Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

busia594

trudności z zasypianiem

Polecane posty

Witam, Zwracam się z prośbą o udzielenie mi porady. Od dłuższego czasu mam problemy z zasypianiem, mogę spokojnie zasnąć tylko kiedy jest zupełnie cicho i ciemno. Problem pojawia się kiedy, np. nie śpię sama lub kiedy słyszę jakikolwiek hałas czy szum. Nie zasnę kiedy ktoś koło mnie głośniej oddycha albo czuję jego oddech. Zwykle kiedy tak się dzieje nie wytrzymuję i wychodzę z łóżka, żeby położyć się na kanapie gdzie wreszcie mam spokój. Niestety mój partner traktuje to zbyt osobiście i pojawiają się nie porozumienia. Potem ja jestem niewyspana i rozdrażniona przez cały dzień. Co mogę zrobić żeby coś zmienić? Dodam, że wcześniej mieszkałam sama i byłam przyzwyczajona do długiego snu, od ok. 22 do 7 rano.

Gość też mnie drażni wiele
może stopery ? Są takie fajne gumowe stopery w kształcie stożka, odradzam woskowe i gąbczaste ( to syf) Też jestem wrażliwa na wszelkie nawet delikatne hałasy,jak mnie coś przebudzi zakładam stopery i problem z głowy :)

Moim zdaniem z czasem przyzwyczaisz się do obecności drugiej osoby. Faktycznie na początku nie jest to łatwe. Pomysł ze stoperami tez nie jest zły, może one faktycznie ułatwią ci zasypianie.