Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mucha_29

odmowilam przyjscia na slub

Polecane posty

Go艣膰 ssgssgsggsggs
Ja rowniez dostalam zaproszenie na slub i wesele bez dzieciakow. Rowniez odmowilam, bo mlodszego nie mam z kim zostawic, a wesele jest prawie 400 km ode mnie , wiec w gre wchodzilyby 3 dni. Ale zeby sie z takiego powodu obrazac?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mucha_29
Wow, ale jadu... Szok. Chyba niektore z was nie zrozumia艂y o co mi chodzi. Dla mnie slub to jest wydarzenie rodzinne i tak powinno byc swietowane. W gronie najblizszych i przyjaciol. Moje dziecko zostalo jakby z tej rodziny wykluczone, poniewaz nie zostalo ujete na zaproszeniu. Ja rozumiem, ze zabieranie dziecka na wesele moze byc dla kogos niewygodne. Ale.. dzieci sa rozne. To do mnie powinna nalezec decyzja, czy chce dziecko zabrac czy nie. Chetnie zabralabym dziecko na ceremonie w kosciele, a po藕niej oddala pod opieke babci- mojej mamy - ktora nie jest proszona na to wesele. Na moim slubie a pozniej na przyjeciu weselnym bylo duzo dzieci i jakos nikomu nie przeszkadzaly. Nie wyobrazam sobie aby mialo ich nie byc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karolinkaaaaaaaaaaaaaa
ja zapraszalam z dziecmi ale ze starszymi, mama nadZieje ze nikt mi 3 lataka na wesele nie przywlacze

Udost臋pnij ten post

mucha 29 a czy zapytalas czy mozesz zabrac dziecko a oni ci powiedzieli ze nie?????????????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mucha_29
Nie pytalam, bo wcale nie chce go zabierac. Mi chodzi o sam fakt, ze moje dziecko zostalo wykluczone.

Udost臋pnij ten post

ale czy nie dociera do ciebie ze to wcale nie znaczy ze masz przyjsc bez dziecka??????? taka glupia jestes???? to ze nie napisali na zaproszeniu ze z dzieckiem nie znaczy ze bez dziecka wiem bo sama niedawno zapraszalam gosci u pisalam z dziecmi tylko wtedy kiedy dziecko ma juz no 10 lat i bedzie siedzialo przy stole

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _____------______------_____
dzieci nie sa zapraszane bo koperty z kas膮 nie przynios膮 i nie piszcie 偶e nie!! a za miejsce trzeba zap艂aci膰 jak za starego!!! TAKA JEST PRAWDA! Wesele jest dla go艣ci!!! a nie dla m艂odych! W脫DKA do OKA dziecku nala艂a si臋!!hahaha co wy macie za meliniarskie wesela????:-)))))))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mucha_29
Sorry ,a el wasz poziom jest zalosny. Narawde nie wiem na jakie wy wesela chodzicie. U mnie nikt sie nie upil, dzieci za welon nie ciagnely, nie ryczaly w kosciele i nic podobnego. Na przyjeciu ladnie sie bawily w swoim gronie. Kto chcial sie bawic bez dziecka to przyszedl bez. Niektore osoby odwiozyly dzieci w polowie wesela do domu i oddaly pod opieke niani, czy babci. Na dvd z slubu mam teraz cala rodzine w komplecie. A jeszcze za pare lat bedzie milo wspominac jak dzieciaki wyrosly. Jestem w szkou, jakie z was sa egoistki i jakie wiesniackie wesela robicie, ze dziecko nie moze sie narmalnie pobawic. Szok szok szok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mucha_29
i jeszcze jedno wesele to impreza rodzinna i dla dzieci i dla doroslych. No chyba , ze to popijawa w remizie, to rozumiem. Ale to trzeba na zaproszeniu napisac, ze zapraszacie na ostra libacje alkoholowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qwert67890/()=?
CZYTAM I CZYTAM i definitywnie dzieci na weselach nie maja nic do szukania,kuzynka postapila z wszystkimi zasadami savior vivre, radzilabym autorce poczytac cos na ten temat i dopiero puscic wodze fantazji.A moze sylwester tez spedzasz z" dzieciatkiem"do rana bo do rodziny nalezy? a rodzina jestes ty i maz!:D

