Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha_29

odmowilam przyjscia na slub

Polecane posty

Gość mucha_29

Dostalismy z mezem wczoraj zaproszenie na slub i wesele jego kuzynki. Zaproszenie bylo tylko dla mnie i dla meza, niestety nasze 2 letnie dziecko nie zostalo zaproszone. W takim ukladzie, ja powiedzialm, ze na ten slub nie przyjde , bo nie mam z kim zostawic dziecka. Czuje sie obrazona , ze nasze dziecko zostalo pominiete. Ono tez nalezy do rodziny. To my powinnismy zadecydowac czy przyjdziemy na slub sami czy z dzieckiem. Albo zapraszaja nas wszytskich albo nikogo. Teraz sie wszyscy na mnie obrazili, ze robie sceny. Co myslicie , mam isc na ten slub?

Gość kolejna zrzędliwa matka polka
z ciebie... Ja też zapraszam na swoje wesele bez dzieci. Uważam, ze to impreza przeznaczona dla DOROSŁYCH, a alkoholem i do późnych godzin. A jak ktoś odmówi przyjścia z powodu, który podałaś, to jeszcze będę się cieszyć - bo zrzędliwe kwoki mi na weselu niepotrzebne

Gość derby123
Po co robisz wioche, zapytaj się grzecznie czy możesz wziąć dziecko bo nie masz z kim zostawić i tyle,może to zaproszenie jest tak napisane przez pomyłkę? Ja jak się okazało tez napisałam jednemu kuzynostwu zaproszenie bez dzieci bo zapomniałam! oni zapytali czy moga dzieci wziąć a ja ładnie przeprosiłam ,że zapomniałam ich wypisac i ,że oczywiście mogą przyjść. Albo skoro zostały pominięte umyślnie,to pokażcie większą klasę niż oni i idzcie na to wesele.

Gość jak nie chcesz to nie idź
nie podoba mi się selekcjonowanie dzieci w rodzinie. Albo zaprasza się wszystkie albo żadne. Do wszystkich : nie jestem tłustą lochą siedząca z dziećmi / nie lubię dzieci i ich nie mam ale dziecko to też człowiek patrzę na to z innej strony ;)

a ja bym wziela dziecko ze soba nie pytajac o zdanie takie dzieciatko ani duzo nie zje ani miejsca duzo nie zajmie

Gość jak nie chcesz to nie idź
bo pewnie autorko twoje nie zostało zaproszone a dzieci od innych tak co nie?

Gość panna mająca dośc
czasem młodzi nie chcą dzieci na swoim ślubie i ja to rozumiem. A Ty sie możesz spokojnie wybawic.. myślę że miałabyś z kim dziecko zostawic ale Twoja duma Ci nie pozwala bo Twoje dziecko nie zostalo zaproszone.

nel* - a pomyślałaś, że wesele to nie jest impreza dla dzieci? Co z tego, że "dzieciątko" (buahaha) nie zje dużo czy nie zajmie miejsca. Nie mam ochoty, żeby w tym ważnym dla mnie dniu zabawę przerywał mi ryk albo marudzenie zmęczonego/znudzonego bachorka.

to moze Ty nie masz na swoim weselu bedziesz mógł/mogła robić co chcesz jak bedziesz miał/miała dzieci to pogadamy

panna mająca dośc - bo te kwoki nie wyobrażają sobie, że po urodzeniu dziecka można od czasu do czasu zrobić coś tylko dla siebie. Rozdzielenie z "dzieciątkiem" na kilka godzin i beztroska zabawa z zaniedbanym pewnie mężem? NO WAY :-D

Gość daj sobie spokoj......m.
ja nie rozumiem po chuj komus 2letnie dziecko na wesleu? i trudno mi zorzumiec zeby nie miec z kim zostawic dziecka na jedna noc...... poza tym jak ktos dobrze doradzil moglas sie zapytac czy nie mozesz dziecka przyprowadzic bo nie masz z kim zostawic.

Gość dffgfh
Nie rozumiem takiego podejscia. Na slub zaprasza sie najblizsze osoby. Nie ma takiego prawa, ze trzeba zapraszac calymi rodzinami, np. jak sie zaprasza daleka kuzynke, to jeszcze jej i jej meza mame, babcie, prababacie, dzieci, siostry i braci z rodzinami. Szczerze, to malo kogo na to stac. Druga sprawa, to moim zdaniem sa rozne imprezy. Wesele to impreza dla doroslych, kinderbal - dla dzieci. Jesli para mloda lubi dzieci, zaprasza je i zapewnia im opieke. Ale jesli ich nie zaprasza, jest to calkowicie normalne. Wtedy dziecko zostawia sie z babcia czy opiekunka, a jesli nie ma mozliwosci, to sie nie idzie na wesele. Ale zapewnienie dziecku opieki to sprawa Wasza, nie mlodych.

