Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;))))))))))))))))))))))))))))]

Cytologia wykazała stan zapalny a ja chce dziecko. DLACZEGO NIE?? :(

Polecane posty

Gość ;))))))))))))))))))))))))))))]

Kilka miesiecy temu bylam u gin. Zwykla wizyta kontrolna. Cytologia wykazała stan zapalny( lekarka powiedziala ze to nie jest ni groznego ale trzeba to wyleczyć) bym potem jeszcze 2 razy u lekarza i zapisala mi odpowiednie tabletki doustne i "dowcipne"hehe. Wiedziala wczesniej ze chce zajsc w ciaze i powiedziala mi ze teraz nie moge. Nie wglebialam sie wtedy dlaczego, bo chcaialm jak najwczesniej to zalatwić. ok 10 dni temu kochalam się z męzem i się nie zabezpieczyliśmy. Mialam wtedy akurat owulacje, wiec byly to dni plodne. Chciałabym sie od was dowiedzieć drogie Panie dlaczego nie mozna zachodzić w ciaże gdy sie ma stan zapalny? Czy to jakoś moze zagrozić dziecku? Możę akurat ktoras z Was tez miala stan zapalny i chciala miec dziecko? PROSZE POMÓŻCIE! ;*

Gość może to wpłynąć na zarodek alb
o jego zagnieżdżenie się, chociaż nei powinno jeśli stan zapalny będzie szybko wyleczony.

Gość warto wyleczyć
Stany zapalne i pozapalne miednicy mniejszej zapalenia mogą dotyczyć narządów rodnych: jajowodów, jajników, macicy i szyjki macicy, pochwy, oraz narządów leżących w pobliżu: wyrostka robaczkowego i jelit. Stany zapalne mogą prowadzić do powstania zrostów utrudniających lub uniemożliwiających zajście w ciążę. Następstwem infekcji może być np. zarośniecie jajowodu lub szyjki macicy, co nie pozwala na spotkanie się plemnika z komórką jajową. Może też dojść do powstania zrostów w jamie macicy, które utrudniają zagnieżdżenie zarodka. Jeśli zrosty powstaną na powierzchni jajnika owulacja jest nie możliwa, ponieważ jajeczko nie jest w stanie przedostać się przez ich grubą warstwę. Częstą przyczyną stanów zapalnych narządu rodnego i następnie zrostów są drobnoustroje takie jak: Chlamydia trachomatis i dwoinka rzeżączki.

Gość macadamii
jesli od razu wzielas globulki..to moglas szybko wyleczyc ten stan zapalny..moze przejsc po kilku tabletkach..natomiast jesli nie przejdzie po kilku tabletkach to moze to byc rzeczywiscie Chlamydia sp. i grozi zapaleniem pluc u noworodka..do zakazenia dochodzi w czasie porodu... ogolnie stan zapalny oczywiscie moze jakos zagrozic plodowi..ale nie musi

Gość macadamii
ale czy powtorzylas badanie cytologii po kuracji globulek? bo nic nie piszesz takiego.....

ja pod koniec kwietnia miałam cytologie z której wyszzła 3 grupa, na badaniu lekarz stwierdził tez stan zapalny, w maju cykl ok, normalnie 27 dni, 4 czerwca badanie pobrania wycinków do badania histopatologicznego. 4 czerwca na usg wyszło mi że wszystko w bardzo wczesnym stadium regeneracji. no i co z tego wyszło? jestem dezis w 6 tygodniu ciąży:)