Udost臋pnij ten post

Nie obrazaj sie, bo mlodzi naprawde nie musieli miec na mysli nic zlego. Moja kuzynka jest srednio dobrze sytuowana i zaprosila moja mame, a mi wyslala tylko zawiadomienie. Z moja mama lepiej sie dogaduje i nie czulam sie tym faktem urazona. Nie badz taka drazliwa... powody moga byc rozne, a ten, ktory podalas (wykluczanie dziecka z rodziny) przychodzi mi do glowy na 100 miejscu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mucha_29
Calluna79 dzieki, wreszcie jakas kulturalna wypowiedz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mucha_29
Pewnie pojdziemy na ten slub. ale swoje robi mussialam pokazac w tej sprawie. basta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qwert67890/()=?
MUCHA 29 jestes naprawde tepa strzala,ja zapraszam znajomych bez dzieci nawet na wieczorne spotkania towarzyskie bo chce porozmawiac i w swoim gronie posiedziec a nie zabawiac i ciumkac do dziecuszka

Udost臋pnij ten post

hahaha dlaczego jest tempa? bo ma inne zdanie ni偶 ty!qwert.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qwert67890/()=?
do kropki z kreska------pomysl myslenie ma przyszlosc i wniosek sam sie nasunie:D:D:D

Udost臋pnij ten post

a Ty kim jeste艣,偶e ludzi obra偶asz qwert...??? zastan贸w si臋 zanim cos napiszesz!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no i jak tam?!?!?!
nie no dajcie spokoj,niech autorka nie dizie na wesele,bo jej 2letni dzieciak,nie zostal zaproszony. ona nie rozumie,ze tak malych dzieci nie zaprasza sie na wesele!!!!! wymadrza sie,a nie wie jak jest. to,ze ona zaprosila na swoje wesele bachory to jej sprawa. widocznie ma bardzo spokojne dzieci w rodzinie :/ tak czy siak,ja tez nie zapraszam z dzieciakami, chyba,ze maja juz na艣cie lat. no ludzie, to impreza do rana, a nie plac zabaw. potem te matki biegaja po sali. eee nie, to nie dla mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zapa艂ka123
Ju偶 kto艣 pisa艂 chyba na pierwszej stronie: nie mo偶na normalnie zadzwoni膰 do M艂odych i zapyta膰, nawet 偶artem: "a o mojej... zapomnieli艣cie, co?" Albo spyta膰 wprost: "czy mo偶emy przyj艣膰 z naszym dzieckiem?" Ale nie: forma formalina nie zosta艂a zachowana, bo nie ma dziecka wpisanego w tre艣ci zaproszenia. Ja pierdziel臋 :O Gombrowiczem zalatuje w czystej Formie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 mam dziecko i co z tego
widze niez艂a dyskusja :) duzo kontrowersji wywo艂a艂 wpis o nalaniu si臋 w贸dki do oka dziecka - wiec opisz臋 - Rodzice akurat nie pili, bo trzeba biega膰 za ma艂ym, mama pr贸buje na si艂臋 wmusi膰 dziecku tort, bo przecie偶" musi maluch sobie poje艣膰 wszystkiego", ma艂y wierzga kopytami, 偶eby uciec mamu艣ce, kopie, trafia w zastaw臋 go艣cia innego, wywala na niego krokiety i wszystkie picia, w tym w贸dk臋 z kieliszka, kt贸ra trafi艂a rzucaj膮cego si臋 dzieciaka w oko. Nie m贸wi膮c o mamuni, kt贸ra mia艂a na sukni barszcz :) I wbrew pozorom - wesele z pe艂n膮 klas膮, eleganckie i pi臋knie zorganizowane. Jedyne zamieszania robi艂y dzieciaki, kt贸re zosta艂y przywleczone przez bezmy艣lnych rodzic贸w. Ko艂o 24tej wszystkie jak jeden wy艂y i by艂y marudne ze zm臋czenia. co w tym fajnego? To dzieci by艂y jak byd艂o na tym weselu, kt贸re bez nich by艂oby pi臋knym przyj臋ciem z klas膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MARZENAxXx
