Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca321

Zapomniana tabletka w pierwszym opakowaniu, co dalej?

Polecane posty

Gość początkująca321

Rozpoczęłam moje pierwsze opakowanie tabletek anty w 3 dniu miesiączki, był to poniedziałek. W następnym tygodniu we wtorek zapomniałam tabletki, dlatego w środę wzięłam dwie na raz. Jak dalej postępować? Jestem zabezpieczona?

Gość odpisz mu tak hhuhu
przeczytaj ulotkę :D jak można zapomnieć o tabletkach anty zaraz na poczatku ich stosowania???????????????????????????????????????????? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? hę

Jeżeli wzięłaś w 3 dniu miesiączki to od początku (tylko nie pamiętam czy przez całe pierwsze opakowanie czy przez pierwsze 7 dni) nie byłaś zabezpieczona. A co do reszty to WSZYSTKO JEST NAPISANE W ULOTCE.

Gość początkująca321
Czyli tak jakby be wtorek byłam już zabezpieczona. Według opakowania zapomniana tabletka w drugim tygodniu powinna byc przyjęta od razu, czyli tak zrobiłam. Tylko napisane jest, że jestem dalej zabezpieczona. Ale czy tak jest?!

jaki sie zapomni tabletki to w sumie nie ma nigdy pewności czy zabezpieczenie nadal jest, ja bym stosowała prezerwatywę na wszelki wypadek dodatkowo