Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Moja mała ma 6misięcy i od wczoraj strasznie pociera uszka i jest niespokojna czy to mogą być ząbki?? Ślini sie juz od dawna

Gość a może zapalenie ucha?
jak pociera uszka

Gość no gdzie tam w 13 tc
też o zapaleniu ucha pomyślałam.

Gość mamanatki
Jak rozpoznać zapalenie ucha: - Dziecko bardzo głośno krzyczy, wręcz przeraźliwie się drze. Jest bardzo niespokojne. Przy takim zachowaniu można podejrzewa zapalenie ucha środkowego, zwłaszcza jeśli w ciągu ostatnich dni była wietrzna pogoda. - Niemowlę łapie się za ucho lub uszy, a maleńkie dziecko będzie w pobliżu uszu machać nerwowo rączkami. - Dziecko nie daje się uspokoić zwykłymi sposobami. - Po uciśnięciu okolicy ucha tzw. skrawka ucha krzyk dziecka ulegnie wzmożeniu, co świadczy o chwilowym nasileniu uczucia bólu. To badanie wykonaj raz a dobrze, aby nie zadawać dziecku nadmiernego bólu.- Z ucha dziecka może sączyć się wydzielina - Starsze dziecko mówi, że boli je ucho. Moje dziecko miało zapalenie ucha ,nie spała cała noc,nie dała sie niczym uspokoic,wypluwała smoczek i miała wysoka goraczkę.Samo chwytanie sie dziecka za uszko o niczym nie swiadczy.Czasami przy bolesnym ząbkowaniu uszka troche sa wrazliwsze.