już innego;(

Gość xxkruszynka17
tylko że kiedy ja mu mówię że nie jestem na to gotowa to on zaraz wyjeżdżą z jakimiś tekstami że ja nie chce z nim tego zrobić, ze po głowie mi chodzą inni że on nie jest tym jedynym a ja tak na prawdę go kocham i nie chce już innego;(

Musi cie zrozumiec nie ma innego wyjscia wytlumacz mu to boisz sie i to normalne, zrobisz kiedy bedziesz uwazala ze chcesz tego nie poswiecaj sie dla niego, musi poczekac

Gość xxkruszynka17
a myslisz że po tylu miesiącach spędzonych razem mógłby mnie jeszcze wykorzystać??

znam przypadek co wykorzystal po poltora roku bycia razem.. oj uwierz mi moze tak byc, ale ja nie mowie ze on cie wykorzysta nie mi to oceniac nie znam cie ani jego nie wiem jaki jest wasz zwiazek ale nie powinien cie do nieczego zmuszac jesli tego nie chcesz nie rob nawet jesli bedzie nalegal bo bedziesz potem zalowac

Gość xxkruszynka17
może i masz racie lepiej jeszcze poczekać niż później płakać i żałować tego, szkoda sobie życia niszczyć, chociaż ja sama nie wiem czy tego chce czy nie ale czasami tak tylko co do czego ma przyjśc to wdaje mi sie że jestem za młoda jeszcze na to

Gość jestem DDA.
Nie rób tego !! NIKT nie ma prawa Cię do tego zmuszać!! NIKT !! ON Ciebie szantażuje psychicznie wzbudzając poczucie winy, chce "dowodu miłości" a to jest pic na wodę!! JAK KOCHA TO POCZEKA, a jeśli nie, to znaczy, że to jakiś egoista i Cię nie szanuje, więc nie jest Ciebie wart! Pamiętaj, że w tym wieku chłopcy mają wyjątkowo wysoki poziom hormonów i nie potrafią sobie poradzić z popędem, mogą więc gadać dużo głupot dziewczynom byle tylko się rozładować seksualnie, tak więc uważaj.

Gość poza tymm
Najepiej jakbyś kiedyś trafiła na takiego chłopaka, który będzie też chciał poczekać dłużej z tym, takiego, który będzie miał wartości i zasady, który właśnie za to też będzie Cię doceniał, że nie "dałaś pierwszemu lepszemu", ale potrafiłaś powiedzieć NIE. Ja zamierzam z seksem poczekać do ślubu, mam chłopaka od prawie roku i on ma takie same zasady jak i ja. a mamy 26 lat :) i się tego nie wstydzimy, że nie idziemy z prądem. :D Życzę Ci dużo mądrości, powodzenia.., na "te sprawy" zawsze będzie kiedyś odpowiedni czas, a lepiej później niż zbyt wcześnie. Mam bardzo dużo koleżanek, które żałują i sporo z nich ma nieplanowane dziecia, teraz nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem

Gość szanuj się
Posłuchaj tych audycji 3 godziny słuchania, zobaczysz inny punkt widzenia 1 Audycja Razem czy osobno? Autor: dr Jacek Pulikowski http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=26199 Czas: ok 1,47h 2 Audycja Audycja dla młodych: Czas wzrastania Autor: dr Jacek Pulikowski http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=21013 Czas: Ok 1,54 h Fragment konfrencji dr Jacka Pulikowskiego Czemu więc chce się zniszczyć sferę seksualności i pokazach ją w krzywym zwierciadle?Otóż jak nie wiadomo, o co chodzi to chodzi o kasę. Na tym, aby rodziny się rozpadały, aby młodzież zaczynała wcześniej współżyć i aby małżeństwa się wzajemnie zdradzały. Ale jak do tego nakłonić tyle ludzi, co zrobić, aby na nich zarobić? Sprawa jest prosta trzeba podać pewne informacje pod płaszczykiem prawdy. Dziewczyny lubią jak się im szepcze piękne rzeczy, szczególnie jak to robi chłopak. Dziewczyny też są dużo bardziej podatne na manipulacje i presje otoczenia niż chłopcy, wiedzą o tym doskonale chcący na nich zarobić, dlatego działają z ukrycia i w sposób skomplikowany, ale i profesjonalny. Dziewczynom w wieku rozwoju (12-15) lat podsuwa się „specjalistyczne pisma typu Filipinka czy Bravo Girl, które chcą jak zawsze pomóc nastolatkom, a przy tym nieźle zarobić. Szepczą one w swoich artykułach, że ten wiek to bardzo dobry czas na rozpoczęcie inicjacji seksualnej. W publikowanych listach do redakcji Kasia lat 15 opisuje dokładnie jak to się z Antkiem spotkała pod prysznicem i jak było extra. Wszystko to ma na celu uzmysłowienie przykładowej Zosi (lat 17) że ona jest nienormalna, bo norma jest inna, jest opóźniona! Takie dziewczyny często, więc na siłę szukają mężczyzny, aby dzięki temu pierwszemu razowi stać się wreszcie „normalną dziewczyną bez kompleksów. Teraz chłopcy. Jak powszechnie wiadomo mężczyźni to wzrokowcy. Im się nie umieszcza w pismach długich artykułów czy listów, bo i tak by nie przeczytali. Im się daje zdjęcia, ale nierozebranych panienek, bo takie to tylko dla zboczeńców. Mówi im się, że ta piękna, szczupła i trochę tylko rozebrana pani ma być ich obiektem uwielbiania. To jest sztuka, którą trzeba kontemplować, nic więcej. Jednak lekko ubrana pani okazuje się bardziej podniecająca niż goła, niby wybiera się mniejsze zło, a jednak większe. Zdjęcia rodzą przyjemne uczucie podniecenia, z którym mężczyzna się zaprzyjaźnia. I tu pojawia się problem. Nikt nie mówi dziś o psychologicznym prawie znużenia, które mówi, że ten sam bodziec z czasem wywołuje mniejszą reakcję. Aby więc utrzymać pożądaną reakcje (podniecenie), trzeba zwiększać natężenie bodźca. Wtedy taki chłopak traci wolność i już go mają. Zaczyna, więc kupować pisma z coraz mniej ubranymi kobietami, później zaczyna sam sprawiać sobie przyjemność, stąd szybka droga do szybkich i niezobowiązujących spotkań z różnymi dziewczynami