i bardzo dobrze co innego dzieci siostry czy brata ale kuzynostwa?jakby tak ka偶dego wzi膮膰 z dzieckiem to si臋 uzbiera 20dzieciak贸w 2-7 letnich kt贸re b臋d膮 biega膰, krzycze膰 jeszcze si臋 poparz膮, wywr贸c膮 i narobi膮 problem贸w a to nie jest przyjemne dla pa艅stwa m艂odych i go艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zapa艂ka123
Mnie ostatnio na weselu rozwali艂 widok dziewczynki, tak na oko 7-8 letniej, 艣pi膮cej na kanapie w hollu restauracji. 呕al mi by艂o dzieciaka, bo mo偶na by艂o go odprowadzi膰 do domu, ale po co? Niech padnie na nos :O I te偶 nie rozumiem zachwytu rodzic贸w, zw艂aszcza mam, nad niesforno艣ci膮 dzieci, ich wpychaniem si臋 mi臋dzy m艂odych podczas ta艅ca, skakaniem po 艂awkach w ko艣ciele, czy 艣ci膮ganiem na siebie talerzy albo marnowaniem jedzenia dla samej zabawy w rozgniatanie kiwi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sgsgsgsgsgsg
(...)ale czy nie dociera do ciebie ze to wcale nie znaczy ze masz przyjsc bez dziecka??????? taka glupia jestes???? to ze nie napisali na zaproszeniu ze z dzieckiem nie znaczy ze bez dziecka wiem bo sama niedawno zapraszalam gosci u pisalam z dziecmi tylko wtedy kiedy dziecko ma juz no 10 lat i bedzie siedzialo przy stole(...) Nie normalnie ta wypowiedz mnie powalila. Oczywiscie ,ze jesli w zaproszeniu nie napisano, ze z dziecmi, to zaporszenie jest tylko i wylacznie dla rodzicow. A pozniej zdesperowane panny mlode zala sie na forum, jaka ta rodzina niekulturalna , czytac ze zrozumieniem nie umie i przyszla z dziecmi. W zaporszeniu powinny byc ujete wszystkie zaproszone osoby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja zaprasza艂am z dzie膰mi
ale nie dlatego 偶e chcia艂am tylko 偶eby takie zadufane mamu艣ki jak autorka przysz艂y a nie 偶eby zosta艂y w domu nie informuj膮c nas a ja zap艂ac臋 za puste miejsce.Uwa偶am 偶e wesele to nie impreza dla dzieci i prawda jest taka 偶e matki je bior膮 aby je ubra膰 jak ksi臋偶niczki i si臋 nimi pochwali膰 przed rodzink膮. Na miejscu autorki po prostu spyta艂abym m艂odych czy dzieci s膮 r贸wnie偶 zaproszone bo mo偶e celowo zosta艂y pomini臋te.I nie robi艂a scen.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zapa艂ka123
No ale wa偶niejsze jest chyba zrobienie sceny, ni偶 zwyk艂e zapytanie si臋 M艂odych, bo to ju偶 "nie honor", skoro tacy chamscy i bezczelni!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _________________________
te偶 mam dziecko i co z tego- masz byd艂o w rodzinie wi臋c co si臋 dziwisz 偶e w贸dka leci dzieciom do oka i gienek potyka si臋 o dzieci:D serio chcia艂abym to na 偶ywo widzie膰, lubi臋 po艣mia膰 si臋 z chlewu :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karolinkaaaaaaaaaaaaa
jak mi jakis dzieciak bedzie przeszkadzal na MOIM WESELU to mu osobiscie zroce uwage, bede niedobra ciocia ale nie pozwole zeby te male potworki zniszczylu mi uroczystosc

Udost臋pnij ten post

sgsgsgsgsgsg chyba jestes pojebana

Udost臋pnij ten post

moja siostra ciuoteczna ma 5 dzieci w wieku 1,5 - 10 lat i jej na zaprozszemiu napisalam z dziecmi ale takiej co ma tylko 1 dziecko 2 letnie nie napisalam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zniesmaczona :(
Po co dzieci na weselu? Mojej bliskiej kole偶ance co艣 strzeli艂o do 艂ba i w trakcie mojego wesela przynios艂a swoje dziecko. Niemowl臋 zacz臋lo oczywi艣cie od razu rycze膰 na widok tylu obcych os贸b i od g艂o艣niej muzyki, na szcz臋艣cie szybko zosta艂o odniesione z powrotem do domu. Naprawd臋 nie wiem po co je przynios艂a, pochwali膰 sie chcia艂a czy co??

Udost臋pnij ten post