Widzę, że oprócz matek z becikowym zapaleniem mózgu są tu jeszcze rozsądne i trzeźwo myślące kobiety... to pocieszające

fakt dziecko napewno na jedna noc mozna z kims zostawic tez racja ale do 20 mozna posiedziec z dzieckiem wiele par tak robi nie jest to ewenement

nel* - ale PO CO ciągną dziecko na imprezę DLA DOROSŁYCH?

Gość panna mająca dośc
Albo chcesz wziąc dziecko żeby móc się nim pochwalic? to takie żałosne..

Gość ok, to w takim razie nalezy
tez zapraszac np prabacie kuzynki, ktorej nie mozna samej zostawic itp. A maly piesek albo kotek? Bo 2latek wiecej od pieska z wesela nie skorzysta, a bedzie kłopotem.

dobra nie ma sie co sprzeczac kazdy ma prawo miec swoje zdanie autorka napisala wiec kazdy wyraza swoje zdanie chyba na tym to polega? a nie na wciskaniu swojego zdania i mowieniu jaka to z niej pojeb**** i pierdoln*** matka bo chce swoje dziecko wziac na wesele

"Czuje sie obrazona , ze nasze dziecko zostalo pominiete. Ono tez nalezy do rodziny. To my powinnismy zadecydowac czy przyjdziemy na slub sami czy z dzieckiem. Albo zapraszaja nas wszytskich albo nikogo. " Lecz sie :O🖐️

nel chodzisz na wesela do 20? ^^ ja nigdy córy nie ciągam po weselach - albo zostaje z dziadkami/koleżanką dobrą albo z opiekunką. na wesele to ja idę się wybawić, potańczyć, wypić, pogawędzić a nie biegać za dzieckiem i zmywać się o 20 do domu :)

Gość MajkamajkaMN!
Nie przejmuj sie wpisami , bo kto jest przeciw to albo sam nie ma dziecka, albo też tak zaprasza pomijając! ja tez bym nie poszła jakby moje dziecko zostało pominięte to impreza rodzinna więc niezaproszenie dziecka jest nietaktem ze strony państwa młodych!!!

Gość MajkamajkaMN!
a kto każe siedzieć z dzieckiem do końca imprezy? do 19-20 może siedziec a potem do domu i niech zostanie z kim sobie załatwisz opiekunka itp!

nie, do 20 tylko z dzieckiem a potem do babci cioci i dalej na impreze wilk syty i owca cala

Gość msna
ja mam slub za miesiac i zapraszalam wszystkich z dziecmi i na 10 dzieci bedzie tylko 3...pewnie nie utrzymujecie dobrego kontaktu i dla tego tak zrobila...

Właśnie wyrażam swoje zdanie i oczekuję merytorycznej dyskusji z twojej strony, a ty nawet nie potrafisz rozsądnie odpowiedzieć na moje argumenty. Zajmij się lepiej "dzieciątkiem" (no nie mogę z tego określenia :-D ), bo inteligencją nie grzeszysz

Gość pepssssssssssssssss
a dlaczego dziecko autorki ma być gorsze? ja nie będę czegoś takiego robić zapraszamy z całymi rodzinami a i tak wiem, kto przyjdzie z dziećmi a kto nie 🖐️ na siłę nikt dzieciaka nie ciągnie

MajkamajkaMN! - uważasz, że impreza na której jest obecny alkohol jest odpowiednia dla dziecka?

a Ty przychodzisz na forum wywody robic czy odpowiadac na zyciowe problemy bo jak tak to idz sobie porozmawiac z kims glupszym od Ciebie bo tu takich nie ma

Gość joaśka23
A co to za urok iść z dzieciakiem który non stop będzie latał po sali, kwiczał a Ty za nim? Jeżeli pominęli dziecko, to trzeba było delikatnie zapytać czy możecie z nim przyjść jak już się tak upierasz, powiedzieć dlaczego, myślę, że zgodziliby się... A nie, od razu obraza majestatu... Osobiście nie lubię małych dzieciaków na weselach, plątają się pod nogami, mamuśki latają za nimi jak oszalałe...

joaśka23 - one tego nie zrozumieją, mają za bardzo ograniczone umysły