Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadziaGadzia1

Jak sie pozbyć zazdrości?

Polecane posty

Gość MadziaGadzia1

Hej.Kocham swojego chłopaka i mu ufam,ale jestem straszną zazdrośnicą.Jestem zazdrosna o inne.Kiedy on z nimi rozmawia lub dodaje byłe do znajomych na nk.Wściekam sie kiedy pisze z innymi.Mój chłopak pracuje na budowie.Robi dach u pewnego pana.Jestem nawet zazdrosna o córkę tego pana.Nie chce taka być.Boję sie,że zazdrość może zniszczyć mój związek.Nie okazuje chłopakowi tego tak bardzo,bo wiem że to niszczące uczucie.Gotuje sie w środku kiedy widzę na portalach społecznościowych u jego w znajomych jakieś panienki.Jak sie pozbyć zazdrości?Pomóżcie.

Gość MadziaGadzia1
Dodaje byłe na nk,bo je zna. :/

ja też mam wszystkich exów na nk i fb, a i tak się z żadnym nie umówię, ale wiem, że jesli będę czegoś potrzebowała to mogę na nich liczyć.

Ja mam podobny problem, chociaż bardziej wściekam się o jego byłą, z którą ma kontakt, w sumie tylko na gg, ale i tak mnie to irytuję. Dokładnie jak Ty aż mi sie gotuję wszystko w środku. Reaguję tak tylko na tą jedną konkretną, mimo że wiem, że niszczę nas w ten sposób.

mimo że wiem, że niszczę nas w ten sposób nie daj sobie wmowic takich glupot jesli ktos niszczy to wylacznie koles gadajacy z byla byla, jak sama nazwa wskazuje, jest byla

Gość truskawkowapolewa
Moim zdaniem musisz bardziej zaufać swojemu chłopakowi. Jeśli cały czas będziesz się zamartwiała o inne dziewczyny to nic z tego dobrego nie wyniknie. Lepiej skup się na związku i na tym żebyście się ze sobą dobrze dogadywali.

Tylko, że ja słyszałam już nie raz, że nic ich już nie łączy i łaczyć nie będzie i od niego i od niej, a mimo to ciągle powoduję to u mnie zazdrość, złość, wściekłość i nie wiem co jeszcze. Ostatnio np. poprosiła go, żeby umówił ją ze swoim kolegą na co mi odpowiedział, że gdyby mu na niej zależało to by nie umówił ich ze sobą,. Słysze zapewnienia ze wszystkich stron a wpajam sobie durnie do głowy, że może jednak wrócą do siebie

Lepiej skup się na związku i na tym żebyście się ze sobą dobrze dogadywali. jesli koles skupi sie na zwiazku i zamiast latac za innymi i dodawac je do fb czy nk to dziewcze nie bedzie musialo sie niczym martwic

nika wiesz co znaczy konsekwencja? a widzisz debilizm stwierdzenia - nic nas nie laczy - w swietle utrzymywanych kontaktow?

pisząc "nic nas nie łączy" chodziło mi, że stwierdził, że nie ma między nimi uczucia, nie chcę być z nią tylko ze mną. A z drugiej strony mam go zamknąć w klatce i nikogo nie dopuszczać do niego?? Kontolowac telefon, każde jego wyjście itd ??? bez sensu. Myśląc logicznie powinnam powiedzieć, że jak będzie chciał to i tak mnie zdradzi a moja chora zazdrość może go raczej bardziej popchnąć w tym kierunku.

zawsze szczery ma rację, kiedy jest się w związku, znaczy, że jakiś etap w życiu się zakończyło, by rozpocząć nowy.. Wszelkie próby utrzymywania kontaktu z ex są bezcelowe. Lepiej skoncentrowałby się na swoim związku..

Wiesz czego chcę? Chcę się pozbyć chorej zazdrości, ciągłego myślenia, że może jednak do niej wróci.